Alternate Text

Groepsreis Costa Rica 'On a Shoestring'

Gifkikkers, luiaards en de Christushagedis

BOEK v.a. € 1.799,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Costa Rica 'On a Shoestring'

Totale beoordeling:
8,2
45 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,5
Prijs/kwaliteit: 7,4
Accommodatie: 7,8
Transport: 7,9
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 8
Maria Adriana:
Dit was mijn eerste groepsreis met Shoestring, maar wat was dit een unieke ervaring! Costa Rica is een zeer mooi land en de afwisseling in de verschillende micro klimaten, verscheidenheid aan dieren en de diverse mogelijkheden qua excursies maken het een zeer leuke en complete groepreis! Het is fijn dat je van te voren kunt inzien bij Shoestring hoe de groepssamenstelling is. Naar mate de reis voorderde werd de natuur en de accomodaties steeds mooier. Het ziplinen in Monteverde is zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Joosje Irene:
Costa Rica is een enorme aanrader en zo ook deze groepsreis. We waren met een enorm gezellige groep en de reisleider wist ons heel veel te vertellen over het land, alle planten, dieren en de gewoontes in Costa Rica. Daarbij hebben we heel veel gezien en gedaan. Van de aangeboden excursies heb ik bijna alles wel gedaan, en steeds weer erg blij dat ik was gegaan! Wát een ervaringen. Wel is het een prijzige reis en een duur land. De groepsreis zelf is niet zo duur, maar met alle activiteiten daar, steeds uit eten met de groep, etc. loopt het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft toch snel op. Maar in vergelijking met wat je ervoor krijgt, is het zeker netjes. Deze groepsreis zou ik zéker aanbevelen. Van mij had hij veel langer mogen duren!
Vertrekdatum: 03/06/2018
Beoordeling: 8
Frederique:
Ik heb een hele fijne reis gehad in Costa Rica. Heel veel natuur/dieren gezien waar de gids enthousiast over vertelde. Echter zijn de prijzen die bij de excursies op de site staan aangegeven vaak een stuk lager dan het bedrag dat wij daadwerkelijk moesten betalen... Vaak is er wel de mogelijkheid om je eigen excursies te organiseren. Ik was verbaasd over hoe goed de kwaliteit van de hotels waren en volgens mij was er altijd een zwembad aanwezig! Er zijn veel reisdagen in de bus, maar dat is nodig om zoveel verschillende plekken te zien. Daarom was ik bang dat de reis in combinatie met jungle-activiteiten zwaar zou zijn. Maar ik vond de reis een goed evenwicht hebben tussen activiteiten en rust-dagen.
Vertrekdatum: 03/06/2018
Beoordeling: 8
Martine:
Dit was een erg leuke reis, met een gevarieerd programma (goede afwisseling tussen activiteiten en natuur). Dit was mijn eerste reis met Shoestring. De Singlereis beviel erg goed, al was de groep wel erg groot met 24 man. Je kan overal heerlijk en redelijk betaalbaar uit eten. Ik kwam redelijk goed uit met het zakgeldadvies (en heb zo goed als alle excursies gedaan).
Vertrekdatum: 03/06/2018
Beoordeling: 8
Bart:
Prachtig land met een reis waar je de sfeer van Costa Rica echt heel goed proeft.
Vertrekdatum: 03/06/2018
Beoordeling: 9
Melvin:
Costa Rica is echt een geweldige ervaring gebleken! Dit was mijn eerste single reis en wat is het mij goed bevallen. Heel veel leuke mensen ontmoet en mooie gesprekken gehad.. Als je van natuur/dieren houd, is dit zeker een aanrader. Ook in combinatie met de avontuurlijke excursies. Superman zeker doen! Wat ik wel miste was een echte tocht door de jungle. De diversiteit in de vele locaties was ook prima. Pura Vida!
Vertrekdatum: 18/02/2018
Beoordeling: 8
Suzanne:
Deze reis is zeker een aanrader! Het was mijn eerste single reis, dus was erg nerveus. Maar wat viel het mee! Super leuke groep mensen ontmoet, dus de sfeer was de hele vakantie top. De reisleider was ontzettend goed en had veel kennis van het land. Je ziet ontzettend veel, en de afwisselingen tussen de actitiviteiten is heel erg leuk (wandelingen & actie excursies). Wat ik ook fijn vond is dat je zelf kon kiezen welke excursies je wel en niet wilde doen, zodat je ook een rust dag in kan plannen als je die behoefte hebt. Ik ga sowieso weer een reis boeken bij shoestring!
