Menu

Reizen naar Bulgarije

Ga mee op een van onze rondreizen Bulgarije. Je hoeft niet ver te vliegen om toch de vele verschillende kanten van een land te ontdekken. Breng een bezoek aan de hoofdstad Sofia, waar je de indrukwekkende Alexander Nevski Kathedraal kunt bewonderen. Een bezoek aan het beroemde Rila-klooster mag ook zeker niet ontbreken op je rondreis door Bulgarije. Deze kerk staat met zijn prachtige muurschilderingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ga van de gebaande paden af en ontdek het authentieke Bulgarije. Verblijf in lokale guesthouses waar je kunt genieten van traditionele gerechten. Wanneer je in het Greenlodge gecertificeerde guesthouse in Gorno Draglishte overnacht, verblijf je tussen de Rila- en Pirinbergen, dit geeft natuurlijk een prachtig uitzicht.

Maak heerlijke wandelingen door onder andere het Vitoshagebergte, het Piringebergte en het Rhodopegebergte. Doorkruis het prachtige Balkangebergte dat het land in tweeën splitst en geniet van de natuur terwijl je door de prachtige beukenbossen wandelt. Ontdek ook de Marvelous Bridges, twee grote stenen bogen van wel 40 meter hoog, ontstaan door erosie. Hier wandel je juist weer door indrukwekkende dennenbossen. Wat een natuurschoon op onze rondreis door Bulgarije!

Maar ook aan cultuur geen gebrek wanneer je een rondreis in Bulgarije maakt. Plovdiv, de tweede grootste stad in Bulgarije was in 2019 de Europese Culturele hoofdstad. Je vindt hier goed bewaarde Romeinse ruïnes. Zo staat het gehele amfitheater hier nog en delen van een stadion. Ook in de oude stad vind je nog prachtige straten met gerestaureerde barokke huizen. Bezoek ook de stad Panagiurishte tijdens je rondreis Bulgarije. Hier kun je het historische museum bezoeken, waar je een 24 karaats gouden schat vindt, uit de derde eeuw voor Christus.