Griekenland eilandhoppen

Véronique vertelt over Griekenland

 Griekenland eilandhoppen is een reis langs pareltjes in de azuurblauwe Egeïsche zee. Idyllische dorpjes met witgekalkte huizen met hun blauwe kozijnen en daken, typerende Griekse windmolentjes, tafels vol mezes, kristalhelder water en zonnestralen in overvloed: dat zijn de Griekse Cycladen. Voor de actievelingen onder ons, kies zeker voor een extra hike op het eiland Andros of huur een scooter en ontdek alle hoekjes van het prachtige eiland Syros. 

Na een pittige fietstocht zijn we gaan genieten van de zonsondergang op Kini beach, Syros, onder het genot van een Mythos biertje. Dit is toch wel het toppunt van voldoening. Het leukste is om de tafel vol te zetten met mezes, Griekse tapas. Zo proef je veel verschillende, typisch Griekse gerechten waarbij je lekker lang tafelt en alles met elkaar deelt. Je mag mij bijvoorbeeld wakker maken voor een Griekse Salade met brood en tzatziki. Voor de kaasliefhebbers, vergeet zeker niet de gebakken kaas (Saganaki) te proeven. Yum.

Er is tijdens de reis voldoende vrije tijd om zelf dingen te ondernemen, maar je kunt ook op advies van de reisbegeleider (samen) activiteiten ondernemen. Op ieder eiland heb je ruim de tijd om op ontdekking te gaan, alleen of samen met je medereizigers. Met name op het eiland Syros kun je je dagen precies indelen zoals jij het zelf wilt. De afstanden naar de verschillende eilanden met de ferry waren goed te doen. Houd er wel rekening mee dat de ferry’s niet altijd varen op de afgesproken tijdstippen. Een flexibele instelling is dus belangrijk.

Grieken zijn vrolijke, gastvrije mensen. Zo werden op het eiland Tinos, na het eten, aangesproken door een vrouwelijke dorpsbewoner die samen met haar vrienden aan een lange tafel zat met een fles Raki in het midden. “Do you like Tinos?” “And did you enjoy your food?”. Wij beantwoorden de vragen met volmondig “YES”, wat ons een glimlach van oor tot oor opleverde. De combinatie van het heerlijke eten, het lekkere weer en de bijzondere witte dorpjes maken de Griekse Cycladen voor mij de ideale vakantiebestemming.