Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Verzekeringen

Waar je ook naartoe reist, een goede reisverzekering is verplicht, zodat we je in geval van nood goede assistentie kunnen verlenen. Bovendien gaan er enorme bedragen gepaard met bijvoorbeeld een spoedrepatriëring naar Nederland. We werken samen met de beste reisverzekeraar van Nederland. Allianz Global Assistance heeft voor Shoestring een pakket van reis- en annuleringsverzekeringen samengesteld dat aansluit op het avontuurlijk karakter van onze reizen.

Je kunt onze verzekeringen eenvoudig afsluiten bij het boeken van een reis. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dat op het boekingsformulier aangeven. Mocht je al elders verzekerd zijn, let dan goed op of de dekking afdoende is en geef ons bij boeking de details door, zodat wij eventueel kunnen bemiddelen in geval van nood.

Shoestring biedt de volgende verzekeringspakketten aan:

  • Annulering Volledig
  • Kortlopende Dubbel-Zeker-Annuleringsverzekering
  • Kortlopende Reisverzekering

1. Annulering Volledig*

Wanneer je een reis boekt raden we je aan om meteen een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan immers zoveel gebeuren waardoor je reis in het water valt voordat je vertrekt. Je kunt ernstig ziek worden. Iemand die mee zou gaan, krijgt een ongeval en kan niet reizen. Je komt te laat op je bestemming aan omdat je trein, bus, boot of vliegtuig om welke reden dan ook niet op tijd kon vertrekken of onderweg vertraging heeft opgelopen. Maar ook na vertrek bewijst een annuleringsverzekering haar nut. Je wordt onverwacht teruggeroepen omdat één van je naaste familieleden ernstig ziek is. Of je wordt zelf in het ziekenhuis opgenomen. In deze gevallen worden niet-genoten vakantiedagen vergoed.

Kosten:
5,6 % van de reissom + 21 % assurantiebelasting + € 5,45 poliskosten.


*indien je een kortlopende annuleringsverzekering hebt geboekt voor 1 november 2016, dan gelden dezelfde voorwaarden als de Annulering Volledig. Alleen de naam van deze annuleringsverzekering is veranderd.


2. Kortlopende Dubbel-Zeker-Annuleringsverzekering

Voor vertrek geeft deze verzekering dezelfde dekking als een standaard kortlopende annuleringsverzekering. Moet je echter eerder terugkeren van je reis dan krijg je de gehele reissom vergoed (en niet alleen de niet-genoten vakantiedagen).

Kosten:
6 % van de reissom + 21 % assurantiebelasting + € 5,45 poliskosten.


3. Kortlopende Reisverzekering

Deze reisverzekering is uiterst compleet en bestaat uit de volgende basisonderdelen: S.O.S.-kosten, reisongevallen, reisbagage en medische kosten. Het belangrijkste verschil tussen pakket A en pakket B is, naast de hogere verzekerde bedragen voor je bagage, dat pakket A een eigen risico heeft van € 75,- bij diefstal en € 500,- bij medische kosten (in geval van een ziekenhuisopname korter dan 24 uur). Reisverzekering pakket B heeft een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis en geen eigen risico voor medische kosten.

Kosten:
Werelddekking:
Pakket A: € 2,00 per persoon per dag
Pakket B: € 2,75 per persoon per dag

Europadekking (Europese Unie):
Pakket A: € 0,95 per persoon per dag
Pakket B: € 1,85 per persoon per dag

Opmerking:
Geld & cheques t.w.v. € 750,- kun je meeverzekeren tegen betaling van € 0,50 per verzekeringsbewijs per dag.


Eigen risico

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie en dekkingsoverzicht?

Allianz Global Assistance dekt veel van bovenstaande avontuurlijke excursies wel. Kijk voor meer info op de website van Allianz Global Assistance.

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden