Menu

Reizen naar IJsland

IJsland, het 'Land van vuur en ijs’. IJsland is de thuisbasis voor de grootste gletsjers van Europa en de meest actieve vulkanen ter wereld, maar is ook het land waar licht en donker in groot contrast met elkaar staan. IJsland kent namelijk lange zomerdagen van bijna 24 uur licht en korte winterdagen met zeer donkere nachten. Ben je op zoek naar een actieve IJsland rondreis vol prachtige natuur, dan zit je bij Shoestring goed!

Tijdens jouw rondreis IJsland kom je adembenemende watervallen, spuitende geisers, natuurlijke warmwaterbronnen en actieve vulkanen zeker tegen! Met een beetje geluk zie je ook het natuurfenomeen ‘Aurora Borealis’, ook wel het Noorderlicht. Een kleurrijk lichtverschijnsel van bewegende kleuren en bogen aan de sterrenhemel. Stap in het donker en bewonder dit unieke fenomeen.

Een groot deel van IJsland is onbewoond, omdat de helft van de inwoners van IJsland in de hoofdstad Reykjavik woont. Vanaf Reykjavik ben je in korte tijd in de natuur vol spectaculaire landschappen. Snaefellsness, ook wel bekend als 'klein IJsland', is zeer geschikt voor een actieve wandeling en heeft alles te bieden wat je ook op de rest van IJsland kunt vinden. Niets is beter dan te voet het land verkennen, zo kom je op plaatsen waar je anders niet kunt komen.   

Stap op een zodiac boot of maak een wandeling om het grootste gletsjermeer Jökulsárlón. Grote ijsblokken drijven langzaam van de gletsjer naar de zee, waar ze uiteindelijk aanspoelen op Diamond beach. Een echt hoogtepunt van de rondreis IJsland!

De rondreizen naar IJsland doen je versteld staan door de unieke schoonheid en natuurwonderen. Je bent verzekerd van een IJsland rondreis die je nooit meer zult vergeten!