Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Bagage en kledij Tanzania

Aangezien je een rondreis door Tanzania maakt waarbij je regelmatig je tas in- en uitpakt is het handig om een reistas of een rugzak met inwendig frame te gebruiken. Geen koffer of een rugzak met uitwendig frame. Deze kunnen schade toebrengen aan de bagage van je reisgenoten en zijn bovendien moeilijker te stapelen in de truck. We raden je aan om maximaal 12 kilo bagage mee te nemen. Je kunt tijdens de reis altijd zelf het één en ander uitwassen. Ook is het vaak mogelijk tegen een vergoeding de was te laten doen. Verder is een klein rugzakje, een zgn. "day-pack", voor je handbagage ook handig. 

Wat betreft je kleding en bagage dien je mee te nemen naar Tanzania: een slaapzak, luchtige  kleding, t-shirts met korte én lange mouwen (in verband met muskieten), minimaal twee - drie lange broeken eventueel met afritsbare pijpen (spijkerbroek droogt langzaam en loopt zwaar!), dikke trui en/of fleece voor tijdens de rijdagen in de truck en voor de koude nachten (in de maanden juli t/m september zijn de nachten op de hoger gelegen gebieden erg koud!), winddicht regenjack en regenkleding, zwemkleding. 
In de Serengeti is het handig om lichte kleding aan te trekken daar de tsetse vliegen met name op donkere kleding afkomen. 

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee, die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en makkelijk te wassen is. Het is aan te raden een stel warme en winddichte kleren mee te nemen, want het kan 's avonds behoorlijk afkoelen in Tanzania. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig voor het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. 

We vragen je in je kleding respect te tonen voor de lokale cultuur/religie. Zanzibar wordt voornamelijk door moslims bewoond. Schouders en knieëen dienen bedekt te zijn. 

Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan stevige soepele ingelopen wandelschoenen (goed profiel), makkelijke en lichte loopschoenen of (Teva-) sandalen, badslippers, zaklamp, verrekijker, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, reserve fotobatterijen, toiletartikelen, zwemkleding, zonne- en/of reservebril; het dragen van (m.n. harde) contactlenzen is soms moeilijk door het stof. (vergeet de contactlensvloeistof niet!), pet of hoofddoek, wekker, schrijfgerei,handdoeken, een theedoek voor de afwas, plastic (vuilnis)zakken om je kleding schoon te houden en evt. een zakmes. 

Het meebrengen van een muskietennet is niet noodzakelijk, mits de tent goed gesloten blijft, functioneert deze ook als muskietennet. In de hotels zijn muskietennetten of ventilatoren aanwezig . Waterzuiveringsmiddelen zijn niet nodig, overal kan je goed water in flessen kopen. 
Electriciteit
In Tanzania is het voltage 220V. Wij adviseren je een wereldstekker mee te nemen omdat de gebruikte stopcontacten anders zijn dan in Nederland. (Engelse 3-pin)

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden