Menu

Reizen naar Cyprus

Maak een rondreis naar het zonovergoten en authentieke Cyprus. Het land van Aphrodite gelegen in de Middellandse Zee. Zeer geschikt voor een korte vakantie dicht bij huis!

Maak kennis met het groene hart van Cyprus, het Troödosgebergte, een wereld vol natuurlijke schoonheid. Wandel over de kronkelende wandelpaden tussen de geurende bomen. Byzantijnse kerken zoals het Kykkos klooster en de Panagia of Araka kerk zijn rijkelijk versierd met inspirerende fresco’s. Idyllische valleien, schilderachtige dorpjes en de goede wijnengaarden maken het Troödosgebergte uniek voor de cultuur-, natuur- en rustzoekers.

Limassol, een stad met meerdere gezichten, is door de jaren heen uitgegroeid tot een dynamische, levendige stad. Ontdek het traditionele en authentieke Cyprus in het oude centrum. De centrale markthal Saripolou wordt nog steeds dagelijks bezocht door veel inwoners voor het kopen en verkopen van ambachtelijke producten en Cypriotische specialiteiten. Het Kolossi Kasteel en de Koninkrijk van Curium laten je een stukje uit de Grieks-Romeinse tijd van Cyprus zien.

Neem een kijkje in de tombes van de Koningsgraven in Paphos. De ondergrondse wereld is een ontdekking op zich en behoort welverdiend tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net als het Akamas Nationaal Park is de Avakas kloof voor de natuurliefhebbers een hoogtepunt van de reis. Begeef je in de hoge smalle kloof met steile wanden en klauter de diepte in om de drukte volledig achter je te laten.

Maak tijdens je rondreis Cyprus een spannende boottocht naar de Blue Lagoon en ontdek verschillende afgelegen stranden en fantastische decors die je alleen met de boot kunt bereiken. Neem een bad in de baden van Aphrodite waar ze volgens de legendes met haar geliefde Adonis badderde.

Ga je mee naar Cyprus op reis? Dan ben je verzekerd van een avontuurlijke rondreis Cyprus vol hoogtepunten met een ruige natuur en inspirerende cultuur.