Marketing Specialist Floor geeft je tips:

Een reis door Sri Lanka brengt je van brede goudgele stranden naar 2000 jaar oude tempels en via groene theeplantages met zwaaiende theepluksters naar verlaten stukken natuur. Sri Lanka is een reisbestemming die ik iedereen met een reishart kan aanbevelen! Waarom dit land zoveel indruk op mij heeft gemaakt, leg ik hieronder graag aan je uit.3x waarom naar Sri Lanka?

✔ DE ULTIEME 'ALLES-IN-ÉÉN-BESTEMMING'

Sri Lanka betekent 'Gezegend Eiland'; een treffende naam voor de parel van de Indische Oceaan. Dat een klein eilandje zó divers kan zijn is uniek, zelfs voor Aziatische begrippen. Mix cultuur met natuur en je sluit af met een paar stranddagen. Klinkt ideaal, toch?

✔ GROEN, GROENER, GROENST 

Hou je van wildlife? Dan zit je hier goed! Het land is net één groot nationaal park. Bijzonder: er wordt zelfs gezegd dat je hier misschien wel meer kans hebt op het zien van wilde olifanten dan in Afrika... Maar er is méér: indrukwekkende kloven, groene theevelden, metershoge watervallen en bountystranden omzoomd met palmbomen.

✔ KORTE REISAFSTANDEN

Sri Lanka is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als Nederland en België samen, dus zeg maar vrolijk dag tegen lange, saaie reisafstanden. Het land leent zich uitstekend om rond te reizen in een kort tijdsbestek. Ik was mee op de tweeweekse reis en heb in een relaxed tempo alle highlights kunnen zien. 3x mijn persoonlijke highlights

✔ WAANZINNIGE VERGEZICHTEN 

Geen last van hoogtevrees? Dan kun je in Sri Lanka toffe hikes maken bij Sigiriya, Horton Plains of bij Little Adam’s Peak.

Sigiriya, ofwel de Leeuwenrots: een 200 meter hoge rots middenin de jungle. Het is misschien wel de meest spectaculaire van al het cultureel erfgoed in Sri Lanka. Op de top vind je de ruïnes van het paleis van koning Kasyapa. Het is een pittige klim, maar o-zo waard... het uitzicht boven is fantastisch!

Horton Plains
: voor liefhebbers is het vroeg uit de veren! Je krijgt er wel een hele ervaring voor terug. De optionele excursie gaat namelijk naar het op ruim 2000 meter hoogte gelegen natuurgebied Horton Plains. Hoogtepunten van het park zijn de gevarieerde flora en fauna, Bakers Falls en World’s End. Naar dit laatste hoogtepunt gaat ook de meest populaire wandeling, waar je eindigt bij een 600 meter diepe afgrond met een adembenemend panorama.

Little Adam's Peak: mijn persoonlijk tip is om op je vrije dag in Bandarawella naar het naastgelegen Ella te reizen. Vanuit Ella kun je diverse mooie hikes maken. Kies bijvoorbeeld voor de klim naar Little Adam's Peak, die evenals zijn grote broer Adam's Peak bekend staat om prachtige vergezichten. Een leuke wandeling van ongeveer twee uur langs theevelden, fraaie treinbruggen en afgelegen dorpjes. De route is goed aangegeven en het laatste steile stuk is voorzien van goede trappen. Langzaam trekken de wolken tussen de bergen door wat een waanzinnig schouwspel is.

✔ TREINREIS 'WITH A VIEW'

Sri Lanka staat bekend om zijn jadegroene vergezichten, zo verzadigd van kleur dat geen fotofilter er tegenop kan. Wil je optimaal genieten van deze kleurenpracht? Pak dan de trein! Ik kan je natuurlijk nergens toe dwingen, maar de treinrit tussen Nuwara Eliya en Bandarawella is echt een 'moetje'. In iedere reisgids staat beschreven dat dit een van de mooiste treinritten ter wereld is en daar ben ik het roerend mee eens! Leuk extraatje: je deelt de wagon met locals, wat leuke gesprekken oplevert.

✔ WILD SPOTTEN TIJDENS EEN JEEPSAFARI

Safari en Azië.... misschien niet de eerste combi waar je aan denkt. Echter, in Sri Lanka is aan wildlife geen gebrek! Alleen de prachtige natuur is al reden genoeg om het land te bezoeken. Tijdens mijn reis door Sri Lanka heb ik me meerdere malen verbaasd over de hoeveelheid dieren die je hier in het wild zag. In de nationale parken Yala en Wilpattu draait je camera overuren. Vooral apen, eekhoorns, pauwen en olifanten zijn in dit land ruim vertegenwoordigd. Met een beetje mazzel zie je ook luipaarden of de Aziatische zwarte beer!

Ook naar Sri Lanka?

↦ Bekijk onze groepsreizen naar Sri Lanka
↦ Bekijk onze single reizen naar Sri Lanka
↦ Bekijk onze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Als je dezelfde reis wilt maken als die ik gedaan heb, kies dan voor de 2-weekse Sri Lanka 'on a Shoestring' groepsreis.