Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Venezuela Groepsreis

Op zoek naar de capibara - Reis voor singles

Boek
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 23 DAGEN

Venezuela Groepsreis

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Venezuela Groepsreis

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Caracas

Barinas

Mérida

Los Nevados

Mucuchies

Los Llanos

Ciudad Bolívar

Maturin

Orinoco Delta

Caripe

Mochima

Macuto

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Bus, Vliegtuig Vertrek Amsterdam - Aankomst Carácas Carácas
2 Bus Carácas - Barinas Barinas
3 Bus Barinas - Mérida Mérida
4 Mérida Mérida
5 4WD, Te voet Mérida - Los Nevados Los Nevados
6 Te voet Los Nevados Los Nevados
7 4WD, Te voet Los Nevados - Mérida Mérida
8 Bus Mérida - Mucuchíes Mucuchíes
9 Mucuchíes Mucuchíes
10 Bus Mucuchíes - Los Llanos Los Llanos
11 Los Llanos Los Llanos
12 Bus Llanos - Ciudad Bolívar Ciudad Bolívar
13 Ciudad Bolívar / Excursie Salto Angel (dag 1) Ciudad Bolivar
14 Ciudad Bolívar / Excursie Salto Angel (dag 2) Ciudad Bolívar
15 Ciudad Bolívar / Excursie Salto Angel (dag 3) Ciudad Bolívar
16 Boot, Bus Ciudad Bolívar - Orinocodelta Orinocodelta
17 Boot, Bus Orinocodelta - Maturín Maturín
18 Bus Maturín - Caripe Caripe
19 Bus Caripe - Mochima Mochima
20 Mochima Mochima
21 Bus Mochima - Macuto Macuto
22 Bus, Vliegtuig Vertrek Macuto - Carácas nachtvlucht
23 Vliegtuig Aankomst Aankomst

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
0
9
0
0
0
2
0
189
304
279
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Aankomst Carácas

Vertrek uit Amsterdam en aankomst op het vliegveld van Carácas.
De hoofdstad van Venezuela ligt op bijna 1100 meter hoogte. Gesticht in 1560 heeft de stad een lange geschiedenis en is tegenwoordig een bruisende metropool met meer dan 6 miljoen inwoners. Een wandeling door het oude centrum van de stad begint op de Plaza Bolívar, het centrale plein, dat omgeven wordt door mooie koloniale gebouwen. Uiteraard vind je hier een standbeeld van Simon Bolívar, bijgenaamd 'El Libertador' (de bevrijder) en Venezolaanse held. Zijn geboortehuis is tegenwoordig een museum.

Dag 2: Carácas - Barinas

Vanuit Carácas vertrek je vroeg naar Barinas, gelegen op de grens tussen de Andes en de Llanos. Dit is een lange reisdag van ongeveer 9 uur (525 km).
Barinas werd in 1577 gesticht en was gedurende het koloniale tijdperk een zeer welvarende stad. Het was dan ook vaak het doelwit van aanvallen door piraten die via de Orinoco het stadje konden bereiken. Om dat te bestrijden bouwden de Spanjaarden verschillende forten langs de rivier. Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, waarin Barinas een bastion van vrijheidsstrijders was, verloor de stad een groot deel van de rijkdommen.
Wij rijden Barinas voorbij richting San Cristobal en komen dan aan bij ons raftingkamp. Je kunt hier heerlijk wandelen in de omgeving of optioneel kiezen voor een spectaculaire rafttocht aan het eind van de middag (of de volgende ochtend). In de droge tijd behoort 'tuben' (het afdalen van de rivier per opgeblazen autoband) tot de mogelijkheden, omdat de rivier dan te weinig water heeft voor raften.

Het eenvoudige raftingkamp is in een originele stijl gebouwd. De kamers en de sanitaire voorzieningen worden gedeeld. Een eenpersoonskamer is hier niet mogelijk. Kosten voor ontbijt en diner raftingkamp bedragen € 20,-.

Dag 3: Barinas - Mérida

De reis vervolgt met de prachtige rit van Barinas naar Mérida (180 km / circa 5 uur rijden). Uiteraard wordt onderweg een paar keer gestopt, onder andere voor de lunch en op een mooi uitzichtpunt midden in de bergen. Onderweg zie je het landschap veranderen, je rijdt immers het Andesgebergte in en de zogenaamde Paramo (hoogvlakte) op. Hoe dichter bij Mérida je komt, hoe beter zicht je hebt op de majestueuze bergtoppen. In de loop van de middag kom je aan in de stad waar je direct aan het centrale plein kan genieten van het stadsleven.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Mérida

Mérida is schitterend gelegen tussen de bergtoppen van de Andes, met Venezuela's hoogste berg, de Pico Bolivar (5007 meter) op slechts twaalf kilometer afstand. De stad ligt op 1600 meter hoogte, wat zorgt voor een aangenaam klimaat.

Vandaag heb je een vrije dag om de stad en omgeving te verkennen. Je kunt hier allerlei activiteiten ondernemen zoals canyoning, abseilen, parapenten, en mountainbiken. Maar rustiger aan doen kan natuurlijk ook. De kleurrijke overdekte markt en de musea zijn zeker een bezoekje waard. Een wandeling door de stad voert je langs koloniale gebouwen en het centrale plein met de kathedraal. Aangezien er veel studenten wonen, heeft Mérida een bruisend nachtleven!

Dag 5: Mérida - Los Nevados

Mérida is het beginpunt voor een tweedaags verblijf hoog in de Andes. Met jeeps rijd je een stuk omhoog de bergen in, door het nationale park Sierra Nevada. Deze spectaculaire jeeprit (55 km/4 uur), gaat over deels onverharde paden en voert langs diepe afgronden. Op deze tocht leer je de Andes pas echt goed kennen!

Liefhebbers kunnen het laatste stuk ook lopend afleggen, de jeeps gaan dan vast vooruit met de bagage en de mensen die niet willen lopen. Je loopt zo'n twee tot drie uur door de hoogvlakten van de Andes, omringd door bergtoppen en weidse uitzichten. Je overnacht in het bergdorpje Los Nevados (2750 meter) in een simpele maar gezellige posada met schitterend uitzicht.

Het grootste deel van je bagage laat je achter in het hotel in Mérida, je neemt alleen een kleine rugzak mee. De bagage wordt met de jeep vervoerd, deze hoef je dus niet zelf te dragen. Voor de maaltijden betaal je € 40,- voor 2 dagen.

Dag 6: Los Nevados

's Morgens kun je, net als de lokale bevolking, je voortbewegen op een muildier. De muildieren klimmen naar boven, waarvandaan je een prachtig uitzicht over de vallei van Mérida hebt. De weg terug naar het dorp kun je of op het muildier of lopend afleggen.

Hoe groen kun je gaan? TIP


In de middag is er tijd voor een mooie wandeling in de prachtige omgeving van Los Nevados. Je krijgt daarbij een goede indruk van het leven hier. Op de meest onverwachte plekken stuit je op dorpjes en afgelegen boerderijen, waar je keuterboertjes hun mais, aardappelen en graan ziet verbouwen. En je krijgt op deze hoogte daadwerkelijk het gevoel op ‘de top van de wereld’ te zijn.

Dag 7: Los Nevados - Mérida

Degenen die nog niet uitgewandeld zijn, kunnen een stuk langs de weg naar beneden lopen, waar je opgepikt wordt door de jeeps die de bagage en de overige mensen opgehaald hebben. Met de jeeps ga je van Los Nevados weer naar beneden, de bewoonde wereld in. Je overnacht in Mérida, waar je 's middags vrij hebt en avonds heerlijk kunt gaan eten in één van de gezellige restaurantjes.

Dag 8: Mérida - Mucuchíes

Vanaf Mérida rijd je hoger de Andes in. De weg voert over de Paramo, de hoogvlakte tussen de 3000 en 4000 m hoogte,. Het meest bijzondere van de Paramo is de mooie reuzenedelweiss. Deze komt alleen in bepaalde berggebieden voor en bloeit tussen september en december. Onderweg wordt gestopt bij de Pico Aquila, de hoogste bergpas van Venezuela (4007 m) en je brengt een bezoek aan het Parque La Culata. Tevens kun je het lokale handwerk van de regio bekijken en eventueel kopen.

Hoe groen kun je gaan? TIP


Net buiten het dorpje Mucuchíes ligt de posada, die door de eigenaar en zijn vrouw zelf gebouwd is. Elk kamertje is dan ook anders ingericht en de gastvrouw en gastheer verzorgen persoonlijk het diner.

Dag 9: Mucuchíes

In de ochtend rijden we naar het nationale park Sierra Nevada waar meerdere wandelroutes te maken zijn. We blijven de hele ochtend in dit mooie park met zijn lagunes en bijzondere plantensoorten, op een hoogte van bijna 4.000 meter.
In de middag maak je een wandeling naar de hete bronnen van Musui. De wandeling gaat over een berghelling en biedt mooie uitzichten over de vallei van Mucuchíes. Aangekomen bij de warme bronnen kun je heerlijk baden om daarna weer terug te wandelen genietend van mooie vergezichten.
Overnachting in dezelfde posada.

Dag 10: Mucuchíes - Los Llanos

Vandaag staat een lange reisdag van ca. twaalf uur (788 km) op het programma. De wisseling van landschap is spectaculair, je verlaat de Andes en daalt van zo'n 3000 meter naar de laaglanden, Los Llanos. Het grootste stuk van de reis geen bergen meer, maar uitgestrekte graslanden met grote boerderijen en in de weilanden koeien en zilverreigers.

Zuidwaarts rijd je naar San Juan de Macanilla, een zeer kleine nederzetting zo'n twee uur rijden onder San Fernando de Apure. Hier, midden in de Llanos, bevindt zich de hato voor de komende twee nachten. Een hato is eigenlijk een boerderij op de laagvlakten van Venezuela, en de eigenaar van deze hato heeft zijn boerderij omgebouwd tot een toeristisch kamp, een 'campamento'. De huisjes hier zijn simpel, maar voorzien van een klamboe en met eigen sanitair. Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen de kamers gedeeld worden.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Los Llanos

De centrale laagvlakte van Venezuela, Los Llanos, beslaat bijna een derde van het land. Ze bestaat voornamelijk uit grasland, doorsneden met vele rivieren en slootjes. Van mei tot november is het de natte tijd, en staan de rivieren hoog. Het dierenleven in de Llanos is uitbundig, er komen onder andere kaaimannen, capibara's ('s werelds grootste knaagdier) en uiteraard vele vogelsoorten voor. Vandaag kun je 's ochtends facultatief deelnemen aan een boottocht om met wat geluk allerlei dieren te spotten en 's middags kun je optioneel een rit per truck in de omgeving maken. Tussendoor kun je uitrusten in een hangmat onder de mangobomen.

Dag 12: Llanos - Ciudad Bolívar

Je vertrekt vandaag vroeg voor een lange rit naar Ciudad Bolí­var. Je rijdt bijna om de hele Llanos heen om aan de oostkant van Venezuela te komen. Het is totaal zo'n twaalf uur rijden (779 km) naar Ciudad Bolívar, een gerestaureerde stad aan de Rí­o Orinoco. We overnachten hier in een leuke posada met zwembad en een mooie tuin, net buiten de stad.

Ciudad Bolívar heette vroeger Angostura, vanwege de ligging aan het smalste punt op de Orinocorivier. Het werd op de kaart gezet door Simon Bolívar die hier in 1817 zijn bevrijdingsoorlogen tegen de Spanjaarden begon. De stad werd later als eerbetoon naar El Libertador Bolívar genoemd. De mooiste gebouwen van Ciudad Bolívar staan aan het centrale plein, de Plaza Bolívar. Hier vind je onder andere de kathedraal, het regeringspaleis en het Casa de la Cultura terug. Een wandeling over de levendige boulevard biedt uitzicht op de Orinoco. Geniet onderweg van een ‘batido’, vruchtensap met ijs, of ‘merengada’, milkshake!

