Menu

Reizen naar Honduras

Maak met Shoestring een Honduras rondreis! Een bezoek aan dit Midden-Amerikaanse land wordt gecombineerd met andere landen in de regio: Mexico, Belize en Guatemala. Het thema van zo’n reiscombinatie is meestal de Mayaroute. Bij het prachtige koloniale stadje Copán kun je naar de gelijknamige oude Mayaruïnes.

Honduras is een van de minst bereisde landen van Centraal-Amerika. De cultuur is nog echt te proeven aangezien deze niet door massatoerisme om zeep geholpen is. Prijzen zijn (nog) niet aangepast aan het toerisme; nog steeds is Honduras relatief goedkoop. Je merkt dit aan de prijzen in de horeca. Toeristen zijn meer dan welkom in Honduras; er wordt ook goed op hun veiligheid gelet door de lokale bevolking.

Copán is dé trekpleister tijdens een rondreis Honduras. Ooit floreerde bij dit plaatsje een grote indiaanse stad, die haar bloeiperiode kende tussen 250 en 900 na Christus. De overblijfselen zijn indrukwekkend; je treft in dit Mayacomplex Copán machtige piramides, tempels en balspelplaatsen. Uniek in zijn soort zijn de mysterieuze stèles, drie meter hoge afbeeldingen in steen. Het Mayacomplex Copán is het hoogtepunt van een groepsreis Honduras.

Onze rondreizen Honduras laten je kennis maken met schitterende landschappen en een gastvrije bevolking. Wil je de sfeer in Honduras zelf proeven? Maak dan een rondreis Honduras met Shoestring, in combinatie met Belize, Guatemala en Mexico!