Veelgestelde vragen over Filipijnen

  1. Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?
  2. Heb ik een wereldstekker nodig?
  3. Is er wifi tijdens de reis?
  4. Kan ik pinnen in de Filipijnen?
  5. Kan ik wat meer informatie krijgen over de binnenlandse vluchten?
  6. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
  7. Wat is de beste reistijd?
  8. Wat is het tijdsverschil met Nederland?
  9. Welke inentingen heb ik nodig?

1. Heb ik een visum nodig voor de Filipijnen?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig reisdocument.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

3. Is er wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels op je Filipijnen rondreis beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van je hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding in de Filipijnen niet overal optimaal zijn.

4. Kan ik pinnen in de Filipijnen?

Je kunt in alle plaatsen gemakkelijk pinnen. Let er wel op dat je bankpasje op 'wereld' staat.

5. Kan ik wat meer informatie krijgen over de binnenlandse vluchten?

Je maakt gebruik van vier binnenlandse vluchten: van Manila naar Bacolod, van Damaguete naar Manila, van Manila naar Puerto Princesa en van Puerto Princesa naar Manila. De vluchten worden uitgevoerd door Philippines Airlines of Cebu Pacific. Op de luchthavens van Damaguete en Puerto Princesa betaal je bij vertrek ter plekke een 'terminal fee'. De kosten hiervoor zijn 200 peso (omgerekend circa 4 euro; genoemd bedrag is onder voorbehoud van wijzigingen) per luchthaven.

6. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
Wij raden onze reizigers gaan om te reizen met een zachte reistas, maar is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, omdat deze lastig te vervoeren is
7. Wat is de beste reistijd?

De 'beste' maanden om naar de Filipijnen te reizen zijn van oktober t/m mei. Als je buiten deze periode reist, moet je rekening houden met (door weersomstandigheden) geannuleerde vluchten of ferry's. Als dit het geval is zal je reisprogramma worden aangepast. 

8. Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Het is in de Filipijnen 7 uur later dan in Nederland

9. Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.