Menu

Rondreis Midden-Oosten

Waan je in het sprookje van duizend-en-een-nacht tijdens een rondreis Midden-Oosten. Zandwoestijnen, eeuwenoude steden, antieke paleizen en exotische markten met geurige kruiden vind je hier allemaal terug.

Bijzonder is een reis naar Iran. In dit land maak je kennis met de prachtige architectuur die je terug vindt in blauw betegelde moskeeën en Koranscholen. Reizigers die het land bezochten zijn onder de indruk van de gastvrijheid van de bevolking van Iran. En natuurlijk de verrukkelijke keuken.

In Egypte vind je natuurlijk de wereldberoemde piramides van Gizeh, de sfinx en de Vallei der Koningen met de graven van oude farao's. Ook het rotstempelcomplex van Abu Simbel geniet wereldwijde bekendheid en is enorm indrukwekkend. Daarnaast is er de Rode Zee, een heerlijke plek om te gaan snorkelen of duiken.

Tijdens een bezoek aan Aït Benhaddou in Marokko voelt het of je in een Hollywoodfilm beland bent. Deze omgeving heeft decor gestaan voor diverse films en series, waaronder 'Game of Thrones'. Beklim de mooie zandduinen van Erg Chebbi, maak een rit op een dromedaris en struin over de bazaar in Marrakech. Hier vind je ook het Djema el Fna plein, waar je ’s avonds geniet van een waar spektakel.

In Jordanië bezoek je uiteraard de ruïnestad Petra, die uit de rotsen gehouwen is. Geniet van het woestijnlandschap van Wadi Rum of duik en snorkel in de Golf van Aqaba. Wanneer je even afkoelt in de Dode Zee, hoef je niet bang te zijn dat je kopje-onder gaat. Vanwege het hoge zoutgehalte blijf je heerlijk drijven!

Wil jij zelf een Midden-Oosten rondreis maken? Bekijk dan snel ons reisaanbod.