Menu

Duurzame reisorganisatie

Als aanbieder van avontuurlijke verre rondreizen hechten wij veel belang aan het verminderen van de druk die toerisme uitoefent op de natuurlijke en sociale leefomgeving van onze reisbestemmingen. Shoestring streeft naar een constante verbetering op het gebied van verantwoord reizen én verantwoord ondernemen. Regelmatig nemen wij onze eigen producten en bedrijfsprocessen onder de loep en werken wij mee aan projecten, op zoek naar duurzame oplossingen.

De toekomst van duurzaam reizen

Als eerste grote verre reizen specialist hebben wij een website gelanceerd waar al onze inspanningen (en die van onze zusterorganisaties Koning Aap en YourWay2GO) op het gebied van duurzaamheid worden gebundeld, onder de naam Feeling Responsible.

Op dit platform kun je zien welke lokale projecten door onze klanten en ons (financieel) worden ondersteund en wat wij ondernemen om de CO2-uitstoot van onze reizen standaard te compenseren. Daarnaast staat het blog-gedeelte van de site vol met artikelen, de laatste ontwikkelingen, resultaten en tips. Bijvoorbeeld over wat je zelf kunt doen om de reis groener te laten verlopen. Verder vind je hier de door ons behaalde prijzen en certificaten terug. Ten slotte is een milieuprogramma is opgesteld met allerlei praktische maatregelen en zijn er duidelijke afspraken zijn gemaakt met onze lokale agenten.

FeelingResponsible.org