Vertrekdatum: 18/02/2018
Beoordeling: 9
Lucienne:
Schitterend land, mooie excursies, maar zakgeld per weel ligt tussen de 5 a 6 honderd per week. Excursies zijn best vrij prijzig. Goede en gezellige reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 18/02/2018
Beoordeling: 9
Rachel:
Prachtige reis! Erg mooie natuurgebieden en stranden. Veel dieren gezien tijdens wandelingen met de zeer kundige reisbegeleider. Overweldigend mooi en fijn.
Vertrekdatum: 18/02/2018
Beoordeling: 7
Sara:
Een mooie reis maar je zit toch redelijk veel uur in de bus. Ook kloppen de aangeboden excursies niet altijd met wat er op de website staat. Costa Rica is verder een duur land, vergelijkbaar met Nederland. Ik heb ongeveer 800 euro uitgegeven en heb niet aan alle excursies meegedaan.
Vertrekdatum: 18/02/2018
Beoordeling: 8
Anita:
Een reis die zeker de moeite waard is! Mooie natuur. Afgewisseld met de nodige actie zoals canopying, paardrijden, mooie wandelingen.. De superman bij het canopying zeker doen! Heel gaaf, een kilometerlange zipline. Bijzonder. De excursies worden in dollars betaald, dus zorg dat je voldoende dollars meeneemt of neem daar ter plekke dollars op. De reisleider weet waar de pinautomaten te vinden zijn. Reken wel op dagen waarin de nodige reisuren gemaakt worden.
Vertrekdatum: 12/11/2017
Beoordeling: 7
Paul:
Jammer dat het schildpadden strand etc er niet standaard bij zit. Is wel een van de hoogte punten die je dan mist. De bus is voor ons grote Europeanen nogal klein. Voor de rest is de reis super, mooie natuur en gave activiteiten. Een aanrader. De accommodaties zijn voldoende van kwaliteit.
Vertrekdatum: 12/11/2017
Beoordeling: 9
Marjolein:
Een geweldige, diverse reis welke je echt moet gaan maken als je een natuurliefhebber bent. Ook de nodige uitdaging komt aan bod in de vorm van excursies (canopy tour! tarzan swing!). Het is een prachtig land en het feit dat je elke 2 nachten naar een nieuw gebied gaat zorgt er voor dat je Costa Rica echt leert kennen.
Vertrekdatum: 10/09/2017
Beoordeling: 10
Jeanine:
Mijn eerste groepsreis was met shoestring naar Costa Rica. En ik zou de volgende zo weer via shoestring boeken. Wij hadden een top begeleider/gids en een zeer leuke groep. Het voordeel van de optionele excursies is dat iedereen die met de excursie mee gaat geïnteresseerd is en er zin in heeft. Het was eerlijk waar een onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 10
Werner:
Prachtige reis gehad door het schitterende Costa Rica!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Nadia:
Ik heb onwijs genoten van de reis door Costa Rica. we hadden het geluk dat er in de groep een leuke klik was tussen de mensen. Dit maakte het extra leuk. Het land is erg mooi en je ziet verschillende dingen. Het strand, de nationale parken met verschillende dieren. Wij hadden een lokale reisgids die veel wist te vertellen over het land en de tijd nam om al je vragen te beantwoorden. Al met al was het veel leuker dan ik had gehoopt.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Robert:
Twee fantastische weken in Costa Rica gehad met de single groepsreis van Shoestring. Ongelofelijk natuurrijk en mooi land. Prima accommodaties, een gezellige reisgroep en uitstekende reisbegeleiding. Veel gezien en gedaan, maar ook tijd om lekker op het strand te liggen. Een absolute must do is de canopy tour (zip linen) in Monteverde! Vlieg als Superman of Tarzan door de Jungle! Dit ga je nooit meer vergeten. Enige nadeel was het lange wachten op elkaar bij restaurants en winkeltjes, maar dat heb je al snel met een groep van 24 personen.
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 8
Astrid:
Wie van natuur en dieren houdt moet zeker een keer naar Costa Rica. Fabian onze lokale reisgids heeft ons meegenomen in zijn passie voor de dieren en zijn liefde voor het land! Neem wel voldoende zakgeld mee voor eten en drinken, het is niet goedkoop maar ooooo zo lekker!!
Vertrekdatum: 23/07/2017
Beoordeling: 9
Monique:
Met wat twijfels dan toch maar geboekt. Geen seconde spijt! Wat een fantastische ervaring. Zoveel gezien en gedaan. De natuur is prachtig net zoals de meeste hotels. De reisbegeleiding en het vervoer waren uitstekend. Al met al een mooie vakantie om op terug te kijken.
Vertrekdatum: 04/06/2017
Beoordeling: 9
Gino:
Een geweldige reis gehad naar Costa Rica. Een land met veel verschillende soorten natuur. Alle excursies zijn optioneel waardoor je zelf kan kiezen waar je naar toe wil. Zo sluit de reis het beste aan bij jouw persoonlijke behoefte. Ik heb het twee weken naar mijn zin gehad, en vond het jammer dat ik weer naar huis ging.
Vertrekdatum: 04/06/2017
Beoordeling: 8
Marvin:
Top 2 weken gehad, prima reisbegeleiding en mooie hotels/accommodaties gehad. Costa Rica is rijk aan mooie natuur en heel afwisselend, eerst een vulkaan, dan een jungle dan nevelwoud. excursiepakket wat er bij zit is wat mager gelukkig heeft onze reisbegeleider nog wat ander excursies kunnen regelen zodat we elke dag wat leuks konden doen.
Vertrekdatum: 13/11/2016
Beoordeling: 7
Harm:
geen
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 9
Emma:
Wanneer je van natuur houdt, is deze reis een absolute aanrader! We hebben zó veel gave dingen gezien en meegemaakt, niet normaal! Zo hebben we krokodillen gezien, luiaards, (brul)apen, toekans, dolfijnen, false killer wales, wasbeertjes, leguanen, kikkers in allerlei kleuren en prachtige vogelsoorten. Ook hebben we, als een superman, 200 m boven de grond, aan een zip line gehangen! Héél gaaf! En we hebben over een werkende vulkaan gelopen. Het was echt onvergetelijk!
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 7
Marieke:
Costa Rica is een klein land, maar iedere bestemming heeft wel iets anders te bieden. Deze reis is vooral aan te raden als je veel de prachtigr natuur in wilt trekken. Het ziplinen in Monteverde was voor mij het absolute hoogtepunt: zeker doen dus (en 'ja' zeggen als de begeleiding vraagt of je de Superman en Tarzan Swing wilt doen, daar krijg je zeker geen spijt van!).
Vertrekdatum: 24/07/2016
Beoordeling: 8
Rene:
Costa Rica: Pura Vida! Een mooi levensmotto van Costa Rica die je overal in het land ziet. Prachtige flora en fauna en een kleurrijke en toch ouderwetse omgeving. Mooie, leuke en actieve excursies geeft voor ieder wat wils. Daarnaast kun je ook op eigen houtje nog activiteiten gaan doen. Costa Rica is zeker een aanrader al wil diversiteit zien in omgeving en het dierenrijk.
Vertrekdatum: 21/02/2016
Beoordeling: 8
Ineke:
Een leuke reis, waarin je zeer verschillende delen van Costa Rica te zien krijgt.
Vertrekdatum: 21/02/2016
Beoordeling: 8
Jacoline:
Nee
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 8
Dominique:
Een geweldige reis, zeker een aanrader. Prachtig land met een mooie natuur (flora en fauna) en aardige mensen. Na twee weken wil je eigenlijk nog wel langer blijven, een "kleiner" land met veel variatie in de omgeving. Het verschil tussen de Caribische en Pacifische kust, allebei geweldig maar totaal anders door de origine van de bewoners. De Canopy tour in Monteverde is zeker een aanrader (met zon of regen).
Vertrekdatum: 15/11/2015
Beoordeling: 7
Dorien:
Reis was niet zo actief als ik verwacht had. Weinig actieve uitstappen gedaan wat jammer is. Accomodaties zeer mooi. Mooie natuur en aardige mensen
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 8
Sara:
Erg leuke reis, met veel om te zien en te beleven. Natuur& avontuur! Houd wel rekening met een volgepakte reis met vroeg op staan en veel in de bus zitten. Kan je daar tegen, dan staat je een super reis te wachten!
Vertrekdatum: 06/09/2015
Beoordeling: 7
Leonie:
Leuke reis waar je veel activiteiten gaat ondernemen, er zit een goed tempo in de reis, en er zijn vrij weinig vrije dagen tussendoor, wat ik wel vrij jammer vond. De accommodaties zijn over het algemeen goed.
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 9
Tessa:
Ik heb erg genoten van deze reis. We hebben heel veel van het land kunnen zien en veel verschillende activiteiten kunnen doen. Ik vond de zipline in Monteverde bijvoorbeeld erg gaaf! De Arenal vulkaan is ook zeker een aanrader om te bezoeken (een wandeling richting de vulkaan is niet in het programma opgenomen, maar wel mogelijk om zelf te doen). Ook hebben wij heel veel dieren gezien. In een natuurpark zie je altijd iets. Apen, luiaarden, slangen, parasolmieren, etc. Houdt er wel rekening mee dat Costa Rica een redelijk welvarend land is en dat alles niet goedkoop is. De prijzen van ontbijt ($10), lunch ($10-15) en diner ($20,-)staan bijna gelijk aan onze prijzen. Ik heb genoten en zou deze reis zeker aanraden!
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 8
Lisette:
Een mooie reis waar het voornamelijk om de natuur gaat. Verwacht niet te veel van de cultuur of de nationale keuken, beide stellen weinig voor. Als je echter van dieren houdt (kolibries, kikkertjes, hagedissen) en van verschillende soorten bossen, dan zit je goed in Costa Rica.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 8
Sanne:
Voor mij was het de eerste keer dat ik met Shoestring op reis ging en het is mij zeer goed bevallen. Shoestring brengt je dicht bij de natuur van Costa Rica. Je zult daarom niet altijd in super deluxe hotels slapen, maar wat mij betreft heeft dat juist zijn charme. De lokale reisbegeleider heeft ons veel geleerd over de natuur, cultuur en politiek van Costa Rica. Je krijgt veel van het land te zien doordat je elke twee nachten op een andere plek slaapt. Dat vele reizen kan soms wel een beetje vermoeiend zijn, maar de bestemmingen worden steeds luxer en het weer wordt steeds beter. De route zoals Shoestring die aanbiedt is precies goed! Als je van een beetje actie en avontuur houdt is de Canopy tour in Monteverde zeker aan te raden! En mocht het binnen je budget passen, kies dan voor de Superman flight aan het einde van deze tour. Als een superman vlieg je dan over het nevelwoud van Monteverde. Ik zou deze reis zeker aanraden bij mijn familie en vrienden en wens volgende reizigers veel plezier bij het maken van deze rondreis!
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 8
Stephan:
Mooie reis met veel natuur in een prachtig groen land! Hotels en vervoer waren over het algemeen prima verzorgd.
Vertrekdatum: 12/07/2015
Beoordeling: 8
Elma:
Een mooie reis, vooral voor natuurliefhebbers. Een mooi en veelzijdig land. Aanrader!
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 8
Martin:
Prachtig land met veel verschillende klimaten. Veel dieren gezien zowel overdag (leguanen, verschillende vogels waaronder de toekan en een paar luiaards in de boom) als tijdens de niet te missen nachtsafari (we hadden een hele fanatieke gids die ons allerlei beesten waaronder de terantula liet zien). Prima afwisseling tussen reis en excursiedagen. Voldoende vrije tijd om zelf nog dingen te ondernemen. Ook de canoupytour is geweldig. De laatste dagen op het strand waren heerlijk. Ondanks regenseizoen maar een paar fikse buien gehad die je plezier niet bederven. Kortom geweldige vakantie gehad met super reisbegeleider, chauffeur en groep Hannie
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 8
Elisabeth:
Mooi land met vriendelijke mensen. Shoestring heeft de perfecte locaties uitgekozen om deze reis onvergetelijk te maken!
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 8
Ivonne:
Deze reis is zeker een aanrader! Heb een super mooie trip gehad, en je ziet in deze korte tijd heel veel van het diverse landschap. Het reistempo is niet hoog, voor iedereen vol te houden. De wandelingen door de natuurparken/vulkanen/monteverde zijn een absolute aanrader. Verder zijn de lokale mensen super vriendelijk, je ervaart elke dag Pura Vida!!
Vertrekdatum: 07/06/2015
Beoordeling: 9
Bart:
Als eerste verre reis was dit een geslaagde "ontgroening", pal midden in het groen van de regenwouden. Unieke locaties en veel variatie. Veel gezien, zonder dat het "overloaded" was.
Vertrekdatum: 15/02/2015
Beoordeling: 8
Elvira:
Een hele mooie reis met veel flora en fauna. Costa Rica kent geen echte seizoenen, maar wel meerdere microklimaten, waardoor alle bestemmingen toch een heel eigen karakter hebben. Doordat je overal twee nachten verblijft krijg je genoeg mogelijkheid om de omgeving te verkennen.

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.