Menu

Reizen naar Botswana

Een rondreis door Botswana is zonder twijfel een bijzondere ervaring en een groot genot voor natuur- en dierliefhebbers. Botswana ligt in het zuiden van Afrika en staat bekend om de prachtige natuur, met waterrijke gebieden en woestijn. Botswana ligt tussen Zuid-Afrika, Zambia, Zimbabwe en Namibië in en is een van de meest dunbevolkte gebieden ter wereld en dat heeft alles te maken met de Kalahari woestijn.

Een rondreis door Botswana is uitermate geschikt voor het maken van safari’s. Het Chobe Nationaal Park is ongeveer 11.700 vierkante kilometer groot en is onder andere het thuis van tienduizenden olifanten. Dit park alleen al maakt een reis naar Botswana de moeite waard. In het Chobe Nationaal Park kun je onder andere een sunset-cruise maken, om zo kuddes olifanten en andere wilde dieren te spotten. In de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld, zijn volop giraffes, impala’s, zebra’s, olifanten, bavianen, krokodillen, nijlpaarden, luipaarden, hyena’s, honderden soorten vogelsoorten en andere exotische dieren te vinden. Je kunt hier met een mokoro een tocht over het water maken, of een avontuurlijke wandeling.

Niet te missen wanneer je gaat reizen door Botswana: de Victoria Watervallen. De Zambezi rivier maakt hier over een breedte van wel twee kilometer een vrije val van ongeveer honderd meter. Je kunt je vast voorstellen wat voor indrukwekkend gezicht dit is. Wil je nog meer avontuur? Maak dan een kanosafari over de Zambezi rivier; grote kans dat je oog in oog komt te staan met krokodillen en nijlpaarden.

De Kalahari-woestijn, het Chobe Nationaal Park of de Okavango Delta; maak je een rondreis door Botswana dan zal je ongetwijfeld van al deze mooie plekken genieten. Ga je door Botswana reizen dan is een ding zeker: spijt krijg je er zeker niet van.