Menu

Reizen naar Schotland

Maak met Shoestring een Schotland rondreis!

Het centrum van Edinburgh prijkt fier op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een aanrader is een bezoek aan het robuuste Edinburgh Castle dat hoog boven de Schotse hoofdstad uittorent. Middenin het Trossachs Nationaal Park vind je Loch Lomond, het grootste meer van Groot-Brittannië, waar je een boottocht kunt maken over dit prachtige meer. In het fotogenieke Glen Coe, een van de meest indrukwekkende Schotse valleien, kun je een wandeling maken door het schilderachtige landschap.

Inverness ligt in de ruige Schotse Hooglanden, een omgeving die prachtige wandelmogelijkheden biedt. In de stad vind je het Inverness Castle, zeker een bezoekje waard. Bijkomen van je sightseeing? Misschien waag jij je dan aan hét Schotse gerecht haggis? Het schijnt heel lekker te zijn. Toch zorgt de bereidingswijze van dit gerecht ervoor dat menig toerist een bordje haggis toch liever overslaat. Wellicht is een proeverij in de whisky distilleerderij bij Pitlochry meer jouw ‘cup of tea’.

Isle of Skye is een van de mooiste Schotse eilanden. Breng er een bezoek aan de rotsformatie Old Man of Storr, het icoon van Schotland. In de hoofdstad Portree kun je lekker rondwandelen, je vindt al snel de gezellige haven met zijn gekleurde huisjes. Loch Ness is het diepste zoetwatermeer van de Schotse Hooglanden. Tijdens een boottocht kun je op zoek naar Nessie, het monster van Loch Ness. Liever niet? Het middeleeuwse Urguhart Castle is ook zeker een bezichtiging waard.

Reizen door Schotland bieden een prachtige natuur en bijzondere cultuur. Ga met Shoestring door Schotland reizen en beleef onvergetelijke momenten!