Zo creëer je de mooiste Instagram tijdlijn

Reizen gaat bij veel mensen gepaard met het maken van de mooiste vakantiefoto's. En natuurlijk met het delen van deze foto's op je Instagram account. Maar hoe maak je nou dé perfecte Instagram foto met je smartphone? Onze eigen Instagrammers Paulien en Sannah geven je wat fotografietips. Gebruik deze handige tips en wie weet reposten we binnenkort wel één van jouw vakantiekiekjes!

 

#1 DIEPTE

Zorg voor diepte in je foto. Dit creëer je bijvoorbeeld door te spelen met contrast in kleur of door te werken met een scherpe voorgrond en een onscherpe achtergrond.

 

#2 DAGLICHT

Daglicht is echt essentieel voor een goede foto. Het maakt je foto vele malen mooier. Het beste moment is in de ochtend of net tegen de avond aan. 

 

#3 DETAILS 

Op reis ga je al snel de grotere pracht als kustlijnen en bergen vastleggen, maar vergeet ook zeker niet de details, zoals die prachtige gekleurde boot of dat bijzondere dier dat je spot.

 

#4 STANDPUNT

Maak foto’s vanuit een ander standpunt. Fotografeer niet vanaf ooghoogte, maar vanaf een hoger punt. Daar wordt je foto wat speelser van en niet zo standaard.

 

#5 COMPOSITIE

Let op compositie. Als je bijvoorbeeld een persoon in een landschap fotografeert, zorg dan dat de persoon niet helemaal in het midden staat. Dit maakt de foto interessanter.

 

#6 FILTERS

Gebruik de juiste filters, en vooral gebruik ze minimaal. Dit geeft net even een extra touch aan je foto. Maar de foto moet wel nog echt lijken!

 

Handige apps om mee te bewerken zijn:

VSCO
Mooie natuurlijke filters om je tijdlijn eruit te laten zien als 1 mooi geheel.

ENLIGHT
Fotobewerkingsprogramma met artistieke en creatieve opties.

TOUCHRETOUCH
Om bijvoorbeeld mensen uit je foto weg te halen of te klonen.

Maar bewerken kan natuurlijk ook gewoon in Instagram zelf! Vaak geeft dit net even een extra touch aan je foto.

Hopelijk hebben jullie iets aan onze tips!