Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Festivalreizen

Heb je wel zin in een feestje? Ga mee op een festivalreis...

Tijdens een aantal van onze reizen bezoeken we wereldse festivals. Bezoek o.a. het Inti Raymi Festival in Peru, Semana Santa in Guatemala, de Pushkar Fair in India of het Loy Krathong Festival in Thailand. Festivals zijn vaak indrukwekkende gebeurtenissen. Het is daarom zeker de moeite waard om de keuze van je vertrekdatum erop af te stemmen. Hieronder een overzicht van onze reizen waarbij we bijzondere festivals bezoeken.

 

India - Camel Festival

Zoals de naam al doet vermoeden draait dit feest om kamelen. Elk jaar vindt het festival in de plaats Bikaner plaats. De best gefokte kamelen worden voorgesteld aan het publiek, uitgedost met de mooiste juwelen. Na de kamelendans wordt het feest afgesloten met volksmuziek en een spetterende vuurwerkshow.

16-daagse reis - Noord-India in 2 weken - vertrekdatum 2 januari 2018
22-daagse reis - Rajasthan - vertrekdatum 9 januari 2018

 

Ethiopië - Timkat Festival

Jaarlijks wordt in Ethiopië op uitbundige wijze het 'Ethiopische Doopfeest' Timkat gevierd, hèt belangrijkste feest van het land. In processies wordt de Ark des Verbonds vanuit de kerken meegedragen. De tocht voert langs de meeste kerken, waar priesters zich aansluiten, ieder met hun eigen replica van de tabot en een felgekleurde parasol.

23-daagse reis - Ethiopië - vertrekdatum 10 januari 2018
13-daagse reis - Noord-Ethiopië - vertrekdatum 10 januari 2018

 

India - Desert Festival

Gedurende het Woestijnfestival zindert de stad Jaisalmer onder de klanken van melodieuze ritmes. Er is een parade van kamelen, een kleurrijke optocht met dansers en spannende wedstrijden (zoals een wedstrijd voor het opbinden van tulbanden). Uiteraard komen op dit festival tal van Indiërs af, gekleed in hun mooiste outfit.

22-daagse reis - Rajasthan - vertrekdatum 22 januari 2018

 

Brazilië - Carnaval in Rio de Janeiro

Eén keer per jaar ontlaadt de energie van de bewoners van Rio de Janeiro zich in een van ’s werelds grootste party’s: het carnaval. Carnaval in Rio heeft een bijna magische aantrekkingskracht. Overal op straat wordt muziek gemaakt en gedanst. Sambascholen beginnen bijna een jaar vooraf al aan de voorbereidingen van de grote parades. Die vinden plaats in een speciaal hiervoor gebouwde straat met tribunes aan beide zijden, de beroemde Sambodrome.

15-daagse reis - Brazilië - vertrekdatum 3 februari 2018 (aangepast programma)
15-daagse reis - Argentinië, Paraguay & Brazilië - vertrekdatum 31 januari 2018 (aangepaste reisduur en programma)

 

India & Nepal - Holi Festival

Holi is vooral bij de lagere kasten heel populair, omdat net zoals bij ons met carnaval even de bestaande normen en regels wegvallen en alles mag. Tijdens Holi spettert iedereen elkaar nat met water en wordt er naar hartelust met kleurig verfpoeder gegooid. Zorg dat je oude kleren aan hebt, want als toerist ben je een geliefd slachtoffer en de verf houdt veel langer dan je lief is... Holi is het feest ter aankondiging van de lente.

22-daagse reis - Rajasthan - vertrekdatum 16 februari 2018
16-daagse reis - Noord-India in 2 weken - vertrekdatum 25 februari 2018
22-daagse reis - India & Nepal 'on a Shoestring' - vertrekdatum 25 februari 2018
8-daagse reis  - Citytrip Delhi, Agra & Jaipur - vertrekdatum 25 februari 2018

 

Guatemala - Semana Santa

De 'Heilige Week' voor Pasen is een tijd van festiviteiten. In de Guatemalteekse stad Antigua zijn de festiviteiten met processies en bloementapijten zeker bijzonder bezienswaardig. Als vorm van boetedoening worden grote, zware platforms met het beeld van Jezus door vele tientallen dragers door de stad gedragen. Uiteraard ontbreekt de muziek niet.

