Veelgestelde vragen over Malediven

  1. Electriciteit en stekker
  2. Heb ik een visum nodig?
  3. Heb ik inentingen nodig voor een reis door de Malediven?
  4. Is er Wifi?
  5. Kan ik geld uit de geldautomaat halen?
  6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  7. Telefoon en internet
  8. Wat is de beste reistijd voor de Malediven?

1. Electriciteit en stekker
De stroomvoorziening op de resort-eilanden wordt verzorgd door dieselgeneratoren. De netspanning is 220-240V. Een verloopstekker is nodig.
2. Heb ik een visum nodig?

We adviseren dat uw paspoort na vertrek uit de Malediven nog 6 maanden geldig moet zijn. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijgt u bij aankomst op het vliegveld een gratis visum (stempel). Bij het verlaten van de Malediven betaalt u een lokale vertreksbelasting.

Omdat deze informatie kan wijzigen raden we aan om voor vertrek contact met de ambassade/consulaat op te nemen. 

3. Heb ik inentingen nodig voor een reis door de Malediven?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Is er Wifi?
De meeste resorts bieden draadloos internet aan. Dit kan prijzig zijn.
5. Kan ik geld uit de geldautomaat halen?
Het is niet mogelijk om geld uit de geldautomaat te halen op de Malediven. Er kan alleen betaald worden met contante US Dollars die je vanuit Nederland mee dient te nemen. Traveller cheques kunnen niet gebruikt worden als betaalmiddel.
6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.
7. Telefoon en internet
Vanuit alle resort-eilanden kan men internationaal bellen of gebruik maken van internet. Dit is erg duur, maar een goede oplossing is om een simkaart te kopen op het vliegveld van Malé. Het is raadzaam om uw aanbieder te raadplegen of u mobiel kunt bellen vanuit de Malediven. De meeste resorteilanden bieden draadloos internet aan. Dit kan prijzig zijn.
8. Wat is de beste reistijd voor de Malediven?
De beste reistijd voor de Malediven is van december t/m februari. De temperatuur is het hele jaar door aangenaam. De zuidwest moesson, mei tot november, zorgt voor de meeste regen en een ruwe zee. De noordwest moesson is tussen november en april.