Reiszoeker

Reisvoorwaarden

ANVR-Reizigersvoorwaarden

Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists B.V. en is onder lidnummer 04231 aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) en bij de Vereniging van ANVR-reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover.

Onze reizen worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Reizigersvoorwaarden van toepassing zijn op al onze reizen, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze reizigersvoorwaarden staan vermeld in de ANVR brochure, welke je 
hier kunt inzien. Deze brochure bevat tevens de ANVR Boekingsvoorwaarden, de voorwaarden van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), de voorwaarden van het Calamiteitenfonds en andere belangrijke informatie.

Afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden

Vanwege de avontuurlijke aard van de reizen en de specifieke problemen bij een aantal reisbestemmingen, hanteert Shoestring in overleg met de ANVR annuleringsvoorwaarden die afwijken van de in de ANVR-brochure vermelde reisvoorwaarden.

Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
a) tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250,- per persoon;
b) van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*;
c) bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom*;
d) bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom*.

Tevens dien je 25% van de reissom* aan te betalen. Het restant moet zes weken voor vertrek bij ons binnen zijn.

Wanneer de annuleringskosten van het internationale vliegticket hoger zijn dan de hierboven genoemde percentages, wordt het verschil opgeteld bij bovengenoemde annuleringskosten.

*De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten, boekingskosten, eventuele luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds, eventueel vooraf bijgeboekte optionele excursies, eventuele wijzigingskosten en een eventuele kortlopende reisverzekering. Belangrijk: deze bedragen worden gedekt door een annuleringsverzekering (mits je uiteraard een geldige reden hebt om te annuleren).

Betalingen

De aanbetaling van 25% van de reissom dient binnen 3 dagen na boeking te worden voldaan via de Mijn.Shoestring-omgeving.

Indien je een internationale vlucht kiest met hoge annuleringskosten, dien je de aanbetaling binnen 1 dag te verrichten. Dit vermelden we op je factuur. Alleen zo kunnen we deze internationale vlucht dan garanderen.

Het restant van de reissom moet zes weken voor vertrek betaald zijn. Meer over de betaling van de reissom vind je hier

Boekings- en wijzigingskosten

Per reis brengen wij boekingskosten in rekening: deze bedragen €27,50 (1 persoon) of €42,50 (2 personen of meer). Ook brengen wij de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds van €2,50 en de Consumentenbijdrage SGR van €5,- in rekening. Daarnaast kun je bij boeking kiezen voor een éénpersoonskamer, waarvoor een toeslag geldt, en zijn er bij een aantal bestemmingen excursies die enkel voor vertrek, dus bij boeking, al gereserveerd moeten worden. Ook de geselecteerde excursies komen op je factuur te staan. Excursies die je niet in het boekingsformulier kunt selecteren, boek en betaal je ter plaatse bij de reisbegeleid(st)er.

Wil je aanpassingen aanbrengen in de reis (vluchten of extra nachten) dan brengen wij €50,- wijzigingskosten per boeking in rekening. Indien je kort voor vertrek (binnen 14 dagen) of tijdens de reis nog een wijziging wilt aanbrengen, dan moet je rekening houden met €100,- wijzigingskosten.

Reisdocumenten

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor een (geldig!) internationaal reispaspoort, eventuele visa en andere reisdocumenten. Raadpleeg altijd de website van het Visumloket voor de meest actuele informatie over de vereisten met betrekking tot de geldigheid van je internationale reispaspoort, visa en overige benodigde documenten. Het Visumloket kan bemiddelen bij de visumaanvraag. Bezoek hier de Nederlandse website en hier de Belgische website van het Visumloket.

Bescherming van je gegevens

Shoestring vindt het heel belangrijk dat jouw gegevens worden gewaarborgd. Op deze pagina vind je alle informatie over het gebruik van de website, het cookiebeleid, copyright en alles over jouw gegevens.