Alle veelgestelde vragen over het flexibele (om)boekings- en annuleringsbeleid

(Om)boekings- en annuleringsbeleid COVID-19

We bevinden ons momenteel in een bijzondere tijd, waarvan de toekomst zich moeilijk laat voorspellen. Wij begrijpen dat het voor jou ook een onzekere tijd is, onzeker of je wel of niet op reis kunt gaan, maar ook onzekerheid over het wel of niet boeken van een reis. Vanwege deze bijzondere omstandigheden hebben we een aangepast (om)boekings- en annuleringsbeleid geïntroduceerd. Zo kun je in de huidige situatie je reis uitstellen of juist een nieuwe reis boeken.

Wat gebeurt er als kort voor mijn vertrek het reisadvies van code geel wordt aangepast naar code oranje?

Bij een aanpassing van een positief reisadvies (code groen of geel) naar een negatief reisadvies (code oranje of rood) vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken kort voor het vertrek¹ van jouw reis, zullen wij de reis annuleren. In dat geval kun je ervoor kiezen om de reissom terug te krijgen of samen met ons naar alternatieven te kijken, zoals het uitstellen of omboeken van je reis. Als er nog geen negatief reisadvies is afgegeven, maar je durft de reis toch niet aan, dan denken we ook graag met je mee over het uitstellen van je reis of het omboeken naar een andere bestemming. Dit mag uiteraard ook naar een reis met vertrek in 2021 zijn. 

Wij zullen bij het omboeken of uitstellen van je reis zo coulant mogelijk omgaan met eventuele bijkomende kosten.

Wat gebeurt er als tijdens mijn reis het reisadvies van code geel wordt aangepast naar code oranje?

Als jij als reiziger een pakketreis hebt geboekt (vervoer én verblijf) dan veranderen jouw rechten en plichten niet in deze situatie van corona. Wij als organisator van pakketreizen zijn wettelijk verplicht om, ook in deze situatie, hulp en bijstand te bieden aan de reiziger in het buitenland. Op basis van de lokale regels bepalen we of je reis veilig en voor jou op een prettige manier kan worden uitgevoerd (denk bijv. aan openstelling van bezienswaardigheden, publieke voorzieningen, restaurants, musea, etc.).  Wanneer dit niet het geval blijkt, zullen wij jou als reiziger binnen een ‘redelijke termijn’ terug naar huis repatriëren. De niet-genoten reisdagen bij repatriëring worden in dit geval vergoed.

Ik heb al een reis geboekt met vertrek tussen nu en 31 december. Kan ik mijn reis annuleren?

Reizigers die een reis bij ons hebben geboekt met vertrek vóór 1 januari 2021 mogen hun reis tot 30 dagen voor vertrek kosteloos² wijzigen naar dezelfde reis of een andere passende reis met vertrek in 2021. Bij het omboeken van jouw reis, wegens COVID-19 gerelateerde redenen, bieden we jou graag een korting aan van € 100,-. Deze korting is niet geldig in combinatie met andere acties en kortingen.

Als ik nu een reis boek, kan ik deze dan kosteloos annuleren?

Boek jij een reis tussen 26 oktober 2020 en 1 januari 2021 – met vertrek vóór 31 december 2021, dan profiteer je van onze flexibele (om)boekings- en annuleringsvoorwaarden1:

  • Je betaalt geen aanbetalingskosten (welke normaliter 25% van de reissom bedragen).
  • Je kunt kosteloos jouw reis omboeken OF annuleren tot 30 dagen voor vertrek² wanneer je vanwege COVID-19 niet naar de bestemming wilt afreizen.
  • Bij een bewezen COVID-19 besmetting mag je jouw reis gratis annuleren tot een dag voor vertrek, indien je annuleringsverzekering niet uitkeert. Hierbij adviseren we jou om goed te kijken naar een annuleringsverzekering met COVID-19 dekking. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden van je verzekering.
1 Deze flexibele voorwaarden zijn alleen van toepassing op nieuwe boekingen gemaakt tussen 1 augustus 2020 en 1 januari 2021 (met vertrek vóór 1 april 2021).
2 Houd rekening met het feit dat eventuele al gemaakte vliegticketkosten (en daadwerkelijke annuleringskosten voor de Incatrail indien van toepassing) bij het omboeken of annuleren van jouw reis voor eigen rekening zijn.


Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's:

Of ga terug naar alle veelgestelde vragen

 
Tot slot: voor nog meer antwoorden op veelgestelde vragen van reizigers verwijzen we je naar de website van het ANVR.