Naar welke landen kun jij veilig op reis?

Veilig op reis

Steeds meer landen krijgen van het ministerie van Buitenlandse Zaken de kleurcode geel of groen. Dit betekent dat reizen naar deze bestemmingen weer mogelijk zijn. Sommige van deze landen hanteren zelf echter nog wel bepaalde inreisbeperkingen, zoals het verplicht laten zien van een negatieve coronatest en/of een quarantaineplicht bij aankomst. Het aantal dagen dat je bij aankomst in quarantaine moet, verschilt daarbij weer per land. Ook het soort coronatest dat bij aankomst vereist is, verschilt per land.

Wij begrijpen dat dit veel onduidelijkheid met zich meebrengt. Daarom zetten wij op deze pagina per land dat momenteel een groen of geel reisadvies heeft, de belangrijkste coronamaatregelen voor je op een rij. 

Scroll verder voor het complete overzicht of klik hieronder op het land waarvan je de meest actuele informatie wilt zien:

 • Bulgarije
 • Finland
 • Griekenland
 • Ierland
 • IJsland
 • Italie
 • Polen
 • Portugal
 • Spanje
 • Thailand

 • Voor meer informatie over het afnemen van een PCR-test, klik hier

   Bulgarije

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Bulgarije toegestaan?

  Ja.  
   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor Bulgarije is geel. Het meest actuele reisadvies voor Bulgarije vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

   

  Is een negatieve test noodzakelijk om Bulgarije in te komen?

  Ja, elke reiziger vanaf 5 jaar die Bulgarije in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij vertrek niet is ouder dan 72 uur) te overleggen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent hoef je geen negatieve test te tonen.

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Bulgarije in te komen?

  Ja. Je moet volledig gevaccineerd zijn. De laatste vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor aankomst in Bulgarije zijn toegediend.


  Benodigde (medische) documenten:

  Een negatieve PCR-test of een bewijs van volledige vaccinatie.


   Finland

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Finland toegestaan?

  Nee, alleen noodzakelijk (werk)bezoek, studie- en familiebezoek wordt toegelaten.

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor Finland is geel. Het meest actuele reisadvies voor Finland vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

   

   Griekenland

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Griekenland toegestaan?

  Ja, voor de Ionische eilanden (o.a. Corfu, Zakynthos, Lefkas en Kefalonia) en Noord-Egeïsche eilanden (o.a. de Cycladen).
  Het vaste land van Griekenland en de overige eilanden niet.

    

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode van Griekenland is gedeeltelijk geel en oranje. De Noord-Egeïsche eilanden en de Ionische eilanden hebben een geel reisadvies. Dat betekent dat reizen naar o.a. Corfu, Zakynthos, Kefalonia, Lefkas, Lesbos en Samos mogelijk is. Vanaf 30 mei hebben de Zuid-Egeïsche eilanden (o.a. Karpathos, Kos, Mykonos, Rhodos) een oranje reisadvies. Ook de rest van Griekenland heeft een oranje reisadvies.

  Na een verblijf op de Ionische eilanden en Noord-Egeïsche eilanden hoef je niet in quarantaine in Nederland en is er voor terugkeer ook geen testverplichting. Als je in Athene de luchthaven verlaat, moet je je wel laten testen. Na een verblijf in de rest van Griekenland moet je je wel voor vertrek laten testen en ga je in quarantaine in Nederland. 
  Het meest actuele reisadvies voor Griekenland vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.


  Is een negatieve test noodzakelijk om Griekenland in te komen?

  Ja. Elke reiziger vanaf 6 jaar dient een negatieve PCR-test te kunnen overleggen die niet ouder dan 72 uur is bij aankomst.

   

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Griekenland in te komen?

  Ja. Nederlanders die per vliegtuig aankomen en in het bezit zijn van een volledig vaccinatiebewijs (inclusief tweede prik) ouder dan 14 dagen, hoeven geen negatieve test te overleggen.


  Benodigde (medische) documenten:

  Je dient minstens een dag voor vertrek het PLF in te vullen via deze link. Daarnaast heb je een negatieve PCR-testuitslag nodig.

   Ierland

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Ierland toegestaan?

  Ja, maar er geldt een quarantaineplicht van 14 dagen. Na 5 dagen moet je jezelf opnieuw laten testen. Als deze uitslag negatief is, dan vervalt de quarantaine.

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor Ierland is geel. Het meest actuele reisadvies voor Ierland vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.


   IJsland

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in IJsland toegestaan?

  Ja, maar let op: reizen is beperkt mogelijk. Reizigers worden alleen onder strenge voorwaarden toegelaten.

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor IJsland is geel, maar let op: reizen is beperkt mogelijk. Reizigers worden alleen onder strenge voorwaarden toegelaten. Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen wel naar IJsland reizen
  Het meest actuele reisadvies voor Finland vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
    


   Italië

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Italië toegestaan?

  Ja. Houdt er wel rekening mee dat een mondkapje overal verplicht is (ook in de buitenlucht), er geldt een avondklok tussen 00:00 en 05:00 uur en de horeca is beperkt open.

    

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode van Italië is geel. Na een verblijf in Italië hoef je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Het meest actuele reisadvies voor Italië vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
    
   

  Is een negatieve test noodzakelijk om Italië in te komen?

  Ja, elke reiziger vanaf 2 jaar moet een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur bij aankomst.

   

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Italië in te komen?

  Ja.


  Benodigde (medische) documenten:

  Ja, elke reiziger die naar Italië reist, dient minstens een dag voor vertrek het Passenger Locator Form (PLF) in te vullen via deze link.

   Polen

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Polen toegestaan?

  Ja, maar let op: je moet als reiziger uit Nederland volledig gevaccineerd zijn en een bewijs hiervan kunnen laten zien. Indien je niet gevaccineerd bent, dan dien je een negatieve PCR-test uitslag te laten zien die niet ouder is dan 48 uur. 

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor Polen is geel. Het meest actuele reisadvies voor Polen vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
    
   

  Is een negatieve test noodzakelijk om Polen in te komen?

  Ja, indien je niet volledig gevaccineerd bent, ben je verplicht om een negatieve PCR-test (die bij aankomst niet ouder is dan 48 uur) te overleggen.
  Je mag Polen zonder testen inreizen als je volledig gevaccineerd bent en dit kunt aantonen.

   

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Portugal in te komen?

  Ja.


  Benodigde (medische) documenten:

  Een negatieve PCR-test (max. 48 uur oud) of vaccinatiebewijs bij volledige vaccinatie.

   Portugal

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Portugal toegestaan?

  Ja. Als je naar Portugal reist hoef je niet in quarantaine.

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor Portugal is geel. Het meest actuele reisadvies voor Portugal vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
    
   

  Is een negatieve test noodzakelijk om Portugal in te komen?

  Ja, elke reiziger vanaf 2 jaar die Portugal per vliegtuig in wil reizen, is verplicht om een negatieve PCR-test (die bij vertrek niet ouder is dan 72 uur) te overleggen. Tevens is het op de Azoren verplicht om op dag 6 van jouw reis een sneltest te doen. Deze test wordt vergoed door de Portugese overheid. De test duurt circa 15min, waarbij je binnen 24 uur de uitslag ontvangt. Tijdens het wachten op de uitslag mag je gewoon je reis vervolgen, je hoeft niet in de plaats te blijven waar de test wordt afgenomen. Ons lokale agentschap ondersteunt jou in het verkrijgen van de sneltest.
   

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Portugal in te komen?

  Nee.


  Benodigde (medische) documenten:

  Voor het vaste land van Portugal dien je binnen 72 uur voor vertrek het registratieformulier in te vullen via deze link
  Ga je met ons op reis naar de Azoren, dan wordt er eveneens gevraagd om een registratieformulier in te vullen via deze link.
  Daarnaast heb je een negatieve PCR-testuitslag nodig, niet ouder dan 72 uur bij vertrek.

   Spanje

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Spanje toegestaan?

  Ja.

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode van Spanje is gedeeltelijk geel en oranje. Na een verblijf op de Canarische eilanden (Fuerteventura) hoef je bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. Er geldt voor terugkeer uit deze gebieden ook geen testverplichting meer. Deze maatregelen zijn er nog wel voor de rest van Spanje. Check voor het meest actuele reisadvies voor Spanje de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

   

  Is een negatieve test noodzakelijk om Spanje in te komen?

  Ja, elke reiziger vanaf 6 jaar moet een negatieve PCR-testuitslag kunnen tonen die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst.

   

  Wordt een vaccinatiebewijs geaccepteerd om Spanje in te komen?

  Nee.


  Benodigde (medische) documenten:

  Ja, elke reiziger vanaf 6 jaar die met het vliegtuig naar Spanje reist, wordt verzocht voorafgaand aan de reis het digitale gezondheidsformulier invullen.
  Daarnaast heb je een negatieve PCR-testuitslag nodig, niet ouder dan 72 uur bij vertrek.

   

   Thailand

   

  Is toeristisch bezoek/verblijf in Thailand toegestaan?

  Ja, maar maar er geldt een quarantaineplicht van 14 dagen in speciale quarantainehotels. Thuisquarantaine is niet toegestaan.

   

  Wat is het actuele reisadvies vanuit de Nederlandse overheid?

  De kleurcode voor Thailand is geel. Het meest actuele reisadvies voor Thailand vind je op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Check het overheidsadvies bij terugkeer met de Quarantaine Reischeck op rijksoverheid.nl. Onze Belgische reizigers vinden deze informatie op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

   

  Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's:

  Of ga terug naar alle veelgestelde vragen

   
  Tot slot: voor nog meer antwoorden op veelgestelde vragen van reizigers verwijzen we je naar de website van het ANVR. Voor de aanvullende en meest recente internationale toegangs-en gezondheidsvereisten per bestemming verwijzen we je graag door naar de website van VisumCentrale.