Menu

Reizen naar Malediven

Malediven? Dat staat voor veel reizigers gelijk aan het ‘Paradijs op Aarde’. Het decor van deze archipel in de Indische Oceaan wordt gevormd door idyllische eilanden met witte zandstranden omzoomd met palmbomen. En dat alles in een helder blauwe zee. Het lijkt of alles wat je ziet zo uit een ‘picture perfect’ reisbrochure komt. Keus genoeg, want er zijn 1190 koraaleilanden gegroepeerd in 26 atollen.

Liefhebbers van een schitterende onderwaterwereld komen tijdens een vakantie op de Malediven helemaal aan hun trekken. Je kunt duiken, zwemmen en snorkelen boven het koraal en je ontmoet kleurige vissen zoals de koraalvlinder, clownsvissen, lipvissen, trompet- en fluitvissen, baracuda’s, mantaroggen en de walvishaaien. Er komen maar liefst 22 dolfijn– en walvissoorten voor en 5 soorten zeeschildpadden. De Malediven is een van de beste onderwatersport locaties ter wereld.

De voornaamste bezigheden op een rondreis Malediven zijn uiteraard duiken, snorkelen en strandhangen. Niet vreemd in een mooi tropisch oord en de Malediven zijn hiervoor dan ook uitermate geschikt. Ofschoon alle eilanden klein zijn hebben ze stuk voor stuk geweldige stranden en riffen. Een uitzondering is het eiland waarop de hoofdstad Male ligt, dit is namelijk volledig vol gebouwd. Hierdoor hangt daar niet de feeërieke sfeer die op de rest van de ‘bounty’ eilanden in de Malediven wel hangt.

Als je wel een idyllisch sfeertje wilt, verblijf dan tijdens je Malediven rondsreis op een van de afgelegen eilandjes. De Malediven is hoe dan ook een droombestemming!