Alle veelgestelde vragen over het flexibele (om)boekings- en onze verlengde optietermijn

We bevinden ons momenteel in een bijzondere tijd, waarvan de toekomst zich moeilijk laat voorspellen. Wij begrijpen dat het voor jou ook een onzekere tijd is, onzeker of je wel of niet op reis kunt gaan, maar ook onzekerheid over het wel of niet boeken van een reis. Vanwege deze bijzondere omstandigheden hebben we een aangepast (om)boekings- en annuleringsbeleid geïntroduceerd. Zo kun je in de huidige situatie je reis uitstellen of juist een nieuwe reis boeken.
 

Als ik nu een reis boek voor 2022, kan ik deze dan kosteloos annuleren?

Voor een reis met vertrek in 2022 is het niet mogelijk je reis kosteloos te annuleren, hiervoor gelden onze normale reis- en annuleringsvoorwaarden. Echter, willen wij, in deze tijden van Covid-19, flexibel zijn en jou wél de mogelijkheid geven jouw plannen te wijzigen, mocht je het uiteindelijk toch niet zien zitten om naar de bestemming af te reizen.
Boek jij een reis óf heb jij een reis geboekt met vertrek t/m 30 april 2022, dan profiteer je van ons flexibel omboekingsbeleid:

  • Je mag je reis kosteloos omboeken tot 30 dagen voor vertrek.¹
  • Bij een bewezen COVID-19 besmetting mag je jouw reis gratis annuleren tot een dag voor vertrek, indien je annuleringsverzekering niet uitkeert.²
  • Je doet bij het boeken van je reis wél een aanbetaling.

De kleine lettertjes
1 Houd rekening met het feit dat eventuele al gemaakte vliegticketkosten (& daadwerkelijke annuleringskosten voor de Incatrail indien van toepassing) bij het omboeken van jouw reis voor eigen rekening zijn. In deze bijzondere tijden zullen wij jou, indien er (vliegticket)kosten gemaakt gaan worden, vooraf hierover informeren. Zo kun je tijdig zelf de beslissing maken.
2 Hierbij adviseren we jou om goed te kijken naar een annuleringsverzekering met COVID-19 dekking. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden van je verzekering. Indien je niet beschikt over een annuleringsverzekering, zullen de kosten bij een Covid-19 besmetting voor eigen rekening zijn.

Opmerking: Shoestring behoudt zich het recht voor de gegarandeerde vertrekstatus aan te passen, in het geval dat het minimum aantal deelnemers, vanwege eventuele annuleringen, niet meer wordt behaald. 

Vrijblijvend optiebeleid 2022

Wil je in 2022 graag op reis, maar durf je in deze tijden jouw keuze nog niet definitief vast te leggen? Dat begrijpen wij volkomen! Naast ons flexibele omboekingsbeleid voor vertrekken t/m 30 april 2022 hebben wij een geheel vrijblijvend optiebeleid! Jij kunt bij ons een vrijblijvende, langdurige optie nemen op de reis van jouw keuze. We houden dan voor jou zo lang mogelijk een plekje vast (indien beschikbaar) op deze groep- of single reis.

De voordelen van het nemen van een optie:
• Met een optie ‘reserveer’ je alvast een plekje op de reis
• Je wordt op de hoogte gehouden van wijzingen m.b.t tot de bestemming en/of de reis
• Een optie is geheel vrijblijvend
• Een optie kun je altijd kosteloos annuleren
• Een optie heeft geen geldigheidsduur (tenzij de reis volloopt)

We vragen bij een optie echter nog geen vluchten, accommodaties of keuzeprogramma’s aan, dit betekent dat een optie geen prijsgarantie heeft. We houden je dus niet standaard op de hoogte van prijswijzigingen. Meer informatie over het nemen van een optie vind je hier.

Bekijk één van de andere thema's:

Of ga terug naar alle veelgestelde vragen

 
Tot slot: voor nog meer antwoorden op veelgestelde vragen van reizigers verwijzen we je naar de website van het ANVR.