Alle veelgestelde vragen over het flexibele (om)boekings- en annuleringsbeleid

(Om)boekings- en annuleringsbeleid COVID-19

Boek je reis nu zonder aanbetaling én met zekerheid van gratis annuleren zonder opgaaf van reden. 

We bevinden ons momenteel in een bijzondere tijd, waarvan de toekomst zich moeilijk laat voorspellen. Wij begrijpen dat het voor jou ook een onzekere tijd is, onzeker of je wel of niet op reis kunt gaan, maar ook onzekerheid over het wel of niet boeken van een reis. Vanwege deze bijzondere omstandigheden hebben we een aangepast (om)boekings- en annuleringsbeleid geïntroduceerd. Zo kun je in de huidige situatie je reis uitstellen of juist een nieuwe reis boeken.

Als ik nu een reis boek voor 2021, kan ik deze dan kosteloos annuleren?

Boek jij een reis tussen 25 januari 2021 en 1 december 2021 – met vertrek vóór 31 december 2021, dan profiteer je van onze flexibele (om)boekings- en annuleringsvoorwaarden1:

  • Je doet géén aanbetaling bij boeking, maar betaalt je factuur slechts 6 weken voor vertrek. Bij boeking betaal je dus nog niets. 
  • Je kunt kosteloos jouw reis omboeken OF annuleren tot 30 dagen voor vertrek² zonder opgave van reden3, indien je annuleringsverzekering niet uitkeert4
  • Bij een bewezen COVID-19 besmetting mag je jouw reis gratis annuleren tot een dag voor vertrek, indien je annuleringsverzekering niet uitkeert4.
  • Je ontvangt je geld terug bij annulering

Voor reizen in 2022 gelden onze normale reis- en annuleringsvoorwaarden.

De kleine lettertjes
1 Deze flexibele voorwaarden zijn alleen van toepassing op nieuwe boekingen gemaakt in de bovengenoemde periode.  
2 Houd rekening met het feit dat eventuele al gemaakte vliegticketkosten (& daadwerkelijke annuleringskosten voor de Incatrail indien van toepassing) bij het omboeken of annuleren van jouw reis voor eigen rekening zijn. In deze bijzondere tijden zullen wij jou, indien er (vliegticket)kosten gemaakt gaan worden, vooraf hierover informeren. Zo kun je tijdig zelf de beslissing maken. 
Let wel: de premie van jouw eventuele kortlopende annuleringsverzekering, afgesloten via ons, wordt altijd in rekening gebracht (dit geldt zowel als de reis door jouzelf wordt geannuleerd als dat wij genoodzaakt zijn de reis te annuleren).
3 Heb je geboekt tussen tussen 26 oktober 2020 en 25 januari 2021, dan geldt: je kunt kosteloos jouw reis omboeken OF annuleren tot 30 dagen voor vertrek² wanneer je vanwege COVID-19 niet naar de bestemming kunt afreizen.
4 Hierbij adviseren we jou om goed te kijken naar een annuleringsverzekering met COVID-19 dekking. Dit is terug te vinden in de polisvoorwaarden van je verzekering.

Opmerking: Shoestring behoudt zich het recht voor de gegarandeerd vertrekstatus aan te passen, in het geval dat het minimum aantal deelnemers, vanwege eventuele annuleringen, niet meer wordt behaald. 

 

Wat gebeurt er als kort voor mijn vertrek het reisadvies wordt aangepast naar code oranje of rood?

Indien het wel mogelijk én veilig is om naar een code rood (vanuit België) en code oranje (vanuit Nederland) bestemming af te reizen, dan zullen wij jou als reiziger hierover informeren en bij jou de definitieve beslissing leggen om naar een code rood of oranje vakantieland af te reizen. Indien jij als reiziger nog steeds graag naar de bestemming op reis wilt, dan vragen wij jou een zogeheten verklaring te tekenen. Bij het tekenen van deze verklaring geef jij akkoord op jouw reis naar een bestemming met een code rood/oranje reisadvies. Wij zullen dit enkel voorstellen indien het mogelijk is het programma van de reis uit te voeren zoals gepland (rekening houdend met de Covid-19 richtlijnen).

Wat gebeurt er als tijdens mijn reis het reisadvies wordt aangepast naar code oranje?

Als jij als reiziger een pakketreis hebt geboekt (vervoer én verblijf) dan veranderen jouw rechten en plichten niet in deze situatie van corona. Wij als organisator van pakketreizen zijn wettelijk verplicht om, ook in deze situatie, hulp en bijstand te bieden aan de reiziger in het buitenland. Op basis van de lokale regels bepalen we of je reis veilig en voor jou op een prettige manier kan worden uitgevoerd (denk bijv. aan openstelling van bezienswaardigheden, publieke voorzieningen, restaurants, musea, etc.).  Wanneer dit niet het geval blijkt, zullen wij jou als reiziger binnen een ‘redelijke termijn’ terug naar huis repatriëren. De niet-genoten reisdagen bij repatriëring worden in dit geval vergoed.
 

Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's:

Of ga terug naar alle veelgestelde vragen

 
Tot slot: voor nog meer antwoorden op veelgestelde vragen van reizigers verwijzen we je naar de website van het ANVR.