Menu

Reizen naar Paraguay

Maak met Shoestring een Paraguay rondreis! Een bezoek aan dit Zuid-Amerikaanse land wordt gecombineerd met andere landen in de regio: Brazilië en Argentinië. Paraguay wordt gebruikt als doorgangsroute tussen deze twee grote buren.

Paraguay is een van de minst bereisde en minst bekende landen van Zuid-Amerika. Het is ook een van de kleinste landen van het continent, maar nog altijd bijna 10 keer zo groot als Nederland of ruim 13 keer de oppervlakte van België. Tijdens je rondreis Paraguay zie je verschillende soorten landschappen variërend van tropisch oerwoud, bos (cerrado), savanne, moeras en graslanden (pampa). Dat gevarieerde landschap geeft mooie vergezichten en een rijke flora.

Paraguay heeft twee beroemde Jezuïtische missieposten: Jesus en Trinidad. Beide plaatsen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Europese Jezuïeten ‘hielpen’ de inheemse indianen (Guaraní) vanaf de 17de eeuw bij het verbouwen van hun producten en het bouwen van steden. Ze wilden de oorspronkelijke bewoners bekeren tot het christendom, iets wat makkelijker zou gaan als de indianen bij elkaar zouden wonen op één plek, in plaats van verspreid over een groot gebied.

De indrukwekkende Braziliaans-Paraguyaanse Itaipú stuwdam is de op een na grootste stuwdam ter wereld. Alleen de Drieklovendam in China is groter. De centrale produceert 19% in Brazilië en 90% in Paraguay van de totale geconsumeerde elektriciteit. De achttien buizen waar het water doorheen stroomt hebben ieder een diameter van tien meter. Door twee buizen stroomt evenveel water als door de gehele Iguaçu-watervallen! Een bezoek aan dit architectonisch hoogstandje tijdens je rondreis Paraguay is zeker de moeite waard.

Op onze rondreizen Paraguay maak je kennis met groene landschappen en een gastvrije bevolking. Wil je de sfeer in Paraguay zelf proeven? Maak dan een rondreis Paraguay met Shoestring, in combinatie met Argentinië en Brazilië!