Menu

Goed voorbereid op reis

Visum en vaccinaties

Wie uitgerust en ontspannen begint aan een reis naar een verre bestemming zal met veel plezier en zonder problemen genieten van wat hij of zij onderweg allemaal beleeft. Een goede voorbereiding is wel het halve werk.

Voor veel van onze bestemmingen zijn vaccinaties en/of visa nodig. Alles hierover lees je op deze pagina.

Visum aanvragen

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor een (geldig!) internationaal reispaspoort, eventuele visa en andere reisdocumenten. Raadpleeg altijd de website van het Visumloket voor de meest actuele informatie over de vereisten met betrekking tot de geldigheid van je internationaal reispaspoort, visa en overige benodigde documenten. 

Als je op reis gaat heb je voor sommige landen een visum nodig om tot het land te worden toegelaten. Op de site shoestring.visumloket.nl dien je te checken voor welke bestemmingen je een visum moet aanvragen voor vertrek.

Boek je een reis bij Shoestring, dan kun je er voor kiezen om het visum zelf te regelen bij de ambassade van het land waar je naartoe gaat, óf je kunt deze tijdrovende klus uit laten voeren door ons Visumloket. Visumloket is gespecialiseerd in de afhandeling van visumaanvragen voor Nederlandse touroperators en reisbureau’s. Wanneer je er voor kiest om je visumafhandeling te laten verzorgen door ons Visumloket (in samenwerking met CIBTvisas) dan kun je er op rekenen dat jouw aanvraag in professionele handen is.

» Bezoek de site van Visumloket

Vaccineren bij jou thuis

Je laten vaccineren is niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. De exacte prijzen van de vaccinaties vind je op de site van Thuisvaccinatie.nl.

Laat je niet tegenhouden door de kosten, vaak kun je deze declareren bij je zorgverzekeraar!

» Maak hier een afspraak om je thuis te laten vaccineren.