Dag 13: Ciudad Bolívar / Excursie Salto Angel (dag 1)

Het is vandaag mogelijk om facultatief naar Canaima en de Salto Angel te vliegen. Naast het vliegveld van Ciudad Bolívar staat het originele vliegtuigje van Jimmy Angel, de avonturier die de waterval ontdekte. Salto Angel, zoals de Venezolanen het noemen, is 's werelds hoogste waterval, met een val van 979 meter. Vooral in de regentijd is de watermassa spectaculair. Je vliegt met een klein vliegtuig van Ciudad Bolívar naar Canaima. Je ziet de indrukwekkende ‘tepuis’ (tafelbergen) boven het groene landschap van de ‘gran sabana’ uitsteken. Bij de ééndaagse variant maak je een rondvlucht over en langs de Salto Angel. Na de lunch (inbegrepen) is er tijd voor een wandeling naar de 4 imposante watervallen van de Canaima-lagune en naar de Sapo-waterval, waar je achter het watergordijn door kunt lopen! Mochten de weersomstandigheden in de ochtend slecht zijn, dan kan ook 's middags over de Salto Angel gevlogen worden. Als je erg pech hebt gaat de Salto Angel de hele dag in de wolken schuil!

Ter info:
De excursie naar de Salto Angel is niet in het geadviseerde zakgeld opgenomen. Wil je deze excursie maken, houd dan rekening met een extra bedrag van rond de € 300 contant (zie excursielijst voor precieze prijzen). Deze excursie kan niet met creditcard betaald worden. Wel kun je eventueel in de posada via internetbankieren het geld overmaken.

Reizen naar de Salto Angel is niet goedkoop. De vluchten en de landingsrechten op Canaima maken het, begrijpelijkerwijs, duur. Toch vinden wij de reis naar de Salto Angel een absolute aanrader en een hoogtepunt van deze reis!

Dag 14: Ciudad Bolívar / Excursie Salto Angel (dag 2)

Je kunt ook kiezen voor een tweedaagse of zelfs een driedaagse trip naar de Salto Angel. Wil je niet mee, dan breng je deze dagen door in Ciudad Bolívar. Maar als je het omliggende gebied écht goed wilt zien dan raden wij de 3-daagse variant van deze excursie aan. De meeste mensen boeken dit normaal gesproken ook!

Op de eerste dag (dag 14) vlieg je naar Canaima en is er 's middags tijd voor een wandeling achter de waterval el Sapo langs. Dit is vooral in de natte tijd erg spectaculair, omdat je achter het watergordijn kunt lopen! Overnachting in Canaima.

De tweede dag ga je vanuit Canaima met een gemotoriseerde kano (een ‘curiara’) in zo'n vierenhalf uur, samen met de hier wonende Pemón indianen, de rivier op. Onderweg heb je een lunch- en zwemstop. Tegen het eind van de middag kom je aan in het overnachtingskamp waar je in je hangmat heerlijk in slaap valt. Je overnacht, na een kampvuur en barbecue, vlakbij het beste uitzichtpunt op de Salto Angel!

Dag 15: Ciudad Bolívar / Excursie Salto Angel (dag 3)

Op de laatste dag vaar je een klein stukje, tot het punt waarvandaan je door de jungle gaat lopen, tot dicht bij de Salto Angel. Dit is een stevige wandeling omhoog naar het uitkijkpunt. De beloning voor al je inspanning is een prachtig uitzicht op Salto Angel! Vanaf een tafelberg stort die zich bijna een kilometer omlaag in de Cañon del Diablo, de Duivelskloof. Vervolgens loop je weer naar beneden en vaar je terug naar Canaima, vanwaar je terugvliegt naar Ciudad Bolívar. 

In het geval van de tweedaagse variant vaar je op dag 13 naar het hangmattenkamp, en vaar je op dag 14, na de wandeling naar het uitzichtpunt, weer terug naar Canaima.

Dag 16: Ciudad Bolívar - Orinocodelta

Een klein uurtje buiten Maturí­n (3,5 uur rijden vanaf Ciudad Bolívar) vangt de boottocht van ongeveer drie kwartier aan, die je naar de Orinocodelta brengt en naar onze overnachtingsplaats van vandaag. De Delta is een zeer groot moerassig gebied met riviertjes en jungle. Met een beetje geluk kun je zoetwaterdolfijnen, ara's en verschillende apen spotten. Het is het leefgebied van de Warao-indianen, die leven in hutten op palen en koken op hout. De Waraos leven hoofdzakelijk van de visvangst, je ziet ze dan ook veel varen in hun zelf gemaakte kano's.

