Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.
Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.
Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.
Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.
Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be
Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
Iraniërs zijn een vriendelijk en gastvrij volk, niet anti westers en juist -blij dat je geïnteresseerd bent in hun land, menig keer zal je uitgenodigd worden voor een babbel en een kop thee.
Binnen de heiligdommen van Mashad en Qom mag niet gefotografeerd worden en ook in Koerdistan kan je niet zomaar alles fotograferen.
Weet je het niet zeker of het mag of kan dan kan je dit altijd vragen aan de reisbegeleider/ster of aan de lokale mensen.
Ja, in principe kun je overal mineraalwater krijgen.
Nee het is strict verboden om alcohol in te voeren.
De zomers zijn erg heet in Iran. In april kan het met name in Iraans Koerdistan nog koud zijn. September is nazomer in Iran maar gedurende de dag kan het nog erg warm zijn. Dus het voor en najaar zijn de tijden om Iran te bezoeken.
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.
Euro's zijn gewilder dan dollars. Cash euro's zijn makkelijker te wisselen. In Iran kun je niet met een creditcard betalen.Pinnen is tot op heden nog niet mogelijk.
Je moet op dit moment dus al je geld cash meenemen.
Vrouwelijke deelneemsters moeten een hoofddoek om in het openbaar en een lange tuniek of jas over een broek dragen, dit in gedekte kleuren. De tuniek of blouse of jurkje of jas moeten ruim over de billen vallen .Lichaamsvormen mogen niet geaccentueerd worden De enige plek waar de hoofddoek af mag is in de hotelkamer.Mannen mogen t-shirts of blouses aan met korte mouwen, korte broeken zijn verboden.
Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.