Ervaar Kirgizië door de lens van Miriam

6x de leukste Kirgizië vlogs

Op ontdekkingstocht door Bishkek

Ontdek de natuur van Kirgizië

Eeuwenoude rotstekeningen in Son-Kul

Een ritje langs de zijderoute

Leer tapijtweven in Kochkor

Het prachtige Issyk Kul meer

Wil jij, net als Miriam, met Shoestring naar Kirgizië?

Kies voor onze single- of groepsreis:

Rondreis Kirgizië - 16 dagen
Ben je net als Miriam op zoek naar een avontuurlijke bestemming weg van de schijnwerpers? Kirgizië biedt een ongerepte wildernis met majestueuze bergen en nomaden die hun yurts in de uitgestrekte landschappen opzetten. Hier vind je talloze mogelijkheden om te wandelen en paard te rijden te midden van de ruige natuur.

Hoogtepunten van deze reis zijn onder andere Bishkek, waar de Russische invloed nog steeds voelbaar is. Bokonbayevo is dé uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen en paardrijden in de prachtige valleien. En wat is een reis naar Kirgizië zonder te overnachten in een traditionele yurt, omringd door de natuur?

Het adembenemende Issyk Kul-meer, een van 's werelds grootste bergmeren, is met zijn azuurblauwe water omringd door met sneeuw bedekte bergen betoverend. Hier ontdek je ook de kunst van het tapijt weven. En vergeet niet rond de Burana-minaret te dwalen, waar eeuwenoude grafstenen, genaamd 'balbals', vragen oproepen over hoe deze gigantische stenen hier terecht zijn gekomen!