23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 19 maart 2018

 

Thailand - Songkran Festival

Songkran is het Thaise Nieuwjaar. Het wordt ook wel "het feest van het water" genoemd omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Langs de weg staan hele families met emmers water, tuinslangen en waterpistolen klaar om voorbijgangers nat te gooien. Toeristen worden niet ontzien!

22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrekdatum 11 april 2018
15-daagse reis - Avontuurlijk Thailand - vertrekdatum 11 april 2018
15-daagse reis – Zuid-Thailand - vertrekdatum 11 april 2018


Japan - Aoi Matsuri

Aoi matsuri is een van de belangrijkste feesten van Kyoto en bestaat o.a. uit een optocht van mensen uit de keizerlijke hofhouding. Het festival gedenkt de missie van een keizerlijke boodschapper uit de 6de eeuw, die in een moeilijke periode door keizer Kinmei met z'n gevolg naar de shinto tempels gestuurd werd om via allerlei rituelen de kami weer gunstig te stemmen. De kleding die gedragen wordt dateert dan ook uit de Heian periode.

15-daagse reis - Japan - vertrekdatum 6 mei 2018Peru - Cuzco: Inti Raymi

Eén van de meest indrukwekkende feesten van Peru is het jaarlijks terugkerende Inti Raymi festival in Cuzco. In prachtige kostuums gehuld brengt men hulde aan de zonnegod van de oude Inca’s, waarbij dansen worden opgevoerd en muziek gespeeld. Er worden ook tentoonstellingen en live optredens georganiseerd.

24-daagse reis - Peru & Bolivia - vertrekdatum 3 juni 2018
21-daagse reis - Zuid-Peru - vertrekdatum 6 juni 2018 17-daagse reis - Peru in twee weken - vertrekdatum 10 juni 2018Japan - Gion Matsuri

Het befaamde Gion Festival vindt plaats in Kyoto en wordt bekroond met een spectaculaire parade, de Yamaboko Junko. Op de drie avonden voor het feest zijn er talloze eetstalletjes met snoepgoed en veel culinaire hoogtepunten. Meisjes paraderen gekleed in een traditionele kimono met papieren waaiers over de straten en veel mensen stellen hun woningen open voor het publiek. Een unieke kans om een keer een traditioneel Japans huis van binnen te zien.

15-daagse reis - Japan - vertrekdatum 8 juli 2018

 

India - Teej Festival

In Jaipur wordt een beeld van de godin Parvati getoond in een lange processie vergezeld door versierde olifanten, paarden, kamelen en praalwagens. Er wordt muziek gemaakt en gedanst. Joohlas (schommels) worden in bomen opgehangen en met bladeren en bloemen versierd. Een uniek en kleurrijk festival dat je zeker een keer moet bijwonen.

22-daagse reis - Rajasthan - vertrekdatum 13 juli 2018
22-daagse reis - India 'on a budget' - vertrekdatum 13 juli 2018
16-daagse reis - Noord-India in 2 weken - vertrekdatum 9 augustus 2018
8-daagse reis - Citytrip Delhi, Agra & Jaipur - vertrekdatum 9 augustus 2018
22-daagse reis - India & Nepal 'on a Shoestring' - vertrekdatum 9 augustus 2018


Cuba - Santiago de Cuba: Carnaval

In juli wordt elk jaar in Santiago de Cuba het uitbundigste carnaval van het Cubaanse eiland gevierd. 8 dagen lang wordt driftig feest gevierd! Het belangrijkste onderdeel van het carnaval, toen en nu, zijn de parades en straat optredens door musici en dansers.

