5 leukste activiteiten in de Filipijnen

#1 Snorkelen met schildpadden bij Apo Island

Met stip op nummer 1 staat het snorkelen bij Apo Island. Ik heb al meerdere keren het geluk gehad dat ik tijdens het snorkelen een zeeschildpad ben tegen gekomen. Maar nog nooit heb ik zoveel schildpadden tegelijk gezien, dat ik af en toe bijna niet meer wist waar ik moest kijken! Ik vind zeeschildpadden een van de mooiste en meest fascinerende dieren onderwater. Ze stralen ultieme rust en vriendelijkheid uit waardoor het gelijk liefde op het eerste gezicht was. Vanaf de kust kun je zo het water inlopen en op zoek gaan naar de zeeschildpadden. 

#2 Zonsondergang bekijken vanaf het strand op Siquijor

Vanaf de zuidwest kust op Siquijor zie je zon perfect in de zee zakken. Bijna elke dag had ik een zonsondergang met diepe rode en gele kleuren, die prachtig weerspiegelde in het rustige zeewater bij het strand van Solangon beach. Het is een waar kleurenspel waar je elke avond opnieuw van kunt genieten. Leg je handdoek uit en zet je timelapse maar aan!

 

#3 Canyoningen op Cebu

Lekker actief erop uit in Cebu. Samen met een lokale gids gingen een vriendin en ik canyoningen bij de Kawasan watervallen. Al klimmend, glijdend, zwemmend en springend volgde we het helderblauwe water naar beneden. Ben je een echte durfal? Spring dan bij de laatste sprong van de 10 meter hoge waterval. Het leuke aan deze canyoning is, is dat die zeer gevarieerd is en elke sprong of glijbaan weer net iet anders is. Algemene tip: ga lekker vroeg, want je bent niet de enige die dit avontuur wil aangaan!

#4 Actief op de Loboc rivier op Bohol

De Loboc rivier is een van de must-see op het eiland Bohol. Het uiterlijk van de rivier staat gelijk aan het woord tropisch. Het groene reflecterende water is compleet omgeven door palmbomen. Je kunt de rivier zowel per boot, sup, kayak of zelfs waterfiets ontdekken. Ga er lekker vroeg op uit zodat je een van de eerste op het water bent en de omgeving compleet voor jezelf hebt. 

#5 Ziplinen over de watervallen in Bohol

Af en toe een beetje adrenaline opzoeken doet mij goed tijdens een vakantie! En daarom kon ik het niet laten om in Loboc als spiderman over de Loboc rivier en Busay watervallen te vliegen. Het is geen groot parcours zoals je bijvoorbeeld in Costa Rica hebt, maar het uitzicht stelt je niet teleur. Doordat je al liggend in een tuigje hangt kun je perfect op je gemak de omgeving in je opnemen en de watervallen eens vanaf een ander oogpunt bekijken.

Wil jij, net als Merel, met Shoestring op reis naar de Filipijnen?

Goed nieuws: de Filipijnen zijn terug in ons reisaanbod! Ga jij mee met onze 16-daagse rondreis Filipijnen Visayas?