Dit zijn de top 5 bezienswaardigheden in Kirgizië volgens Shoestring collega Paola

Top 5 bezienswaardigheden in Kirgizië

Hoogtepunt 1: De prachtige natuur

Heel landelijk en nog ongerepte natuur. Overal waar je rijdt zie je de bergen met sneeuw er op. 

Hoogtepunt 2: Kuddes dieren met de herders 

Het semi-nomadische volk trekt in de zomermaanden met hun vee naar de bergen zodat het vee daar kan grazen. Je ziet onderweg grote kuddes schapen, geiten en koeien en ook grote kuddes paarden met in hun kielzog de herders te paard met hun honden.

Hoogtepunt 3: Overnachten in een yurt

Hoe mooi is het om te overnachten in een tent op een prachtige plek aan het meer met op de achtergrond de bergen met sneeuw?! Als het koud is worden de kachels in de yurt ’s avonds en ’s morgens aangestoken, zodat de temperatuur aangenaam is als je gaat slapen en weer op staat. De yurts zijn prachtig aangekleed met zachte vloerkleden op de grond en mooie kleurige kleden aan de muur. Ook ligt er een heerlijk warm dekbed op. Hier kun je dus heerlijk slapen!

Hoogtepunt 4: Veel oude Russische auto’s

Er rijden heel veel oude Lada’s rond; ook zie je regelmatig nog een Russische Bukhanka rijden. Prachtig, zo zie je nog heel goed in het dagelijkse leven dat Kirgizië vroeger behoorde tot de Sovjet Republiek. 

Hoogtepunt 5: Het contact met de lokale mensen

Ondanks dat de mensen geen Engels spreken, stralen zij heel veel vriendelijkheid, gastvrijheid en warmte uit. Ook zijn ze heel trots als je in hun guesthouse verblijft. Ze maken heerlijk eten en serveren deze met trots.

Wil jij net als Paola met Shoestring naar Kirgizië?