Ga je tijdens jouw rondreis door Bali naar Ubud? Dan is er in ieder geval één must-do activiteit die je absoluut niet over mag slaan. Dat is een fietstour door de prachtige omgeving van Ubud! Zo kom je onder andere langs de groene rijstvelden en leren boeren je hoe rijst geplant wordt. Een heel toffe ervaring als je Shoestring reizigers Daniël en Michelle moet geloven…Met Shoestring delen zij hun ervaringen over deze excursie.

Fietsen als échte Hollanders

In Ubud hebben we een unieke tocht gemaakt op onze favoriete vervoermiddel; namelijk de fiets! Na heel wat kilometers op de scooter en met de taxi afgelegd te hebben, was het heerlijk om door de prachtige natuur van Ubud te fietsen! Terwijl het op de meeste plekken in Bali soms iets te warm is om actief bezig te zijn, was het in Ubud juist wat koeler en daardoor een stuk aangenamer. Ideaal dus voor een 4 uur durende fietstocht!

Leer het van de locals

Onze tweede stop was bij een prachtige tempel wat in de muur van een waterval zat. Er waren lokale mensen waarmee wij gezellig een kopje koffie hebben gedronken. Ook hebben we ons op kunnen frissen in deze kraakheldere waterbeek.

Waar de fietstochten in Ubud vooral bekend om staan zijn de prachtige rijstvelden waar je doorheen mag crossen. Het was af en toe een beetje wankel en een valpartij was ook niet te voorkomen, maar het uitzicht was echt prachtig! Ook hebben we mazzel gehad omdat het bij sommige boeren oogstseizoen was. Ze leerden ons maar al te graag hoe de rijst geoogst werd! Het was al met al een actieve dag, maar wel één van de meest bijzondere activiteiten tijdens onze reis.

Wil je ook naar Indonesië?