Hoe groen kun je gaan? TIP


Vanavond slaap je midden in dit gebied. Een bijzondere manier om van dichtbij kennis te maken met de leefwijze van de Warao. Je slaapt in hutten, op bedden, en je deelt de sanitaire voorzieningen. Zoals je je kunt voorstellen zijn de omstandigheden eenvoudig, maar daardoor niet minder uniek! Bij aankomst kun je een korte wandeling door de moerassige delta maken, begeleid door een Warao-indiaan. Natuurlijk ga je op piranha's vissen! Lunch, diner en ontbijt is hier inbegrepen.

Dag 17: Orinocodelta - Maturín

Vandaag vaar je terug naar de 'bewoonde wereld' en overnacht je op de Hato San Andres in Maturín. Een 'hato' is de lokale naam voor een boerderij, die in dit geval meer dan 1000 hectares groot is. De ‘hato’ is van alle gemakken voorzien: een zwembad, een tafeltennis- en een poolbiljarttafel zijn aanwezig. Geniet van een lekker drankje aan de rand van het zwembad, dit is pas écht vakantie!  Je slaapt hier in een hangmat. Tegen bijbetaling (€ 15 p.p. in een tweepersoonskamer) is het ook mogelijk in een kamer te overnachten.

's Middags kun je samen met de 'llaneros' gaan paardrijden over de uitgestrekte landerijen die de hato rijk is. Je kunt zo goed zien hoe zij op traditionele manier de zeboes samen drijven.

Dag 18: Maturín - Caripe

Vandaag rijd je de bergen in naar Caripe. Vanaf de Hato San Andres is het ongeveer drie uur rijden.

Caripe is prachtig gelegen in de bergen, waardoor het behalve een mooie omgeving ook een prettig klimaat heeft. Het dorpje is bekend door de op 11 km gelegen Cueva del Guacharo, een grot waarin zo'n 16.000 Guacharos (vetvogels) leven. Deze dieren vliegen met echolocatie en zijn alleen 's nachts actief. We maken een stop bij dit Nationale Park El Guacharo om de grot te bezoeken en je kunt een wandeling maken naar de waterval 'La Paila'. Als het donker wordt kun je de uitvlucht van de vogels bekijken die 's avonds op zoek gaan naar eten.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Caripe - Mochima

Vandaag rijd je naar Mochima (ca. 5 uur rijden / 280 km). De eindbestemming van de reis komt in zicht. Het dorpje Mochima ligt vlakbij het Nationale Park Mochima, bestaande uit allerlei kleine eilandjes omringd door helder blauw zeewater. Een uniek nationaal park om de reis te beëindigen en heerlijk te genieten van zon, zee en water. Je kunt een lokaal bootje huren of een taxibootje om op een van de stranden van de eilandjes te komen. Je overnacht in een klein eenvoudig hotel in het dorp Mochima.

Dag 20: Mochima

Snorkelen en duiken is beide mogelijk in Mochima. Natuurlijk is het ook leuk om een optionele boottocht langs al die kleine eilandjes te maken, om dan vele vogels en hopelijk dolfijnen te spotten. Je luncht dan op één van de eilanden met prachtige witte zandstranden. Je kunt hier heerlijk bijkomen van de prachtige reis en nog even dagdromen over de indrukwekkende dingen die je onderweg hebt gezien en meegemaakt.

Ook is het optioneel mogelijk om te winkelen en flaneren aan de boulevard van het nabijgelegen Puerto la Cruz of een culturele stadswandeling te maken in de stad Cumana.

Dag 21: Mochima - Macuto

Vanuit Mochima rijd je in ruim 6 uur naar Carácas, en in ongeveer een uur verder naar je hotel in de net buiten Carácas gelegen badplaats Macuto.
Dit is een geliefde verblijfplaats voor de Venezolanen, vooral in het weekend. Een goed einde van deze groepsreis door Venezuela!

Dag 22: Vertrek Macuto - Carácas

Terugvlucht naar Nederland /Belgie, waar je de volgende dag vol mooie herinneringen aan deze reis zult aankomen.

Dag 23: Aankomst

Aankomst. Een rondreis door Venezuela: overweldigend van de eerste tot de laatste dag!
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden