Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Hoe ver kun je gaan…. om je souvenirs kopen?

In 2011 was ik in via Zuid-Afrika en Namibië bij de Vic falls in Zambia beland. Een reis vol met onvergetelijke momenten. En toch bleek dat die momenten nog een soort van overtroffen konden worden. Een van mijn leukste ervaringen is toch wel het souvenirs shoppen op het marktje bij de parkeerplaats van de Victoria Watervallen.


Onderhandelingstip #1: wees niet te enthousiast

Mijn gids had me verteld dat hij een keer een reiziger meehad die letterlijk de kleren van zijn lijf had geruild. Dat wilde ik natuurlijk overtreffen! Ik had al een selectie van kleren uit mijn backpack in mijn dagrugzakje gestopt: ik had een missie. Met de eerste lading T-shirts over mijn arm ging ik vol goede moed op pad. In het eerste stalletje bleek al snel dat ik mijn tactiek moest aanpassen: nooit al je waar in een keer tonen!

De eerste deal was een mooie houten slaschaal met zebra strepen voor 3 shirts en $10,-. Daarmee had ik alle shirts van die dag verspeeld en wisten de mannen van de naastgelegen stalletjes dat ik geld op zak had. Ik was als een blok voor de schaal gevallen en die liefde laten zien is funest! Dan weet de handelaar dat je niet weggaat zonder dat ding.

Poging #2: LUCKY ME! Of toch niet...

De volgende dag ging ik met een nieuwe, verbeterde tactiek op missie. Ik hield mezelf voor dat ik geen cent zou uitgeven (dat had ik ook niet meer, ik had nog precies genoeg om die avond van te eten en de dag erna gingen we op weg naar huis). Ik had weer een nieuwe lading kleding in mijn tasje. En ik had mijn vriendin mee om mijn tas te bewaken als ik aan het onderhandelen was. En wat bleek: de aan houder wint! Toen het hele spel klaar was, was ik zelfs mijn pet, schoenen, en sokken kwijt. Ik liep in enkel een korte broek en hemd terug naar de bus. Mijn hele tasje nu vol met allemaal mooie souvenirs.

Ik geloof dat wel 10 mannen ons nazwaaiden met een grote glimlach op hun gezicht.


Door: Femke de Vries

Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden