Op zoek naar wildlife in Sri Lanka

Als je aan Sri Lanka denkt, denk je aan Sigiriya (the Lion Rock), de steltvissers, de theeplantages, de prachtige tempels en natuurlijk het lekkere eten. Je denkt waarschijnlijk niet meteen aan de vele nationale parken die het land te bieden heeft.Tijdens onze reizen door Sri Lanka heb je de kans om meerdere prachtige nationale parken te bezoeken! Reisspecialist Marcella bezocht drie verschillende nationale parken tijdens een Sri Lanka single reis van Shoestring en zocht uit welke dieren je in welk park kunt spotten. 

#1 Udawalawe National Park

Udawalawe National Park
Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka. Het park werd in 1972 opgericht met de bedoeling een reservoir te beschermen, waarvan de wateren van vitaal belang zijn voor de landbouwgemeenschappen in de dorre zuidoostelijke zone. Verspreid over ruim 300 vierkante kilometer, worden in het centrum van het park deze wateren nu beschermd. In Udawalawe National Park heb je bijna garantie dat je olifanten zult spotten! Dit is ook waar het park om bekendstaat: de grote olifantenpopulatie en zijn grote concentratie van wildlife in de open savannevlaktes. Rijd met een zespersoons jeep door deze prachtige natuur en geniet van alles wat je ziet. Sri Lanka staat naast de luipaard en de olifant namelijk ook bekend om zijn 450 verschillende vogelsoorten.

#2 Yala National Park

Yala National Park

Yala National Park is het bekendste park van Sri Lanka. In dit park is veel biodiversiteit, van zoetwatermeren tot stranden, rotsachtige ontsluitingen tot groene vlaktes en jungle. Hierdoor krijg je echt het gevoel van een safari. Het is een van 's werelds populairste bestemmingen om de ongrijpbare luipaard te spotten, die graag luieren op de enorme granieten rotsblokken die in het park liggen. Je hebt hier de grootste concentratie luipaarden per vierkante kilometer. Nergens ter wereld heb je dus zoveel kans om een luipaard te zien dan in Yala. Naast de olifant en de luipaard is de watervaraan ook een veelvoorkomend dier in Sri Lanka. Deze hagedis is een van de grootste ter wereld en kan wel tot 3 meter lang worden. Daar wil je geen ruzie mee krijgen!

#3 Horton Plains

Horton Plains
Houd je toch meer van de natuur dan van het spotten van dieren en ga je er liever zelf op uit dan in een jeep te zitten? Maak dan met zonsopgang de 10 kilometer lange wandeling door Horton Plains. Dit prachtige natuurgebied zal je zeker niet teleurstellen. Je loopt door het heuvellandschap en ziet watervallen en het beroemde World’s End. Hier lijkt het plateau plotseling op te houden en heb je een adembenemend uitzicht op een prachtige vallei van zo'n 880 meter diep. Dit is het letterlijke hoogtepunt van de hike. Je bevindt je hier namelijk op 2140 meter hoogte. Echt een aanrader voor iedereen die de diversiteit van Sri Lanka wil leren kennen.

Wil je ook op reis naar Sri lanka?