Veelgestelde vragen over Turkije

  1. Heb ik een slaapzak nodig ?
  2. Heb ik een visum nodig voor Turkije?
  3. Heb ik vaccinaties nodig ?
  4. Hoe wordt er gereisd ?
  5. Is er Wifi onderweg ?
  6. Van wat voor soort accommodatie maken we gebruik ?
  7. Wat is de beste tijd om naar Turkije te gaan?
  8. Welke stekkers heb ik nodig ?

1. Heb ik een slaapzak nodig ?
Bij deze reis maken we alleen gebruik van hotels dus heb je geen slaapzak nodig.
2. Heb ik een visum nodig voor Turkije?
Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, dien je voor vertrek een eVisa aan te vragen. De aanvraag dien je op www.evisa.gov.tr te doen.

Het eVisa kost US$ 20 per persoon en dient met Visacard of Mastercard te worden betaald.Zodra het eVisa wordt toegekend, krijgt men per email een bevestiging. Deze bevestiging zal moeten worden afgedrukt en waar nodig worden vertoond, bijvoorbeeld bij het inchecken op de luchthaven en bij de douane in Turkije.  

3. Heb ik vaccinaties nodig ?

ij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe wordt er gereisd ?
De hele rondreis door het land hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur.
5. Is er Wifi onderweg ?
Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.
6. Van wat voor soort accommodatie maken we gebruik ?
Tijdens de rondreis overnacht je in middenklasse hotels in een tweepersoonskamer, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt.Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de Turkse warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Assos, Selçuk, Pamukkale, Fethiye, Antalya en Cappadocië. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. Uiteraard kan er ook 'gewoon' in zee gezwommen worden op in Fethiye en Antalya!
7. Wat is de beste tijd om naar Turkije te gaan?
Het voor en najaar is de beste reistijd. In de zomer kan je nog steeds goed reizen maar het kan wel aardig warm worden.
8. Welke stekkers heb ik nodig ?
In Turkije kan je met onze gewone stekkers terecht. Hieronder zie je een link met informatie betreffende stekkers over de gehele wereld.http://www.wereldstopcontacten.nl/