21-daagse reis - Cuba in 3 weken - vertrekdatum 15 juli 2018
(Datum onder voorbehoud; definitieve festivaldatum wordt soms gewijzigd door plaatselijke autoriteiten)Japan – Tenjin Matsuri 

Het festival Tenjin Matsuri vindt jaarlijks plaats op 24 en 25 juli in de Japanse havenstad Osaka. Het wordt beschouwd als een van de drie grootste festivals van Japan. Het heiligdom Tenman-gu vormt het kloppende hart van het festival, maar tegenwoordig is de hele stad ondergedompeld in een aanstekelijke feestroes. Er is o.a. een parade met mensen, uitgedost in middeleeuwse hofkledij.

10-daagse reis – Japan Hoogtepunten - vertrekdatum 22 juli 2018India - Ladakh: Kloosterfestivals

Tijdens deze festiviteiten beelden de monniken in hun schitterende (soms eeuwenoude) gewaden en angstaanjagende maskers de verschillende goden uit en vertellen zonder woorden hun verhaal van de overwinning op het kwaad. De Ladakhi bevolking geeft zich over aan meer werelds vermaak: dansen en zingen, lekker eten, allerhande volksspelen.

22-daagse reis Ladakh - Hemis Festival - vertrekdatum 12 juni 2018
22-daagse reis Ladakh - Phyang Festival - vertrekdatum 30 juni 2018
22-daagse reis Ladakh - Taktok Festival - vertrekdatum 11 juli 2018

 


Sri Lanka - Kandy Perahera

De Kandy Perahera is een schouwspel van indrukwekkende omvang. Trommelaars en dansers in sprookjesachtige kostuums en in rijke gewaden gehulde tempelolifanten, verlicht met honderden lampjes lopen mee in een uren durende processie. Een lange stoet van acrobaten, dansers, zwaardvechters en gelovigen. Dit mag je niet missen!

21-daagse reis - Sri Lanka - vertrekdata 12 augustus 2018
16-daagse reis - Sri Lanka 'on a Shoestring'- vertrekdatum 11 & 18 augustus 2018
16-daagse reis - Sri Lanka Cultuur & Strand - vertrekdatum 18 augustus 2018
19-daagse reis - Sri Lanka & Malediven - vertrekdatum 18 augustus 2018


(Data 2018 zullen voorlopig onder voorbehoud van wijzigingen zijn; de exacte festivaldata worden door lokale autoriteiten bevestigd in het voorjaar van 2018)

 

Ethiopië - Meskel Festival

Meskel is één van de meest kleurrijke christelijke festivals in Ethiopië. Op dit festival, dat al zo'n 1600 jaar oud is, wordt herdacht dat Sint Helena het kruis waaraan Jezus werd gekruisigd terugvond. Priesters in prachtig ornaat en hun volgelingen in maagdelijk wit zingen en dansen rond vreugdevuren. Ze hebben attributen bij zich, zoals prachtig versierde zilveren kruisen.

23-daagse reis - Ethiopië - vertrekdatum 5 september 2017
13-daagse reis - Zuid-Ethiopië - vertrekdatum 15 september 2017
23-daagse reis - Ethiopië - vertrekdatum 5 september 2018
13-daagse reis - Zuid-Ethiopië - vertrekdatum 15 september 2018

 

Myanmar - Paung Daw Oo Festival

Vier Boeddhabeeldjes worden vanuit de Paung Daw Oo pagode in een vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. Deze Koninklijke boot wordt getrokken door kleinere vaartuigen waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk…

22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 10 september 2017
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 27 september 2017
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 29 september 2018
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 16 oktober 2018


India - Dussehra Festival

Een nationaal feest is het tien dagen durende Dussehra dat ook als Navaratri (negen nachten) of Durga Puja, de verering van De Godin, voorkomt. De essentie is dat het goede de machten van het kwaad overwint. Plaatselijk worden kleien beelden van de godin Durga, die een demon doodde, afgezonken in het water om geleidelijk op te lossen. Werktuigen, zoals tegenwoordig computers of auto's, maar ook schoolboeken worden gezegend.

