Menu

Groepsreizen China

Ga met Shoestring mee op een van onze groepsreizen. China is een immens land vol contrasten, waar je oneindig veel tijd zou kunnen doorbrengen. Tijdens je reis door China zie, ruik, proef, hoor en voel je 4000 jaar beschaving. Ook de enorme bedrijvigheid en Chinese handelsgeest maakt hier deel van uit, je begint goed te begrijpen waarom dit boeiende land zo’n economische supermacht is geworden!

Overblijfselen van het machtige oude China vind je overal. De Chinese muur is natuurlijk een van de bekendste. De oorspronkelijke lengte van deze verdedigingswal was ruim 6000 kilometer! Tijdens onze groepsreizen China ontdek je echter meer. De ommuurde stad Pingyao is door UNESCO uitgeroepen tot Cultureel Werelderfgoed. Dwaal door de kleine steegjes van deze traditionele Han-stad, loop langs de door rode lampions versierde huizen en laat je vervoeren door een van de rinkelende riksja’s.

Bezoek tijdens je rondreis China ook het imposante terracottaleger van keizer Qin Shihuang in Xi’an. Ook in Wuzhen en Hangzhou maak je kennis met het oude China. Door een netwerk van waterwegen en smalle straatjes met huizen vol prachtig houtsnijwerk ga je ver terug in de tijd.

In Beijing, startpunt van een aantal groepsreizen China, vind je de de Verboden Stad, waar vroeger de keizers van het land woonden en regeerden. Te midden van de prachtige paleizen en tuinen voelt het keizerlijk! Wat dacht je van het eten in China?! Niet alleen in Beijing, waar je in een van de lokale eetgelegenheden heerlijk Pekingeend kunt eten, maar in het hele land vind je de heerlijkste gerechten die je op straat of in restaurantjes kunt nuttigen. Een groot feest!

Het contrast met de hectiek van de steden vormt het platteland. Op veel van onze groepsreizen China maak je hier uitgebreid kennis mee. Geniet hier van mooie, rustieke uitzichten tijdens een fietstocht of wandeling en zie hoe vriendelijke traditionele boeren hun rijstvelden bewerken.

China is écht de moeite waard. Maak ook kennis met het land van de contrasten en ga mee op een van onze groepsreizen China!