Literatuur Rusland

De beste manier om je voor te bereiden is door te praten met mensen die het land kennen en door een goede reisgids en kaart aan te schaffen en te bestuderen. Reisgidsen en kaarten kun je telefonisch bestellen bij boekhandel Jacob van Wijngaarden, Overtoom 97, 1054 HD Amsterdam, tel: (020) 6121901, fax: (020) 6892666. Deze gespecialiseerde reisboekhandel kan je tips en informatie geven over aan te schaffen boeken en kaarten. Zij kennen onze reizen en weten wat je nodig hebt. Na telefonische bestelling sturen ze de boeken naar je toe. Er zit een acceptgiro bij. Voor verzending wordt ca. 3 euro 9 (ligt aan het gewicht) portokosten geheven.

Erg geschikt om mee te nemen zijn de twee Capitool Reisgidsen van Uitgeverij Van Reemst uit Houten: 'Moskou' en 'St.-Petersburg'. Het zijn geïllustreerde reisgidsen, met daarin een uitgebreide beschrijving van de verschillende bezienswaardigheden van beide steden en stadsplattegronden. De twee laatstgenoemde boeken zijn o.a. te koop in Rusland.
Chris Rice - Moskou (reisgids, Capitool-reeks)
Uitgeverij: Unieboek / van Reemst, 1999
C. Phillips - St.-Petersburg (reisgids, Capitool-reeks)
Uitgeverij: Unieboek / van Reemst
Jaap Deinema - Moskou en St.-Petersburg (reisgids)
Uitgeverij: Het Spectrum, 2002
Hans Boland - Sint-Petersburg onderhuids (stadsgids)
Uitgeverij: Athenaeum Polak & van Gennep, 2003
Eva Gerberding - Sint-Petersburg + kaart (reisgids)
Uitgeverij: ANWB Media B.V., 2003
A. Solzjenitsin - De Goelag Archipel, 1918-1956 (roman)
Uitgeverij: De Boekerij, Baarn, 1976
Fiodor Kudriavtsev - The Golden Ring (reisgids, Engelstalig)
Uitgeverij: Aurora Art Publishers, St.-Petersburg
Julia Redkina - The holy land of Russia (fotoboek, Engelstalig)
Uitgeverij: Slavia Art Books, St.-Petersburg

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.