Menu

Algemeen

Informatie over waarom Shoestring, prijs- en vertrekgarantie, optie nemen, verlengen van de reis, leeftijden van de kinderen en groepssamenstelling vind je hieronder in de veelgestelde vragen.

Is er een minimum leeftijd voor het reizen met Shoestring?

Shoestring richt zich op groepsreizen, single reizen en individuele rondreizen voor volwassen reizigers. Toch komt het af en toe voor dat gezinnen met (oudere) kinderen een groepsreis boeken bij Shoestring, met name in de schoolvakanties. Wanneer je reist met kinderen vanaf 12 jaar oud is het mogelijk een rond- en/of individuele reis bij ons te boeken. Houd er wel rekening mee dat met name onze groepsreizen niet speciaal ingericht zijn op het reizen met kinderen.

Wil je op reis met (jonge) kinderen, waarbij de reizen ook ingesteld zijn op reizen met het hele gezin? Dan verwijzen wij je graag naar de speciale familiereizen van onze zusterorganisatie Koning Aap. Liever individueel met je gezin op reis? Stel dan zelf je ideale familiereis samen met een van de reisspecialisten van onze zusterorganisatie YourWay2GO.

Waarom kiezen reizigers voor Shoestring?

Bij Shoestring staan gespecialiseerde medewerkers voor je klaar om de beste rondreizen in een groep aan te bieden. Meer redenen om voor Shoestring te kiezen vind je hier. Hoe vér kun je gaan?

Kan ik een bestaande reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen! Indien je dit graag wilt kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

Wij sturen na het uitzoeken van je wensen zo spoedig mogelijk een mail om je de mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas als je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord met het voorstel dan zit je dus niet aan de boeking vast.

Bij sommige reizen hebben wij ook een standaard verlening waar je uit kunt kiezen. Deze verlening staat omschreven bij het dag-tot-dag programma.

Houd er wel rekening mee dat er meerkosten voor de vlucht, een transfer van het vliegveld naar het eerste hotel en/of extra hotelnachten bij kunnen komen.

Hoe weet ik dat een reis bij me past?

Bij alle reizen hebben wij een overzichtelijk dag-tot-dag programma gemaakt waarbij de reis uitgebreid wordt beschreven. Door deze beschrijving goed door te lezen kom je te weten wat de reis precies inhoudt, de route van de reis en of deze aan je wensen voldoet. Ook kun je een kijkje nemen bij de optionele excursies om zo een beeld te krijgen aan welke excursies je tijdens de reis kunt deelnemen. 

Wanneer gaat een reis gegarandeerd door?

Elke reis heeft een minimumaantal deelnemers nodig voordat de reis gegarandeerd van start gaat. Zodra het minimumaantal deelnemers is behaald komt bij de vertrekdatum, onder het tabje ‘data en prijzen’, ‘gegarandeerd vertrek’ te staan en weet je zeker dat de reis gegarandeerd door gaat. Het minimumaantal deelnemers staat bij iedere reis vermeld in de rechterkolom.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je als enige reiziger op een gegarandeerde reis staat/achterblijft. Als reisorganisatie die groeps- en singlereizen aanbiedt zijn wij van mening dat een groep van één persoon geen groep is; de vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Wat houdt de prijs- en vertrekgarantie precies in?

Een prijsgarantie betekent dat je reissom na het bevestigen van je boeking niet meer verhoogd zal worden. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast (uitgezonderd bij calamiteiten). De vertrekgarantie houdt in dat wij garanderen dat de reis doorgaat, zodra de reis het minimumaantal boekers gehaald heeft. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over het feit of de reis wel of niet doorgaat!

Reis ik enkel met Nederlandse medereizigers?

Onze reizen kunnen ook door internationale medereizigers geboekt worden, maar het grootste deel van onze reizigers is Nederlands of Belgisch (Vlaams).

Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de reisbegeleiders?

Wil je meer te weten komen over onze geweldige reisbegeleiders? Dat kan! Neem eens een kijkje op onze speciale pagina over onze reisbegeleiders waar zij vertellen wie ze zijn.

Wat houdt een single reis precies in?

Een single reis is een reis speciaal voor alleenreizenden. Ga je dus alleen op reis en wil je graag met andere reizigers op pad die ook alleen reizen? Dan is een single reis precies wat je zoekt! Wil je graag samen met je beste vriend, broer, zus, collega, buurman, moeder, etc. op reis? Dan kan je ook gewoon mee op een single reis, mits je in de juiste leeftijdscategorie valt.

Wat is het verschil tussen een single reis en reguliere groepsreis?

In vergelijking met onze reguliere groepsreizen zijn de routes en voorwaarden van onze single reizen identiek en is het enige verschil dat er geen stelletjes deel mogen nemen én dat onze single reizen leeftijdsgebonden zijn. Als je nét buiten de leeftijdscategorie valt, maar graag mee wilt met een single reis, maken wij een uitzondering op deze regel. Wij zullen reizigers die maximaal 1 jaar jonger of 1 jaar ouder zijn dan de aangegeven leeftijdscategorie tot de reis toelaten. Is het leeftijdsverschil met de leeftijdscategorie van de reis van je voorkeur groter dan 1 jaar, dan mag je helaas niet mee. Is het leeftijdsverschil groter dan 1 jaar, maar reis je samen met iemand die wél tot de juiste doelgroep behoort, dan maken we speciaal voor jou vaak een uitzondering.

Is een single reis een datingreis?

NEE, NEE & nog eens NEE... onze single reizen zijn absoluut geen datingreizen. Samen met andere solo reizigers een land echt leren kennen, dát is het uitgangspunt van onze single reizen.

Wat kan ik zelf doen om mijn voetafdruk te verkleinen?

Reizen is iets geweldigs en wij doen niets liever! Als we reizen is het goed daarbij rekening te houden met milieu, mensen en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog mogelijk is.

Via onderstaande link vind je enkele waardevolle tips, waarmee je zelf als bewuste avonturier meer uit je reis haalt en tegelijkertijd je voetafdruk verkleint:
https://feelingresponsible.org/nl-be/blog/wat-kun-jij-doen

Hebben jullie een brochure met een overzicht van alle singlereizen?

We hebben geen papieren brochure van onze single reizen. Er wordt al genoeg papier verspild. Hier vind je alle informatie over onze single reizen. Als je vragen hebt dan kan je ook altijd contact opnemen met een van onze reisspecialisten door ons te bellen of te mailen.

Kan ik Shoestring ook bereiken voor nood buiten kantooruren?

In geval van nood zoals last-minute annuleringen (binnen 24 uur voor vertrek), vertragingen, ziekenhuisopnames of andere noodgevallen kun je ons bereiken op ons 24/7 beschikbare noodnummer: +31 (0)6-53313932.

Ik heb een klacht, waar/hoe kan ik deze indienen?

Vervelend dat je een klacht hebt over één van onze reizen. Klachten dienen schriftelijk per mail te worden ingediend. Je kunt je klacht indienen door een mail te sturen naar [email protected]. Wij zullen je klacht doorsturen naar onze Clientenservice afdeling en zij zullen vervolgens z.s.m. contact met je opnemen.

Stond jouw vraag er niet tussen? Bekijk één van de andere thema's: