Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Veelgestelde vragen over MALAWI

Heb ik voor Malawi een visum nodig?

Ja, je hebt voor Malawi een visum nodig dat je al voorafgaande je reis dient te organiseren! Ter plekke, bij de grens, is het niet meer mogelijk om een visum voor Malawi te kopen.

Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen, indien je reis een gegarandeerd vertrek heeft.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

 Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen.


Kan ik pinnen in Malawi?

In Malawi is het op de volgende plekken mogelijk om te pinnen: Lilongwe, Blantyre en Mzuzu. Hou er rekening mee dat het voor kan komen dat de pinautomaten buiten werking zijn. Het is ook mogelijk om cash Euro's of USD te wisselen bij de bank of bij een "bureau de change". Wij adviseren je om contante euro's of USD mee te nemen om te wisselen in lokale valuta.

In Malawi worden alleen nieuwe dollars, vanaf 2006, geaccepteerd.  Om geld te wisselen kun je het beste biljetten van $ 100, 50 en 20 meenemen, want daar krijg je een betere wisselkoers voor. Zorg ervoor dat je kleine coupures krijgt, want wisselgeld is altijd een probleem.

Moet ik een klamboe meenemen naar Malawi?

De tenten zijn voorzien van gaas; een klamboe is niet nodig.

Wat is de beste reistijd om Malawi te bezoeken?

Malawi heeft een tropisch klimaat. De regentijd valt tussen november en april. De beste tijd om Malawi te bezoeken is dus tussen eind april en begin november. Aan het begin van de droge tijd is het bijzonder warm, maar dit is wel de beste periode voor vogelaars. Aan het einde van de droge periode verzamelt het meeste wild zich rond de overgebleven drinkplaatsen. Dit is dus de beste periode om het wild van nabij mee te maken.
In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden Celsius. Juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius.

Kan mijn electronische apparatuur opgeladen worden?

Ja, je hebt  wel een speciale stekker nodig: een driepolige stekker; deze kun je makkelijk verkrijgen in Zuid Afrika. Op de campings is ook electriciteit bij de truck, zodat er vrijwel iedere dag opgeladen kan worden.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Je zult regelmatig wel bereik hebben zeker in de stedelijke/bewoonde gebieden. Vraag na bij je telefoonprovider of je toestel geschikt is voor de landen waar je naar toe gaat.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Malawi rondreis?

Hoewel inentingen voor Malawi niet verplicht zijn worden ze beslist aangeraden. Voor de actuele stand van zaken verwijzen we naar www.lcr.nl, de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) dat de richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. Reizigers uit België vinden vergelijkbare informatie op www.itg.be, de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen.

Vaccineren bij je thuis!
Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties.

Rei
sapotheek.
Neem een kleine reisapotheek mee op je vakantie naar Malawi met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET.

Europees Medisch Paspoort
Handig om mee te nemen op reis is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek, thuisvaccinatie.nl en GGD.

Is er Bilharizia (schistosomiasis) in Malawi?

Bilharzia kan voorkomen in het meer van Malawi en ander stilstaand zoet water in Afrika.
Over het algemeen wordt het risico op besmetting gezien als gering (minder dan de kans op malaria bijvoorbeeld). Een eventuele besmetting is eenvoudig te verhelpen door het eenmalig nemen van een wormenkuurtje. Je kunt in Malawi en Zambia bij de apotheek Praziquantal kopen. Je neemt ongeveer 3 maanden nadat je mogelijk in aanraking bent gekomen met bilharzia eenmalig een aantal pillen (afhankelijk van je gewicht). Je kunt uiteraard deze medicatie ook via je huisarts in Nederland regelen
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden