Geld Vietnam

De Vietnamese munteenheid is de dong (VND). Er zijn biljetten van 500.000, 100.000, 50.000, 20.000. 10.000, 5.000, 2.000, 1.000 en 500 dong. De kleinere valuta van 200, 100 en 50 dong worden zelden meer gebruikt. Munten zijn er van 1000, 500 en 200 dong in circulatie. Voor de actuele koers kun je kijken op www.oanda.com. De dong mag je niet in- of uitvoeren, en overgebleven dong kunnen aan het eind van je reis enkel worden teruggewisseld naar buitenlandse valuta met een originele bon, wat een tijdrovende procedure kan zijn.

Je kunt in de meeste plaatsen tijdens de reis pinnen. Het is de goedkoopste en makkelijkste manier om aan dong te komen, maar het is raadzaam niet uitsluitend van pinautomaten afhankelijk te zijn. Het wordt aangeraden contante euro's of dollars mee te nemen. Die worden bijna overal geaccepteerd, tot in de kleinste steden toe. Zorg wel voor ongeschonden biljetten!
Het verschil tussen de koers op de zwarte markt en op de bank is miniem en het is dan ook niet raadzaam om op straat geld te wisselen. Dollars kun je dus het beste wisselen bij banken, erkende geldwisselaars en bij enkele hotels, tegen meestal ongeveer dezelfde koers. We raden je aan geen travellers checques mee te nemen omdat het heel moeilijk is deze in te wisselen. Vraag als je wisselt ook om kleinere coupures, want wisselgeld wil nog wel eens een probleem zijn in restaurantjes of bij cyclorijders. Je krijgt dan wel hele bundels papiergeld. Creditcards zijn (nog) geen algemeen aanvaard betaalmiddel in Vietnam. Buiten Ho Chi Minh City en Hanoi kun je er weinig mee doen. Je kunt wel geld opnemen bij een bank of moneychanger met je creditkaart.

Zakgeld: 
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.