Reizen naar TIBET
Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /

Rondreis Tibet: een magische ervaring!

Tibet was tot 1950 een onafhankelijk land, maar behoort sinds de invasie in 1950 tot China. China heeft Tibet lang afgesloten van en voor de rest van de wereld. Een rondreis Tibet is soms nog steeds moeilijk, maar meestal is het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden toch te reizen naar Tibet. Laat je hier vooral niet door weerhouden om een rondreis door Tibet te maken. De extra moeite die je moet nemen vergeet je meteen zodra je het land van de Dalai Lama binnenstapt. De hartelijke inwoners ontvangen je met open armen en de panorama’s zorgen voor een onuitwisbare indruk!

Rondreizen door Tibet betekent reizen over het dak van de wereld. Tibet ligt op drie tot vijf kilometer hoogte en is dus omringd door hoogvlakten en bergen. De uitzichten zijn er geweldig en je zult er geen genoeg van krijgen. Het enige geluid dat je hoort wanneer je je op grote hoogte bevindt, is de wind die langs je oren giert. Op de grens met Nepal ligt de Mount Everest; de hoogste berg ter wereld. De verlaten landschappen, kilometershoge bergtoppen en het rustige kloosterleven brengen je tot compleet tot rust. 

Tijdens de rondreis Tibet maak je al snel contact met monniken in de verschillende Gelukpa kloosters. Laat je inspireren en voel alle drukte van je afglijden. In Shigatse staat het Tashilhunp-klooster, waar bijna 800 monniken wonen. Ongelooflijk veel pelgrims komen hier naartoe om de 26 meter hoge Boeddha te eren. Ook in Leshan vind je een kolossale Boeddha, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Boeddha waakt hier over de rivier, opdat deze niet buiten haar oevers treedt.

Je reis door Tibet brengt je ook naar het spirituele hart van dit land; Lhasa. Pelgrims vanuit de hele wereld komen met hun gebedsmolens naar de Jokhang-tempel om hun heilige rondes te lopen. Een indrukwekkend gezicht. Daarnaast krijg je tijdens je rondreis door Tibet de unieke kans om één van de meest bedreigde diersoorten te bezoeken; de reuzenpanda’s in het Panda Breeding Center bij Chengdu. In deze stad kun je ook de bruisende markten bezoeken waar je de meest vreemde waren aantreft of heerlijk kunt  genieten van de bekende hotpot gerechten!

De groepsreizen door Tibet zorgen voor een onvergetelijke reiservaring. Wil je ook kennismaken met de mystieke sfeer van dit land? Maak dan een rondreis Tibet met Shoestring en beleef het land op een geweldige manier!

Alle groepsreizen in TIBET

 

Toon meer trips met andere data

Bezig met laden...
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden