Reiszoeker

Kies Shoestring omdat…

Alle voordelen op een rij

✓ Advies van specialisten

Shoestring is een jonge, dynamische reisorganisatie boordevol kennis van alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers gaan jaarlijks zelf naar onze reisbestemmingen om hun kennis up-to-date te houden. Daarnaast zijn de meesten zo gek op reizen dat ze ook met vakanties verre bestemmingen opzoeken. Zo krijg je altijd advies van een specialist.

Kies je voor een individuele rondreis, dan heb je rechtstreeks contact met een medewerker die in dat betreffende land woont. Onze lokale Engelstalige specialisten kunnen je het beste adviseren hoe de reis er uit moet zien om aan jouw wensen te voldoen. 

 

✓  Lokale Engelstalige reisbegeleiding

Onze groepsreizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega's meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land.

✓ Vrijheid, blijheid tijdens de reis

Onze individuele rondreizen zijn speciaal ontwikkeld voor reizigers die op zoek zijn naar het ultieme ‘vrijheid, blijheid gevoel’. Je deelt je vakantie immers in zoals jij het willt!  

Ook als je met een van onze groepsreizen reist, heb je veel individuele vrijheid. Je hebt voldoende tijd om in je eigen tempo te genieten van al het leuks dat de bestemming te bieden heeft. We reizen namelijk in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een maximale groepsgrootte van 24 deelnemers. Doordat veel excursies facultatief zijn en ter plekke bij te boeken, kun je zelf bepalen aan welke onderdelen je wel of niet deelneemt.

 

✓ Verantwoord op reis

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Daarom biedt Shoestring geen reizen aan die mensen, dieren, planten, natuur en cultuur benadelen, beschadigen en/of verstoren. Maar dat is nog niet alles!

We zitten met zijn allen in een wereldwijde klimaatcrisis. Onze aarde warmt snel op terwijl de bevolking groeit. Dat leidt tot voedsel- en waterschaarste, armoede, verlies van biodiversiteit en klimaatvluchtelingen. Shoestring steunt Justdiggit is haar missie ‘Cooling down the Planet’ waarbij Afrika wordt vergroend om zo de aarde weer af te koelen. Met behulp van nature-based solutions (herstel van graslanden, bossen en wetlands) kan op die manier de opwarming van de aarde met 37% worden beperkt.

Duurzaamheid staat bij Shoestring hoog in het vaandel. Hoe en wat dat precies inhoudt lees je op onze speciaal ontwikkelde website.

✓ Lokale agentschappen

We werken met betrouwbare, meestal eigen, agentschappen ter plaatse. Ze kennen de betreffende landen door en door en weten precies waar je de leuke plekjes, de sfeervolle hotelletjes en de gezellige restaurantjes kunt vinden. In samenwerking met deze agenten kunnen we ook snel inspelen op eventuele calamiteiten.

 

✓  Vervoer en accommodatie = altijd top geregeld 

De reizen stellen we in nauw overleg met onze plaatselijke agentschappen samen. Hiermee zorgen we ervoor dat de kwaliteit van vervoer en accommodatie is gegarandeerd.

Ter plekke reis je veelal met eigen vervoer (met chauffeur), zodat er bij interessante plaatsen gestopt kan worden. Soms leg je met opzet een traject af per lokale bus, boot of trein om de sfeer te proeven en in contact te komen met de lokale bevolking. Omdat de vlucht ook deel uitmaakt van je vakantie, zorgen we ervoor dat we met uitstekende luchtvaartmaatschappijen vliegen als KLM, Etihad Airways, Turkish Airlines of Lufthansa.