Menu

Reizen naar Guatemala

Wil je Centraal-Amerika op zijn mooist beleven, dan is er één land dat je zeker moet bezoeken tijdens je rondreis: Guatemala. Een land vol afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. Tijdens het rondreizen door Guatemala kun je niet om de échte Mayacultuur heen. Typische rituelen, traditionele klederdracht… je kijkt je ogen uit!

Als je rondreist door Guatemala wordt je meegenomen in het prachtige culturele erfgoed van mysterieuze tempelruïnes uit de tijd van de Maya’s en de Azteken. Nog steeds speelt dit verleden een grote rol bij de bevolking, doordat het katholieke geloof verweven is met de Maya-gebruiken uit het verleden. Hierdoor zijn veel tradities bewaard gebleven. Er zijn door de oude Maya’s ongeveer 5.000 archeologische plekken achtergelaten. Rondreizen door Guatemala kunnen je natuurlijk niet naar al deze plekken brengen. Maar ga je naar Guatemala, dan zal het je zeker opvallen dat overal piramides in de jungle opduiken en je er genoeg kunt bekijken. Ongelooflijk indrukwekkend zijn de immense tempelcomplexen van Tikal, gelegen in de Peten Jungle.

Tijdens je reis door Guatemala ervaar je de diversiteit van het land. De vele vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair. Maar ook de mangrovebossen, avontuurlijke jungle, koloniale steden en kleine indianendorpjes; je komt het allemaal tegen. Wie door Guatemala een rondreis maakt, zal ook de diversiteit van de bevolking opmerken. De latino’s die in de elegante, koloniale stadjes te vinden zijn, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en de relaxte creolen aan de kust.

Maak je een rondreis door Guatemala, dan bezoek je zeker het meer van Atitlán. Dit meer wordt niet voor niets door velen het mooiste meer ter wereld genoemd. Omgeven door hoge vulkanen en schitterende uitzichten is dit waarschijnlijk een van de hoogtepunten tijdens je rondreis door Guatemala. Heb je altijd al een vulkaan willen beklimmen? Ook dit is een ervaring om nooit te vergeten en een aanrader als je door Guatemala gaat reizen. In de koloniale stadjes kun je genieten van heerlijke gerechtjes, gezellige barretjes en prachtige kerken. Fascinerend is de kerk in Chichicastenango; hier kun je zien hoe sjamanen kippen, wierook en cola gebruiken om mensen te genezen.

Reizen door Guatemala levert onvergetelijke momenten op. Je komt ogen tekort en stuit continue op de meest prachtige uitzichten, indrukwekkende ruïnes en lieflijke stadjes. Na je Guatemala rondreis zal je dit land en de boeiende cultuur voor altijd in je hart meedragen!

Wil je met je familie op reis naar Guatemala bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Guatemala