23-daagse reis - Zuid-India - vertrekdatum 17 september 2017
16-daagse reis - Zuid-India 'on a Shoestring'- vertrekdatum 30 september 2017
16-daagse reis - Zuid-India 'on a Shoestring'- vertrekdatum 17 oktober 2018


Japan - Jidai Matsuri

Als een van de drie grote festivals in Kyoto is Jidai Matsuri ('Festival van de Tijdperken') zeer populair bij de Japanse bevolking. Ongeveer 150.000 mensen van alle leeftijden staan langs de route om de voorbij paraderende stoet te bekijken, een gigantische optocht van honderden mensen in oud Japanse kledij uit verschillende periodes uit de Japanse geschiedenis.

15-daagse reis - Japan - vertrekdatum 14 oktober 2018

 

 

India - Pushkar Fair

Deze grootste kamelenmarkt in India is een bonte verzameling van mensen en dieren, geuren en kleuren, kortom: een walhalla voor fotografen. Een kwart miljoen mensen genieten van dit spectaculaire festival met kamelenraces. Het wordt omlijst door muziek, dans en optredens van artiesten als vuurspuwers en koorddansers.

22-daagse reis - India 'on a Budget' - vertrekdatum 14 oktober 2017
22-daagse reis - Rajasthan - vertrekdatum 19 oktober 2017
16-daagse reis - Noord-India in 2 weken - vertrekdatum 23 oktober 2017
22-daagse reis - India 'on a Budget' - vertrekdatum 2 november 2018
22-daagse reis - Rajasthan - vertrekdatum 5 november 2018
16-daagse reis - Noord-India in 2 weken - vertrekdatum 10 november 2018

 

Myanmar - Hot Air Balloon festival

In Taunggyi (omgeving Inlemeer) wordt het heteluchtballonnen festival gehouden, waarbij zowel overdag als ’s avonds meer dan honderd imposante ballonnen worden opgelaten. Ze zijn groot, een hoogte van 6-7 meter en een diameter van 5-6 meter is geen uitzondering. Er is muziek, talrijke eetstalletjes, vuurwerk...

22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 16 oktober 2017
15-daagse reis - Myanmar 2 weken - vertrekdatum 20 oktober 2017
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 3 november 2018
15-daagse reis - Myanmar 2 weken - vertrekdatum 11 november 2018

 

Thailand - Loy Krathong Festival

Mensen gaan met volle maan naar de oevers van meren, rivieren en zelfs de zee om hun met kaarsjes verlichte 'krathong' (een vaartuigje in de vorm van een lotusbloem) naar het water te brengen. Ook wordt er siervuurwerk afgestoken en papieren ballonnen met een kaars eronder opgelaten. Op het water zijn de duizenden vaartuigjes een prachtig gezicht.

22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrekdatum 27 oktober 2017
15-daagse reis - Avontuurlijk Thailand - vertrekdatum 27 oktober 2017
22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrekdatum 14 november 2018
15-daagse reis - Avontuurlijk Thailand - vertrekdatum 15 november 2018

 

Mexico - Dia de los Muertos

Mexico's befaamde viering ter herdenking van de overledenen is een vrolijk, persoonlijk en aandoenlijk feest: “los dias de los muertos”. Het is een periode waarbij de levenden hun overleden voorouders herdenken, en waarin de doden de gelegenheid hebben de huizen en de families die ze hebben achtergelaten te bezoeken. Het feest is op sommige plaatsen ook spectaculair, met straatfestivals, parades, het uitdelen van cadeautjes en meer dan genoeg te eten en te drinken.

23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 27 oktober 2017
23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 27 oktober 2018Japan - Karatsu Okunchi Festival

Dit driedaagse festival dat gehouden wordt in het stadje Karatsu, is befaamd om zijn dagelijkse parades met veertien 'hikiyama’, een soort massieve houten bouwwerken in de vorm van draken, vissen en samoerai. De bouwsels dateren uit de periode tussen 1819 en 1876 en wegen tussen 2 en 5 ton! Ze worden onder gezang door de staten van het stadje gedragen, daarbij begeleid door de muziek van taiko drummers en fluitisten. Imposant!


