Menu

Rondreis Midden-Oosten

Waan je in het sprookje van duizend-en-een-nacht tijdens een rondreis Midden-Oosten. Woestijnen, eeuwenoude steden, antieke paleizen en markten met geurige kruiden vind je hier allemaal terug.

Bijzonder is een reis naar Israël. Tel Aviv is een bijzonder hippe stad waar je goed uit kunt gaan. De heilige stad Jeruzalem mag uiteraard niet ontbreken als je naar Israël reist. Wanneer je even afkoelt in de Dode Zee, hoef je niet bang te zijn dat je kopje-onder gaat. Vanwege het hoge zoutgehalte blijf je heerlijk drijven!

In Egypte vind je natuurlijk de wereldberoemde piramides van Gizeh en de sfinx. Ook het rotstempelcomplex van Abu Simbel geniet wereldwijde bekendheid en is enorm indrukwekkend.

De Grieks-Romeinse opgravingen in Turkije zullen je verbazen. In Troje, Efeze, Perge en Aspendos neem je een kijkje in het verleden. De rotsformaties van Cappadocië en kalkterrassen in Pammukale mogen uiteraard niet ontbreken tijdens je rondreis Turkije.

Tijdens een bezoek aan Aït Benhaddou voelt het of je in een Hollywoodfilm beland bent. Deze omgeving heeft decor gestaan voor diverse films, waaronder Gladiator. Beklim de mooie zandduinen van Erg Chebbi en struin over de bazaar in Marrakech. Hier vind je ook het Djem el Fna plein, waar je ’s avonds geniet van een waar spektakel.

In Jordanië bezoek je uiteraard de ruïnestad Petra, die uit de rotsen gehouwen is. Geniet van het woestijnlandschap van Wadi Rum of duik en snorkel in de Rode Zee bij Aqaba.

Wil jij zelf een Midden-Oosten rondreis maken? Bekijk dan snel ons reisaanbod.