Veelgestelde vragen over Jamaica

  1. Electriciteit Jamaica: welk voltage wordt gehanteerd?
  2. Hoe is het eten in Jamaica?
  3. Heb ik vaccinaties nodig voor deze reis?
  4. Heeft mijn GSM bereik?
  5. Hoe wordt er gereisd?
  6. Is er Wifi?
  7. Heb ik een visum nodig voor Jamaica?
  8. Wat is de beste periode?
  9. Wat voor geld of betaalmiddelen zijn het handigst mee te nemen?
  10. weer

1. Electriciteit Jamaica: welk voltage wordt gehanteerd?
In Jamaica is het voltage 110 V. Wij adviseren een adapter (2 platte polen) en een verloopstekker mee te nemen. 

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld:http://www.wereldstopcontacten.nl/

2. Hoe is het eten in Jamaica?

De Jamaicaanse keuken is een eenvoudige keuken met vaak pittig gekruide gerechten. Fruitliefhebbers zitten op Jamaica ook goed, want het eiland heeft allerlei exotische vruchten en verse sappen.

Het diner bestaat vaak uit soep vooraf, gevolgd door een vleesgerecht geserveerd met groenten. Typische lokale groenten zijn callaloo (soort spinazie), bonen en pompoen. Traditionele Jamaicaanse gerechten zijn jerk-pork, jerk-chicken, pepperpot en escovich fish. Ook voor vegetariers zijn smakelijke gerechten met groenten en bonen verkrijgbaar. 

3. Heb ik vaccinaties nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk.

Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.
Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

4. Heeft mijn GSM bereik?
Informeer bij je provider of er bereik is in Jamaica. Je kan ook een lokale simcard met beltegoed kopen. In de meeste  hotels is gratis Wifi.
5. Hoe wordt er gereisd?
Tijdens de gehele reis maak je gebruik van eigen vervoer. Afhankelijk van de groepsgrootte is dit een bus of minibus, voorzien van airconditioning. 
6. Is er Wifi?
Internetcafés zijn volop te vinden op Jamaica en ook steeds meer hotels beschikken over WiFi, waarvan je al dan niet tegen betaling gebruik kunt maken.
7. Heb ik een visum nodig voor Jamaica?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

8. Wat is de beste periode?

Van half december tot eind april is de droge periode.  Dit is daarom dan ook de meest geschikte periode voor Jamaica. Als je in de periode mei tot en met half oktober gaat moet je er rekening mee houden dat je geregeld een tropische regenbui kunt verwachten. Vaak zijn het maar korte buien en klaart het daarna vrij snel weer op. Augustus, september en oktober zijn de natste maanden. Ook komen er in deze periode incidenteel orkanen voor. 

9. Wat voor geld of betaalmiddelen zijn het handigst mee te nemen?

In Jamaica kun je op de meeste plaatsen pinnen met je pinpas of Creditcard. Denk er aan dat je je pas op Werelddekking zet.

De munteenheid is de Jamaicaanse dollar. Je kunt ook Euro's meenemen en deze wisselen voor Jamaicaanse dollars. US-dollars in kleine coupures zijn handig voor fooien. Er kan ook betaald worden met US-dollars, maar houd er rekening mee dat de koers dan minder gunstig is.

10. weer