22-daagse reis – Japan 'on a Shoestring' - vertrekdatum 1 november 2018


 

Ethiopië - Leddett Festival

Het Ethiopische kerstfeest wordt o.a. uitbundig in Lalibela gevierd. Hier vind je onder de grond elf monolithische kerken en een kapel, onderling verbonden met een gangenstelsel. De kerken zijn gedecoreerd met prachtige fresco’s. In en rond de kerken vind je talloze priesters, devote christenen in witte gewaden en pelgrims. De geur van wierook, het gezang van de kerkgangers, kaarslicht, de muziek van trommels, ratels en fluiten die weergalmt door de hoge gewelven geven het geheel een mystieke, sprookjesachtige sfeer.

13-daagse reis - Noord-Ethiopië - vertrekdatum 28 december 2017
23-daagse reis - Ethiopië - vertrekdatum 28 december 2017
13-daagse reis - Noord-Ethiopië - vertrekdatum 28 december 2018
23-daagse reis - Ethiopië - vertrekdatum 28 december 2018

Myanmar - Paung Daw Oo Festival

Vier Boeddhabeeldjes worden vanuit de Paung Daw Oo pagode in een vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. Deze Koninklijke boot wordt getrokken door kleinere vaartuigen waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk…

22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 21 september 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 27 september 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 2 oktober 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 8 oktober 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 10 oktober 2017
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 16 oktober 2017

Myanmar - Paung Daw Oo Festival

Vier Boeddhabeeldjes worden vanuit de Paung Daw Oo pagode in een vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. Deze Koninklijke boot wordt getrokken door kleinere vaartuigen waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk…

22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 21 september 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 27 september 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 2 oktober 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 8 oktober 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 10 oktober 2017
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 16 oktober 2017

Myanmar - Paung Daw Oo Festival

Vier Boeddhabeeldjes worden vanuit de Paung Daw Oo pagode in een vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. Deze Koninklijke boot wordt getrokken door kleinere vaartuigen waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk…

22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 21 september 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 27 september 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 2 oktober 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 8 oktober 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 10 oktober 2017
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 16 oktober 2017

Myanmar - Paung Daw Oo Festival

Vier Boeddhabeeldjes worden vanuit de Paung Daw Oo pagode in een vergulde boot vervoerd naar dorpen en heiligdommen rond het Inlemeer. Deze Koninklijke boot wordt getrokken door kleinere vaartuigen waarop tientallen beenroeiers hun kunsten vertonen. Het is een drukte van belang op het water; de sfeer is feestelijk…

22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 21 september 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 27 september 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 2 oktober 2016
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 8 oktober 2016
22-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 10 oktober 2017
15-daagse reis - Myanmar - vertrekdatum 16 oktober 2017

Mexico - Dia de los Muertos

Mexico’s befaamde viering ter herdenking van de overledenen is een vrolijk, persoonlijk en aandoenlijk feest: “los dias de los muertos”. Het is een periode waarbij de levenden hun overleden voorouders herdenken, en waarin de doden de gelegenheid hebben de huizen en de families die ze hebben achtergelaten te bezoeken. Het feest is op sommige plaatsen ook spectaculair, met straatfestivals, parades, het uitdelen van cadeautjes en meer dan genoeg te eten en te drinken.

23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 27 oktober 2016
23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 27 oktober 2017


Mexico - Dia de los Muertos

Mexico’s befaamde viering ter herdenking van de overledenen is een vrolijk, persoonlijk en aandoenlijk feest: “los dias de los muertos”. Het is een periode waarbij de levenden hun overleden voorouders herdenken, en waarin de doden de gelegenheid hebben de huizen en de families die ze hebben achtergelaten te bezoeken. Het feest is op sommige plaatsen ook spectaculair, met straatfestivals, parades, het uitdelen van cadeautjes en meer dan genoeg te eten en te drinken.

23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 27 oktober 2016
23-daagse reis - Mayaroute - vertrekdatum 27 oktober 2017


Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden