Menu

Reizen naar Zweden

Maak een rondreis naar Zweden, het land van de rode huisjes, elanden, Ikea en de Zweedse gehaktballetjes. 
 
Zweden, een land vol met uitgestrekte natuurgebieden nodigt je uit om de wind door je haren te laten wapperen en naar buiten te stappen in de frisse lucht. Voor de natuurliefhebbers een ideale bestemming. Hoge bergtoppen, uitgestrekte bossen en de stilte van de natuur zijn perfect voor een prachtige en avontuurlijke wandeling. De Dalarna regio is een ansichtkaart op zich! Een authentiek stukje Zweden met rode huisjes en het traditionele Dalarna houten paardje. In de plaats Idre ben je overal midden in de natuur. Wilde dieren tussen de bomen, wild water raften op snelstromende rivieren of klimmen in een klimpark. 

De bruisende stad Stockholm is niet voor niets een populaire stad voor stedentrips. De prachtige hoofdstad geeft je een kijkje in de culturele hub van Zweden. Het Gamla Stan, het gezelligste stukje van Stockholm, is een wirwar aan straten gevuld met winkels, bars, restaurants en natuurlijk het Stortorget. De gekleurde gevels op het plein geven de stad een kleurrijk tintje en zijn niet voor niets de meest gefotografeerde gebouwen in de stad. Maar ook het Koninklijk Paleis met meer dan 600 kamers, het VASA Museum met het enige originele 17de eeuwse schip en het ABBA museum met alle hits en films van de Zweedse popgroep zijn een bezoek meer dan waard! 

De Zweedse archipel, een eilandengroep van meer dan 30.000 eilanden, ligt in de achtertuin van Stockholm. Swingende Midsummer feesten en traditionele rode huizen, of kleine verlaten eilanden bestaande uit rotsen kenmerken de eilandengroep. De studentenstad Uppsala kent een echt studentenleven met veel gezellige restaurantjes, prefect om de lokale gerechten te proberen. Een kanelbulle voor bij het Zweedse koffiemomentje of de Zweedse gehaktballen samen met wat aardappelpuree en vossenbessenjam, allebei om lekker van te smullen!

Rondreizen door Zweden nemen je mee van de levendige steden tot naar diep in de natuur!