Menu

Reizen naar Kroatiƫ

Ga mee op een van onze rondreizen naar Kroatië. Het land met ruim 1100 eilanden en ruim 6000 kilometer aan kust. Met de eilanden, indrukwekkende natuurverschijnselen en charmante dorpjes is Kroatië een land om verliefd op te worden. Een van de hoogtepunten van Kroatië is natuurlijk het Plitvice nationaal park. Het park bestaat uit 16 meren, meer dan 90 watervallen en bossen. Voorin de bossen leven veel vilde dieren zoals wolven, zwijnen en herten. Ook de vogelspotters zijn hier aan het juiste adres, aangezien er meer dan 140 vogelsoorten in het park leven. Bezoek deze populaire bezienswaardigheid tijdens een van onze rondreizen Kroatië. 

Naast al het natuurschoon in Kroatië, heeft dit land ook prachtige kustplaatsen waar je lekker kunt genieten van het goede weer aan de mooie stranden. De steden aan de Dalmatische kust zijn ook echte pareltjes. Slenter door de gezellige oude straten van de Dalmatische hoofdstad Split of door het knusse centrum van Sibenik. Op onze rondreis Kroatië kun je beide steden bezoeken en over de eilanden Hvar en Brac hoppen. Optioneel kun je het minder ontdekte eilandje Vis bezoeken. 

Je kunt ook kiezen voor de rondreis Kroatië in combinatie met Slovenië. Tijdens deze reis verblijf je onder andere op het grootste eiland in de Adriatische zee; Krk. Ook Krk is de perfecte stad om lekker door de smalle straten te struinen. De binnenstad is ook autovrij. Je bezoekt ook de hoofdstad Zagreb. Na het uiteenvallen van Joegoslavië heeft Zagreb zich in een snel tempo ontwikkeld. Breng een bezoek aan de Sint Mark Kerk en bezoek een van de uitkijkpunten over de stad die hier niet ver vandaan te vinden zijn. Vooral wanneer de zon net ondergaat geeft dit een prachtig uitzicht op de hoofdstad van Kroatië.

Wil je met je familie op reis naar Kroatië bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Kroatië