Reispaspoort Marisa

Marisa

Reisspecialist

Toerisme is mijn derde carrière, eerst als doktersassistente gewerkt bij een huisarts, daarna als openbaar vervoer politie bij het GVB gewerkt en sinds ruim 20 jaar in het toerisme! Gewoond in Cairo en Kathmandu, 2 keer bijna een jaar op reis geweest waarvan de tweede keer overland van Amsterdam naar Hong Kong! En nu woon ik sinds 16 jaar in het leukste straatje in Amsterdam met manlief en een prachtige walnootboom voor de deur . Ik werk als vrijwilliger bij een kinderboerderij en de voedseltuin (die groente levert voor de voedselbank) en probeer nog steeds veel te reizen, als ik op reis ben mis ik mijn fiets, kaas van Kees van de Dappermarkt en brood van Hartog de volkorenbakker en nu ik sinds kort Oma ben geworden zal ik uiteraard Iza het meeste missen als ik op reis ben. Maar een leven zonder te reizen, te verwonderen, dat is bijna niet mogelijk!

2004

Azië en Midden-Oosten

Albanië, Armenië, Australië, Bolivia, Botswana, Cambodja, China, Ecuador, Egypte, eSwatini, Georgië, Guatemala, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Japan, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Laos, Lesotho, Libanon, Malediven, Marokko, Moldavië, Myanmar, Nepal, Noord-Korea, Noorwegen, Oekraïne, Oezbekistan, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Sri Lanka, Sudan, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Tibet, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zimbabwe, Zuid-Afrika

Bekijk mijn allermooiste reisfoto's

Écht op reis TIP van Marisa

Als je in Kathmandu bent neem je vroeg een taxi naar Bodnath de oudste stupa in Nepal en dan loop je eerst met de lokale Tibetanen met de klok mee om de stupa heen onderwijl alle gebedswielen een draai geven en daarna op een dakterras met uitzicht op de stupa en de ogen van Budha een heerlijk ontbijtje met een vers sapje! Echt een goed begin van de dag.