Menu

Reizen naar Costa Rica

Wie door Costa Rica gaat rondreizen, treedt in de voetsporen van de ontdekkingsreiziger Columbus. Columbus had al veel gezien, maar was zeker onder de indruk van de spectaculaire kusten en jungles van Costa Rica. Een rondreis door dit land zal ook bij jou een onvergetelijke indruk achterlaten! Ruige bergtoppen, vulkanen, regenwouden en tropische stranden maken dit kleine land sensationeel.

Vooral voor natuurliefhebbers is rondreizen door Costa Rica een geweldige ervaring. Een derde van het land bestaat uit reservaten, waar je in de dichte wouden felgekleurde boomkikkers naast kaaimannen, tapirs en zelfs jaguars ziet. Maar je vindt er ook doodshoofdaapjes, toekans, leguanen, neusberen, luiaarden en de zeldzame quetzal met haar prachtige kleuren. Naast al het mooie groen van de jungle, vind je ook de meest oogverblindende stranden met palmbomen en een felblauwe zee. Tussen de schitterende koraalriffen is het geweldig snorkelen. De relaxte sfeer zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt en optimaal zal genieten van je rondreis door Costa Rica.

Reis je door Costa Rica, dan zal je vast één van de meest actieve vulkanen tegenkomen: de Arenal Vulkaan. Je hoort het gerommel uit het binnenste van de vulkaan, wat voor een mysterieus gevoel zorgt. Wil je nog meer avontuur beleven? Dan is een ‘canopy tour’ misschien wel iets voor jou. Via touwen en hangbruggen roetsj je door het woud wat spectaculaire momenten oplevert. Tijdens rondreizen door Costa Rica kun je nog tal van andere activiteiten ondernemen, zoals paardrijden, raften of hiken. Maak je tijdens je rondreis door Costa Rica een boottocht op zee, dan heb je een grote kans dat de dolfijnen vrolijk met je mee zwemmen. En met een beetje geluk kom je zelfs walvissen tegen!

Een prachtig land, Costa Rica. Rondreizen door Costa Rica zijn ongetwijfeld de moeite waard. De overweldigende flora en fauna, de vele activiteiten die te ondernemen zijn en de relaxte stranden maken samen een ideale mix. Een Costa Rica rondreis vergeet je je hele leven niet meer!

Wil je met je familie op reis naar Costa Rica bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Costa Rica