Menu

Reisvoorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden gebonden aan het boeken van jouw droomreis. Deze voorwaarden betreffen de ANVR reizigersvoorwaarden, afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden, betalingen en boekings- en wijzigingskosten. Lees de onderstaande voorwaarden goed door voor de definitieve boeking om misverstanden te vermijden.

ANVR reizigersvoorwaarden

Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists B.V. en is onder nummer 04231 aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze Reizigersvoorwaarden staan afgedrukt in de ANVR brochure, welke je hier kunt inzien. Deze brochure bevat tevens de ANVR Boekingsvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden, de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie.

Afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden

Vanwege de avontuurlijke aard van de reizen en de specifieke problemen bij een aantal reisbestemmingen, hanteert Shoestring in overleg met de ANVR annuleringsvoorwaarden die afwijken van de in de ANVR-brochure vermelde reisvoorwaarden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
a) tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250,- per persoon
b) van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*
c) bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom*
d) bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom*.

Tevens dien je 25% van de reissom* aan te betalen. Het restant moet zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

*De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten, eventuele luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds, eventuele wijzigingskosten. Deze bedragen worden gedekt door een annuleringsverzekering (mits je uiteraard een geldige reden hebt om te annuleren).

Betalingen

De eerste aanbetaling van 25% van de reissom dient binnen 10 dagen na boeking te worden voldaan via de mijn.shoestring website. Het restant van de reissom moet binnen zes weken voor vertrek betaald zijn. Meer over de betaling van de reissom vind je hier.

Boekings- en wijzigingskosten

Per reis brengen wij boekingskosten in rekening: deze bedragen €25,- (1 persoon) of €40,- (2 personen of meer). Ook brengen wij de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds van €2,50 in rekening. Daarnaast kun je bij boeking kiezen voor een 1-persoonskamer, waarvoor een toeslag geldt, en zijn er bij een aantal bestemmingen excursies die enkel voor vertrek, dus bij boeking, al gereserveerd moeten worden. Ook de geselecteerde excursies komen op je factuur te staan.
Excursies die je niet in het boekingsformulier kunt selecteren, boek en betaal je ter plaatse bij de reisbegeleid(st)er.

Wil je aanpassingen aanbrengen in de reis (vluchten of extra nachten) dan brengen wij €50,- wijzigingskosten per boeking in rekening.

Reisdocumenten

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor een (geldig!) internationaal reispaspoort, eventuele visa en andere reisdocumenten. Raadpleeg altijd de website van het Visumloket voor de meest actuele informatie over de vereisten met betrekking tot de geldigheid van je internationaal reispaspoort, visa en overige benodigde documenten. Het Visumloket kan bemiddelen bij de visumaanvraag.

Bescherming van je gegevens

Shoestring vindt het heel belangrijk dat jouw gegevens worden gewaarborgd. Op deze pagina vindt je alle informatie over het gebruik van de website, het cookiebeleid, copyright en alles over jouw gegevens.