Menu

Groepsreizen Armeniƫ

Ga met Shoestring mee op een van onze groepsreizen Armenië.Tijdens je groepsreis Armenië kom je prachtige oude kloosters en dorpen tegen. De khatchkar, stenen tableaus met versierde kruisen, kom je overal tegen.

Tijdens je Armenië groepsreis bezoek je het kuuroord van Dilizhan. Dit in het Aghstevdal gelegen oord wordt ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd. In de buurt ligt ook het Dilijan Nationaal Park, waarin het door groen omgeven Parzmeer te vinden is. De goed bewaarde Selim Karavanserai uit de 14de eeuw wordt omgeven door kleurige bloemvelden en vogels. Het in Armenië enorm bekende heilzame water en de kuuroorden van Jermuk mogen tijdens de Armenië groepsreizen niet ontbreken.

Je bezoekt het uitzichtpunt vanwaar je een prachtig beeld van de grottenstad Khndzoresk krijgt, dat sprookjesachtig gelegen is in een groene kloof. Veel van de kloosters die Armenië rijk is zijn gelegen op moeilijk bereikbare plaatsen. Het Novarank klooster bijvoorbeeld ligt op een rotsplateau in een nauwe kloof. Je reist verder met uitzicht op de Ararat, de berg waar volgens de overlevering de ark van Noach is gestrand. Vanuit hoofdstad Yerevan kun je tijdens de Armenië groepsreizen een bezoek brengen aan UNESCO Werelderfgoed Echmiatzin of Zvartnots. De kathedraal van Echmiatzin wordt ook wel het ‘Vaticaan van Armenië’ genoemd. De prachtige ruïne van Zvartnots, een koepelkathedraal die in de 9de eeuw ingestort is, kent nog steeds een goede akoestiek waardoor het een populaire locatie voor concerten is.

Ga mee op een van onze groepsreizen Armenië!