Menu

Reizen naar Kirgiziƫ

Wanneer je een rondreis Kirgizië maakt, reis je door een onontdekt land met een ruige natuur. Dit land is ook bekend als Kirgizstan of Kyrgyzstan en is, omdat het weinig in het nieuws is, als avontuurlijke bestemming pas door weinigen ontdekt. De indrukwekkende bergen bieden een ideale omgeving voor paardrijdtochten en wandelingen door de ongerepte natuur en met bloemen bedekte valleien. Ontdek onze rondreizen Kirgizië!

Bezoek tijdens het rondreizen door Kirgizië het blauwe Issyk Kul-meer, dat omgeven is door besneeuwde bergtoppen en geniet van het uitzicht. Dit meer hoort tot de grootste bergmeren ter wereld. Tijdens je rondreis Kirgizië zul je vast de joerten van nomaden tegen komen. De gastvrije en vriendelijke bevolking biedt je wellicht een glas kümüz, gefermenteerde paardenmelk aan. Het is beleefd om in ieder geval een slokje te proberen. De vrouwen in Kochkor maken de mooiste tapijtjes thuis en ontvangen je graag om deze te laten zien.

De rondreizen Kirgizië laten je tevens kennismaken met de Russische invloeden, die ook sinds de onafhankelijkheid van Kirgizië werd uitgeroepen in 1991 nog duidelijk zichtbaar zijn. De Russische stadsbouw zie je duidelijk terug in Bishkek, waar reusachtige beelden van de oud-leider van de Sovjet-Unie, Lenin, op de pleinen te vinden zijn.

Tijdens je rondreis Kirgizië mag een bezoek aan de balbals bij de minaret van Burana niet ontbreken. Deze historische grafstenen wegen honderden kilo’s en het is een heus wonder dat deze stenen hier terecht gekomen zijn!

De rondreizen Kirgizië zullen je versteld doen staan door de schoonheid van het land en je zult tijdens je rondreis Kirgizië dit indrukwekkende land als één van de eersten ontdekken.<