Menu

Reizen naar Cambodja

Cambodja is een koninkrijk in Zuidoost-Azië en maakte vroeger, samen met Vietnam en Laos, deel uit van het zogenoemde Indochina. Cambodja is met een oppervlakte van ruim 180.000 kmde kleinste van deze drie landen, maar nog steeds bijna 5 keer zo groot als Nederland. Besluit je een rondreis Cambodja te maken, dan ben je verzekerd van een fascinerende en prachtige reis. Fascinerend dankzij de rijke geschiedenis en indrukwekkende bouwwerken. Prachtig door de mooie regenwouden en mangroven, schitterende stranden, rivieren en meren en de aanzienlijke hoogteverschillen die je tegenkomt tijdens je reis door Cambodja.

De hindoeïstische tempel Angkor Wat is een van de architectonische wereldwonderen. Het is de grootste tempel met verdiepingen op het vasteland van Zuidoost-Azië en de sfeer is er bijna magisch! Tijdens het rondreizen door Cambodja kom je de minstens zo indrukwekkende killing fields tegen. Choeung Ek was een van de vele killing fields . Deze velden des doods dateren uit de tijd van de Rode Khmer, de militaire tak van de Communistische Partij die tussen 1975 en 1979 aan de macht was. Binnen deze relatief korte periode werden een kleine 2 miljoen mensen en kinderen op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Vanzelfsprekend heeft dit schrikbewind ervoor gezorgd dat het aantal toeristen dat besloot naar Cambodja te reizen flink afnam. In de jaren negentig is het toerisme weer op gang gekomen en steeds meer mensen maken een rondreis Cambodja. Logisch, want de vriendelijke bevolking ontvangt toeristen met open armen en de imponerende cultuur en fraaie natuur van het land maken een reis door Cambodja onvergetelijk!

Het grootste deel van de bevolking spreekt Khmer, maar in toeristische gebieden kan men zich vaak goed redden in het Engels. Zoals bijvoorbeeld in de hoofdstad Phnom Penh, waar je tijdens je Cambodja reis verschillende markten, moskeeën, tempels en musea kunt bezoeken. Ervaar de veelzijdigheid van dit prachtige land tijdens een rondreis Cambodja!

Wil je met je familie op reis naar Cambodja bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Cambodja