Menu

Groepsreizen Georgië

Ga met Shoestring mee op een van onze groepsreizen Georgië. Tijdens je Georgië groepsreis ontdek je het schilderachtige centrum van Tbilisi. Van kronkelende smalle straten met kleurrijke huizen tot moderne architectuur, zoals de Brug van de Vrede. De meeste hoogtepunten van deze stad vind je op loopafstand van elkaar. De zwavelbadhuizen en het Narikala Fort mag je niet missen! Vanaf de muren van het fort heb je ’s avonds een prachtig uitzicht over de stad.

Wanneer je doorreist naar de wijnregio Kakhetië, kun je een bezoek brengen aan het grottenklooster David Gareja. Het klooster is bekend vanwege zijn fresco's; drie bezoeken aan dit klooster staan gelijk aan één pelgrimstocht naar Jeruzalem. In Kakhetië kun je een wijntocht doen, kloosters en kerken bezoeken of deelnemen aan een excursie langs de fantastische panorama’s over de bergen en valleien van de Kaukasus. Onderweg naar Kazbegi mag je het UNESCO Werelderfgoed van Mtshketa, de oude hoofdstad van het land, niet missen. Het Jvariklooster en de Svetitskhovekathedraal bieden daarnaast prachtige plaatjes.

Stepantsminda is ideaal voor prachtige wandelingen door de omgeving. Het dorp dat ligt aan de voet van de Kaukasus en dient dan ook als goede uitvalsbasis. Kleine dorpjes, besneeuwde bergtoppen, kerken en adembenemende uitzichten maken je Georgië groepsreis onvergetelijk.

De geboorteplaats van Stalin, Gori, kent nog steeds veel Sovjetpropaganda en veel Georgiërs zijn nog altijd trots op hun machtige landgenoot. Het Joseph Stalin Museum is dan ook volledig gewijd aan het leven van Stalin. Zijn misdaden worden verder volledig gebagatelliseerd.

Een van de highlights van je Georgië groepsreis is Vardzia, een complex van grotnederzettingen dat is uitgegroeid tot een koninklijke stad met kathedralen, paleizen, winkels, kloosters en huizen. Een deel is helaas verwoest door de aardbevingen, maar desondanks geeft het nog steeds een indrukwekkend beeld.

Ga mee op een van onze onvergetelijke groepsreizen Georgië!