Reiszoeker

Algemeen

Is er een minimum leeftijd voor het reizen met Shoestring?

Shoestring richt zich op groepsreizen en single reizen voor volwassen reizigers. Toch komt het af en toe voor dat gezinnen met (oudere) kinderen een groepsreis boeken bij Shoestring, met name in de schoolvakanties. Wanneer je reist met kinderen vanaf 16 jaar oud is het mogelijk een rondreis bij ons te boeken. Houd er wel rekening mee dat met name onze groepsreizen niet speciaal ingericht zijn op het reizen met kinderen.

Wil je op reis met (jonge) kinderen, waarbij de reizen ook ingesteld zijn op reizen met het hele gezin? Dan verwijzen wij je graag naar de speciale familiereizen van onze zusterorganisatie Koning Aap.

Waarom kiezen reizigers voor Shoestring?

Dat vertellen we je graag!

✓ Advies van specialisten

Shoestring is een jonge, dynamische reisorganisatie boordevol kennis van alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers gaan jaarlijks zelf naar onze reisbestemmingen om hun kennis up-to-date te houden. Daarnaast zijn de meesten zo gek op reizen dat ze ook met vakanties verre bestemmingen opzoeken. Zo krijg je altijd advies van een specialist.

✓  Lokale Engelstalige reisbegeleiding

Onze groepsreizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega's meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land.

✓ Vrijheid, blijheid tijdens de reis

Als je met een van onze groepsreizen reist, heb je veel individuele vrijheid. Je hebt voldoende tijd om in je eigen tempo te genieten van al het leuks dat de bestemming te bieden heeft. We reizen namelijk in kleine groepen. Voor onze groepsreizen geldt een maximale groepsgrootte van 24 deelnemers. Doordat veel excursies facultatief zijn en ter plekke bij te boeken, kun je zelf bepalen aan welke onderdelen je wel of niet deelneemt.

✓ Verantwoord op reis

Duurzaamheid staat bij Shoestring hoog in het vaandel. Hoe en wat dat precies inhoudt lees je op onze speciaal ontwikkelde website: Feeling Responsible.

✓ Lokale agentschappen

We werken met betrouwbare, meestal eigen, agentschappen ter plaatse. Ze kennen de betreffende landen door en door en weten precies waar je de leuke plekjes, de sfeervolle hotelletjes en de gezellige restaurantjes kunt vinden. In samenwerking met deze agenten kunnen we ook snel inspelen op eventuele calamiteiten.

✓  Vervoer en accommodatie = altijd top geregeld 

De reizen stellen we in nauw overleg met onze plaatselijke agentschappen samen. Hiermee zorgen we ervoor dat de kwaliteit van vervoer en accommodatie is gegarandeerd.

Kan ik een bestaande reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen! Indien je dit graag wilt kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

Wij sturen na het uitzoeken van je wensen zo spoedig mogelijk een mail om je de mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas als je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord met het voorstel dan zit je dus niet aan de boeking vast.

Bij sommige reizen hebben wij ook een standaard verlening waar je uit kunt kiezen. Deze verlening staat omschreven bij het dag-tot-dag programma.

Houd er wel rekening mee dat er meerkosten voor de vlucht, een transfer van het vliegveld naar het eerste hotel en/of extra hotelnachten bij kunnen komen.

Hoe weet ik dat een reis bij me past?

Bij alle reizen hebben wij een overzichtelijk dag-tot-dag programma gemaakt waarbij de reis uitgebreid wordt beschreven. Door deze beschrijving goed door te lezen kom je te weten wat de reis precies inhoudt, de route van de reis en of deze aan je wensen voldoet. Ook kun je een kijkje nemen bij de optionele excursies om zo een beeld te krijgen aan welke excursies je tijdens de reis kunt deelnemen. 

Wanneer gaat een reis gegarandeerd door?

Elke reis heeft een minimumaantal reizigers nodig voordat de reis gegarandeerd van start gaat. Zodra het minimumaantal reizigers is behaald komt bij de vertrekdatum, onder het tabje ‘data en prijzen’, ‘gegarandeerd vertrek’ te staan en weet je zeker dat de reis gegarandeerd door gaat. Het minimumaantal reizigers staat bij iedere reis vermeld in de rechterkolom.

Wanneer wij zien dat een bepaalde vertrekdatum erg populair is, dan zullen wij de reis in sommige gevallen onder het minimumaantal reizigers al op ‘gegarandeerd vertrek’ zetten! Zo hopen we natuurlijk dat, door deze vertrekgarantie, nog meer reizigers de reis gaan boeken! In uitzonderlijke gevallen kan helaas ook het tegenovergestelde voorkomen, dat je als enige reiziger op een gegarandeerde reis staat/achterblijft. Als reisorganisatie die groeps- en singlereizen aanbiedt zijn wij van mening dat een groep onder de 6 personen geen groep is; de vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Let wel, mochten we vanwege annuleringen toch onverhoopt het minimum aantal reizigers niet meer halen, terwijl de reis een gegarandeerd vertrek status heeft, dan gaan we kijken naar de mogelijkheden. We zullen proberen de reis onder het minimum aantal reizigers uit te voeren, maar uitzonderlijk kan het gebeuren dat we alsnog de reis moeten annuleren.

Wat houdt de prijsgarantie precies in?

Een prijsgarantie betekent dat je reissom na het bevestigen van je boeking niet meer verhoogd zal worden. Vanaf dat moment staat de factuur klaar op je Mijn Shoestring pagina en is je reissom gegarandeerd. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd, worden dus niet aan je doorbelast (uitgezonderd bij calamiteiten). Uiteraard kun je zelf nog wel excursies achteraf bijboeken, etc. Laat ons dit dan gerust weten.

Reis ik enkel met Nederlandse medereizigers?

Onze reizen kunnen ook door internationale medereizigers geboekt worden, maar het grootste deel van onze reizigers is Nederlands of Belgisch (Vlaams).

Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de reisbegeleider(s)?

Wil je meer te weten komen over onze geweldige reisbegeleiders? Dat kan! Neem eens een kijkje op onze speciale pagina over onze reisbegeleiders waar zij vertellen wie ze zijn. Uiteindelijk wordt aan iedere reis die gegarandeerd door gaat een reisbegeleider gekoppeld. Welke reisbegeleider jouw reis gaat begeleiden vind je terug op het tabblad ‘Data en prijzen’ van jouw reis of tien dagen voor vertrek in je vertrekbrief.

Wat houdt een single reis precies in?

Een single reis is een reis speciaal voor alleenreizenden. Ga je dus alleen op reis en wil je graag met andere reizigers op pad die ook alleen reizen? Dan is een single reis precies wat je zoekt! Wil je graag samen met je beste vriend, broer, zus, collega, buurman, moeder, etc. op reis? Dan kan je ook gewoon mee op een single reis, mits je in de juiste leeftijdscategorie valt.

Wat is het verschil tussen een single reis en reguliere groepsreis?

In vergelijking met onze reguliere groepsreizen zijn de routes en voorwaarden van onze single reizen identiek en is het enige verschil dat er geen stelletjes deel mogen nemen én dat onze single reizen leeftijdsgebonden zijn. Als je nét buiten de leeftijdscategorie valt, maar graag mee wilt met een single reis, maken wij een uitzondering op deze regel. Wij zullen reizigers die maximaal 1 jaar jonger of 1 jaar ouder zijn dan de aangegeven leeftijdscategorie tot de reis toelaten. Is het leeftijdsverschil met de leeftijdscategorie van de reis van je voorkeur groter dan 1 jaar, dan mag je helaas niet mee. Is het leeftijdsverschil groter dan 1 jaar, maar reis je samen met iemand die wél tot de juiste doelgroep behoort, dan maken we speciaal voor jou vaak een uitzondering.

Is een single reis een datingreis?

NEE, NEE & nog eens NEE... onze single reizen zijn absoluut geen datingreizen. Samen met andere solo reizigers een land echt leren kennen, dát is het uitgangspunt van onze single reizen.

Wat kan ik zelf doen om mijn voetafdruk te verkleinen?

Reizen is iets geweldigs en wij doen niets liever! Als we reizen is het goed daarbij rekening te houden met milieu, mensen en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog mogelijk is.

Via onderstaande link vind je enkele waardevolle tips, waarmee je zelf als bewuste avonturier meer uit je reis haalt en tegelijkertijd je voetafdruk verkleint:
https://feelingresponsible.org/nl-be/blog/wat-kun-jij-doen

Hebben jullie een brochure met een overzicht van alle singlereizen?

We hebben geen papieren brochure van onze single reizen. Er wordt al genoeg papier verspild. Hier vind je alle informatie over onze single reizen. Als je vragen hebt dan kan je ook altijd contact opnemen met een van onze reisspecialisten door ons te bellen of te mailen.

Kan ik Shoestring ook bereiken voor nood buiten kantooruren?

In geval van nood zoals last-minute annuleringen (binnen 24 uur voor vertrek), vertragingen, ziekenhuisopnames of andere noodgevallen kun je ons bereiken op ons 24/7 beschikbare noodnummer: +31 (0)20-685 02 03. Je kiest dan in het keuzemenu voor nummer 1. Je wordt dan direct doorverbonden met onze alarmcentrale.

Ik heb een klacht, waar/hoe kan ik deze indienen?

Vervelend dat je een klacht hebt over één van onze reizen. Klachten dienen schriftelijk per mail te worden ingediend. Je kunt je klacht indienen door een mail te sturen naar [email protected]. Wij sturen je klacht door naar onze Onze Clientenservice afdeling zal conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden binnen 30 dagen inhoudelijk op jouw klacht reageren. Indien wij aanvullende informatie nodig hebben, zullen wij al eerder contact met je opnemen.

Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's: