Veelgestelde vragen over Noord-Korea

  1. Heb ik inentingen nodig voor deze reis?
  2. Kan ik mijn camera meenemen naar Noord-Korea?
  3. Hoe vrij ben ik om te fotograferen in Noord-Korea?
  4. Hoe zijn de hotels in Noord-Korea?
  5. Is een visum nodig voor deze Noord-Korea groepsreis?
  6. Kan ik zelf wat rond gaan lopen in de stad?
  7. Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen naar Noord-Korea?
  8. Wat is de rol van de verplichte gidsen?
  9. Wat voor geld kan ik het best meenemen naar Noord-Korea?

1. Heb ik inentingen nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

2. Kan ik mijn camera meenemen naar Noord-Korea?
Dit is geen probleem. Ook een video kun je meenemen. Een super grote telelens is niet aan te raden. Verrekijkers zijn verboden
3. Hoe vrij ben ik om te fotograferen in Noord-Korea?
In Noord-Korea mag je fotograferen. Er gelden wel beperkingen rond militaire gebouwen, tekenen van armoede of andere beelden die de overheid niet wil tonen. De staatsgids zal altijd aangeven wat wel en wat niet op de foto mag. We vragen je deze aanwijzigingen te respecteren. Ook je gids kan in de problemen komen bij het niet opvolgen van de regels.
4. Hoe zijn de hotels in Noord-Korea?
De hotels zijn over het algemeen goed. Wel kan het zo zijn dat electriciteit en water niet 24 uur per dag beschikbaar is.
5. Is een visum nodig voor deze Noord-Korea groepsreis?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Gezien de benodigde uitnodigingsbrief, dient het visum van Noord-Korea verplicht via Shoestring te verlopen. We raden sterk aan het visum voor China (double entry!) ook via ons te regelen.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

6. Kan ik zelf wat rond gaan lopen in de stad?
Nee, in Noord-Korea doe je alles in groepsverband en onder leiding van 2 staatsgidsen. Je kunt niet in je eentje een wandeling gaan maken of iets dergelijks.
7. Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen naar Noord-Korea?
Tot voor kort was het strict verboden om je mobiele telefoon mee te nemen. Tegenwoordig mag je wel je mobiele telefoon mee nemen. Echter heb je nog niet veel aan omdat er geen bereik is en je er geen lokale simcard kan kopen.
8. Wat is de rol van de verplichte gidsen?
In Noord-Korea word je tijdens de groepsreis begeleid door 2 goede Engelstalige gidsen.

Naast hun gewone taken als het begeleiden van de reis (regelen accommodatie, vervoer, gidsen), zullen zij ook in de gaten houden of je je houdt aan de lokale regels. Of te wel, of je geen foto's maakt van veboden objecten, je de stad niet in gaat en je geen ongewenste contacten hebt. 

Het is onze ervaring dat zij hun werk goed en naar tevredenheid van onze reizigers uitvoeren. In Nederlandstalige reisbegeleider is dan ook overbodig.
9. Wat voor geld kan ik het best meenemen naar Noord-Korea?
In Noord-Korea zijn alle excursies en maaltijden inclusief. Je zult dus weinig geld uitgeven. Je kunt niet pinnen en ook geen traveller cheques inwisselen. Neem daarom kleine coupures (en munten) in euro, dollars of Chinese yuans mee.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.