Reizen naar CAMBODJA
Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Rondreis Cambodja: reizen door een indrukwekkend land

Cambodja is een koninkrijk in Zuidoost-Azië en maakte vroeger, samen met Vietnam en Laos, deel uit van het zogenoemde Indochina. Cambodja is met een oppervlakte van ruim 180.000 kmde kleinste van deze drie landen, maar nog steeds bijna 5 keer zo groot als Nederland. Besluit je een rondreis Cambodja te maken, dan ben je verzekerd van een fascinerende en prachtige reis. Fascinerend dankzij de rijke geschiedenis en indrukwekkende bouwwerken. Prachtig door de mooie regenwouden en mangroven, schitterende stranden, rivieren en meren en de aanzienlijke hoogteverschillen die je tegenkomt tijdens je reis door Cambodja.

De hindoeïstische tempel Ankor Wat is één van de architectonische wereldwonderen. Het is de grootste tempel met verdiepingen op het vasteland van Zuidoost-Azië en de sfeer is er bijna magisch! Tijdens het rondreizen door Cambodja kom je de minstens zo indrukwekkende killing fields tegen. Choeung Ek was één van de vele killing fields in Cambodja. Deze velden des doods dateren uit de tijd van de Rode Khmer, de militaire tak van de Communistische Partij die tussen 1975 en 1979 aan de macht was. Binnen deze relatief korte periode werden een kleine 2 miljoen mensen en kinderen op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Vanzelfsprekend heeft dit schrikbewind ervoor gezorgd dat het aantal toeristen dat besloot naar Cambodja te reizen flink afnam.  In de jaren negentig is het toerisme weer op gang gekomen en steeds meer mensen maken een rondreis Cambodja. Logisch, want de vriendelijke bevolking ontvangt toeristen met open armen en de imponerende cultuur en fraaie natuur van het land maken een reis door Cambodja onvergetelijk!

Het grootste deel van de bevolking spreekt Khmer, maar in toeristische gebieden kan men zich vaak goed redden in het Engels. Zoals bijvoorbeeld in de hoofdstad Phnom Penh, waar je tijdens je Cambodja reis verschillende markten, moskeeën, tempels en musea kunt bezoeken. De drukte van de stad staat in contrast met de kalmte die de vele rustieke plekken, zoals de heerlijke stranden Koh Kong en Sihanoukville, je bieden. In alle rust geniet je hier van de heerlijke zon. Zin in een uitstapje? Bezoek dan één van de geweldig mooie eilandjes die de Golf van Thailand rijk is. 

Ervaar de veelzijdigheid van dit prachtige land tijdens een rondreis Cambodja!

Alle groepsreizen in CAMBODJA

 

Toon meer trips met andere data

Bezig met laden...
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden